Multumesc tuturor in numele Alfa Romeo pentru ca ei au facut masina, nu eu
Permit oricui orice comentariu, fiecare avem un buget si un anumit gust.
Kit-ul este de la K-Sport braking, cel de 14" si etrieri cu 8 pistoane,
Jantele au fost probabil de pe 8C, aduse din germania.
Legat de modificari, suspensii si alte placeri, cum a zis si mai sus (din experienta proprie) stabileste-ti un buget (pe care oricum o sa-l depasesti) si vezi ce poti lua de banii aia - eu consider ca cele mai importante sunt trenul de rulare si franele.
Suspensia sport posibil sa fie prea dura pt utilizarea zilnica, la mine inca nu e cazul pt ca suspensia a fost schimbata pe garantie de catre fostul proprietar, DAR daca ar fi sa bag in ceva sport ar fi neaparat ceva reglabil.
legat de motoarele de alfa, pai...
pe 33 am avut 1.5 cu 2 Dellorto dublucorp...a bitch to tune, a reusit in 5 luni singur sa reglez motorul, moment in care masina pleca in laterala si in a 2-a. O masina veche totusi, motor greu de reglat si intretinut (l-am refacut cap - coada).
pe 75 am avut initial 3.0 12V - motorul de serie in '87, era al 2-lea motor pe masina...primul decedase intr-un accident, iar asta al 2-lea mai ramasese dintr-un accident. Tot asa...probleme cu ralantiul de la cele nu mai stiu cate furtune de vaccum, altfel in ture smecher motorul plus sunetul...Al 3-lea motor a fost unul de pe 164 Q4 un v6 24V cu 220CP parca de serie, am avut eu damblaua asta sa fac transplantul pt ca vazusem pe la baietii de afara. m-a costat o gramada de bani si timp sa il pun pe masina, "electricianul" mi-a prajit ECU si a trebuit sa iau altul de la squadra si daca tot l-a luat de la ei i-am zis sa-mi bage si chip-ul lor. ca sa scurtez...da, motorul de 3.0 24V e o bestie, cuplu enorm (pentru un benzinar)...cu chipul de la squadra motorul era cam ca cel de pa GTA stock. Probleme la motor (cat a fost la mine) cred ca din cauza meseriasilor care au pus distributia - ralantiul mai avea ezitari, nu mergea foarte "lin" pt un v5 de alfa.
Cam asta e cu "vechiturile"
JTS-ul il vad ca un motor nou...un hibrid, mai bun decat la altii, mai prost decat la altii.
Misto distributia pe lant (cat timp nu esti dintre cei carora li se intinde lantul), mi se pare cam galagios cand se incalzeste, soft-ul din ECU e dupa parerea mea o mizerie
, neaparat o sa-i fac remap.
Puterea e ok pentru cilindreea lui, mi se pare destul de sensibil la benzina pe care o bagi in el si nu am gasit pe nimeni in .ro care sa curete injectoarele de pe el la modul profesional in sensul ca sa-mi arate si un grafic before-after.
pfff...hai ca v-am plictisit