It is currently 09 Feb 2025, 00:43

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: probleme minore Alfa 156
PostPosted: 28 Feb 2011, 00:22 

Car: 156 Sportwagon
Va salut. Sunt proprietarul unei 156 sportwagon de 2 luni, pe care am si pus-o in vanzare, si nu din cauza celor scrise mai jos ci din cauza altor aspecte gen consum, iubita, etc.

In fine. M-am confruntat/ ma confrunt cu urmatoarele probleme care as dori sa stiu daca sunt normale sau nu.

1 - masina are suspensii sport, pe fata cauciucuri iarna, pe spate vara. Este normal ca pe drumuri cu "dolii" de la tiruri, sau cu foarte mici denivelari, masina sa fuga de fund. Adica intre 70-120kmh daca faci o depasire pe dolii e ca si cum ai cobora un trotuar... adica e normal?

2 - tot legat de suspensiile sport sunt foarte sensibile. Astfel fiecare groapa de simte ca o gura de canal. e normal?

3 - cand dau intr-o groapa mai mare se aprinde martorul de bord de la airbag. e normal?

4 - displayul de la computerul de bord, indica extraordinar de bine, fara pixeli morti etc. Problema e ca dupa ce masina de incalzeste incepe sa se stearga incet incet pana nu se mai distinge mai nimic. e normal? se poate schimba?

Si acum trei mici defecte pe care as dori sa le remediez indiferent daca voi vonde masina sau nu [daca ma poate ajuta cineva imi puteti trimite un mesaj]:

1 - am nevoie de o sigla spate, eventual si fata
2 - stergatorul din spate nu mai merge, dupa ce s-a zbatut in jur de 1 sapt a cedat de tot
3 - oglinda stanga e putin instabila

PostPosted: 28 Feb 2011, 00:42 

salut..

1 -problema ar putea sa apara de la bucsele spate... sau anvelope..atunci e normal sa iti apara respectiva problema sau din cauza ca suspensiile sport sunt rigide iar spatele fiind mai usor...aluneca

2 -suspensiile sport nu sunt pentru drumuri cu gropi..pentru respectivele drumuri sunt suspensii off-road

3 -verifica mufele de la airbag uri se vorbea pe forum de mufa de sub scaunul pasagerului

4 -si la mine face la fel ... ar trebui schimbat.. daca gasesti alta solutie .. anunta-ne si pe noi..
...drumuri bune...

PostPosted: 28 Feb 2011, 01:08 

Car: 156GTA/Giulia QV
1. nu e normal, verifica tendoanele transversale spate si bratele longitudinale spate
2. da, e normal sa se simta asa. e suspensie sport (mai tare). cu toate ca eu din poze vad ca e cam stock. deci vezi sa nu te fi mintit cel de la care ai luat-o
3. de la gropi de obicei se aprind cele de la cortina. vezi ca ai niste mufe in portbagaj in partea dreapta. cel mai ok e sa te duci la cineva care are tester sa vezi exact care a dat eroare, intradevar si cele de la scaune fac moace
4. problema arhicunoscuta la mk1 facelift interior. problema cu infocenter-ul. nu ai ce sa ii faci decat sa il schimbi cu unul nou sau cu unul de mk2 (facelift exterior)

probleme, altele:
1. Embleme gasesti ori la Gabi Dima, ori prin alte magazine de piese/dezmembrari. gasesti si in targ daca vrei dar ma indoiesc de calitatea lor.
2. iara problema cunoscuta la SW. vezi sa nu ai pana de contact la motoras, sau sa nu fie sarita o rotita. daca toate sunt ok si e de vina motorul se schimba tot ansamblul
3. vezi ca ai 2 suruburi sub oglinda, cap cruce. incearca sa le strangi o idee daca sunt slabite, daca nu trebuie data jos oglinda si refacut locasul in care se insurubeaza (poxipol etc)

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 02 Mar 2011, 00:18 

tzzivii Quote:
1. nu e normal, verifica tendoanele transversale spate si bratele longitudinale spate
2. da, e normal sa se simta asa. e suspensie sport (mai tare). cu toate ca eu din poze vad ca e cam stock. deci vezi sa nu te fi mintit cel de la care ai luat-o
3. de la gropi de obicei se aprind cele de la cortina. vezi ca ai niste mufe in portbagaj in partea dreapta. cel mai ok e sa te duci la cineva care are tester sa vezi exact care a dat eroare, intradevar si cele de la scaune fac moace
4. problema arhicunoscuta la mk1 facelift interior. problema cu infocenter-ul. nu ai ce sa ii faci decat sa il schimbi cu unul nou sau cu unul de mk2 (facelift exterior)

probleme, altele:
1. Embleme gasesti ori la Gabi Dima, ori prin alte magazine de piese/dezmembrari. gasesti si in targ daca vrei dar ma indoiesc de calitatea lor.
2. iara problema cunoscuta la SW. vezi sa nu ai pana de contact la motoras, sau sa nu fie sarita o rotita. daca toate sunt ok si e de vina motorul se schimba tot ansamblul
3. vezi ca ai 2 suruburi sub oglinda, cap cruce. incearca sa le strangi o idee daca sunt slabite, daca nu trebuie data jos oglinda si refacut locasul in care se insurubeaza (poxipol etc)

In primul rand multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi. O sa incerc sa vad ce pot face. cred ca probabil ar fi cel mai bine sa duc masina la un tester. Legat de suspensii le am si pe cele originale in 4 saci. am inteles ca trebuie umplute cu ceva gaz. multumesc mult de tot! :clapping:

PostPosted: 02 Mar 2011, 00:20 

alinlitvin Quote:
salut..

1 -problema ar putea sa apara de la bucsele spate... sau anvelope..atunci e normal sa iti apara respectiva problema sau din cauza ca suspensiile sport sunt rigide iar spatele fiind mai usor...aluneca

2 -suspensiile sport nu sunt pentru drumuri cu gropi..pentru respectivele drumuri sunt suspensii off-road

3 -verifica mufele de la airbag uri se vorbea pe forum de mufa de sub scaunul pasagerului

4 -si la mine face la fel ... ar trebui schimbat.. daca gasesti alta solutie .. anunta-ne si pe noi..
...drumuri bune...

Mersi mult pentru raspunsuri. o solutie, insa nu una de durata, ar fi sa sai brightness-ul la minim din Butoanele -/+ cele de langa info. Astfel am vazut ca durata de "stergere a displayului" e mult mai mare... adica tine mai mult ;)

PostPosted: 02 Mar 2011, 00:28 

Car: 156GTA/Giulia QV
mare atentie la postarea consecutiva! se sanctioneaza!

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 02 Mar 2011, 01:38 

Nu mai spun ca ai fi gasit raspunsuri pentru mai toate intrebarile daca te-ai fi obosit sa dai un search. Dar e greu, lenea e mare, mura in gura e mai simpla.

PostPosted: 02 Mar 2011, 17:54 

tzzivii Quote:
mare atentie la postarea consecutiva! se sanctioneaza!
imi cer scuze insa nu am inteles ce ati vrut dvs sa spuneti. nu sunt forumist, e primul forum pe care scriu

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+03:00