Mr.D Quote:
Madkat, in calitatea ta de moderator pe acest forum te anunt ca suntem pe o sectiune de...offtopic; ciudat nu?
Discutia asta referitoare la caini n-o sa duca nicaieri; taberele sunt bine definite, fie ca e vb de un forum sau de societate in general. Fiecare are dreptul la o opinie, insa de multe ori pentru a nu cadea in penibil trebuie sa nu vb de dragul de a te baga in seama ci sa aduci niste argumente fondate. Cele de genu` "a fost un nene ucis de caini" sau "trebuie adoptata o solutie radicala" sunt ineptii emise de oameni cu perspective f inguste, din pacate, cel putin in acest context.
Acum avem un nou subiect la nivel national iar modul de tratare din partea politicienilor si a unei parti din societate confirma,again, acele trasaturi de caracter tot mai pregnante ale societatii romanesti, care ne-au adus atatea "beneficii" in raport cu statele civilizate.
Mergand pe principiile acestor oameni atunci ar trebui sa omoram tigancile ca sunt fabrici de infractori, sa omoram tiganii ca ucid,fura,talharesc, etc, sa omoram drumarii ca au lasat gropi in sosele si ca au murit oameni dupa ce au iesit in decor din cauza acestor gropi. Sa omoram in general pe toti cei care cauzeaza o problema.
Zicea un intelept mai sus ca "ce ba, du`te tu si adopta haita de caini..." prietene, am adoptat eu caini si pisici cat n`ai mangaiat tu in viata ta. Din pacate multe dintre animalele adoptate erau bolnave de boli din care doar un procent infim scapa. Si cu toate astea am incercat sa le ajut si ma bucura faptul ca pe unele am reusit sa le salvez. Le-am adoptat, sterilizat, crescut. Am vazut cum se scurge viata dintr-un animalut care se uita la mine cu speranta ca poate reusesc sa fac ceva pt el si nu am reusit. Pe de alta parte m-am bucurat de giumbuslucurile unui animalut salvat si care, de fiecare data cand veneam acasa dupa o zi super stresanta, imi aducea zambetul pe buze, si mie si familiei. Astea sunt lucrurile pe care voi, ceilalti, nu le veti intelege niciodata si motivul principal pentru care o lupta cu cei ca voi e pierduta din start.
Acum probabil o sa vina alt intelept sa-mi zica ca mai bine dadeam banii aia la biserica (eventual catedrala neamului) sau mai stiu eu ce asociatii. Poate ca am facut-o (bine, nu cu bisericile)...insa intrebarea mea e urmatoarea: lasand deoparte faptul ca nu va plac animalele, lucru pe care in definitiv il pot accepta, cati dintre voi, cei cu solutii radicale, ati intins o mana de ajutor unui om amarat si cati dintre voi i-ati intors spatele ? Sunt singur ca balanta inclina covarsitor in favoarea lasilor.
Mr. D, cu regret iti spun ca tenta de nervozitate remarcata si de moderatori tu ai adus-o aici, si iti exemplific cu postul tau de mai sus care contine elemente de mare tendentiozitate si e jignitor pentru oricine are un nivel de inteligenta cat de cat ridicat (si multi oameni de pe forum il au, crede-ma).
Sa ma explic, pe rand:
1.Au fost aduse argumente foarte fondate, mai fondate decat ale tale, de exemplu, de partea noastra a celor ce sunt (repet, cu mare regret si in lipsa de alte solutii viabile) de acord cu eutanasierea. Iar "a murit un nene" e cel mai bun argument posibil, nu unul nefondat! Si au murit mai multi, nu unul.
2. Eutanasierea cainilor NU poate fi comparata in nici un fel si resping orice apropiere fortata cu eutanasierea talharilor, tiganilor etc si nu cred ca ai vazut vreo atitudine de acest gen la mine, Jaggguar, yux_mm, tupac, si altii care au avut posturi foarte responsabile, moderate si mai mult decat OK, sustinand punctul lor de vedere.
3. Atitudinea de genul " am adoptat caini si pisici cat n-ai mangaiat tu vreodata" si "Astea sunt lucrurile pe care voi, ceilalti, nu le veti intelege niciodata si motivul principal pentru care o lupta cu cei ca voi e pierduta din start" e jignitoare. Avand in vedere diferenta de varsta dintre noi iti pot spune ca eu am caini de cand aveai tu un an si pot intelege ce e bine sau ce e rau pentru caini mult mai bine decat tine, fiindca pot intelege psihologia canina, ceea ce tu, in mod evident, nu poti. Mai demult, la TV, Gabriel Cocu a incercat sa explice problema cainilor vagabonzi si din punctul de vedere al unui caine (cum se explica agresivitatea lor, cum se organizeaza in haita, cum gandesc in raport cu oamenii, etc). Din acest punct de vedere nu rezolvi nimic cu sterilizarea, cu tinutul lor pe langa bloc si nici cu uitatul in ochisorii lui dragalasi. Greseala maxima pe care o faci tu si altii este ca te gandesti la ei ca la animalele tale domestice iubite si ei nu sunt asta! Unii fac greseala si mai mare de a le atribui insusiri, reactii si rationamente umane, ceea ce face problema si mai complicata! Adoptiile pot rezolva un numar finit de cazuri, dar prea putine!
4. Nota in care inchei, atribuindu-ne noua, care avem alta parere decat tine, prezumtia de insensibilitate (ca sa ma exprim eufemistic), e iarasi jignitoare. Nu ai de unde sa stii pe cine si cat am ajutat si e exagerat sa ne consideri lasi doar fiindca avem alta parere despre cainii maidanezi. Ai sa ramai surprins sa afli ca, probabil, suntem oameni mai buni decat tine, doar ca putem gandi rational intr-o problema care a iesit de mult din normele oricarei abordari lacrimogene si, asa-zis, umane.
Te rog sa citesti cu buna credinta posturile mele si ale altora, inainte sa insinuezi diverse...
Si cu asta inchei. Te rog, nu-mi purta pica, cum nu iti port nici eu tie.