Au venit!
Saptama trecuta am fost sunat de o domnisoara cu o voce senzuala pentru a ma anunta ca au venit piesele mult asteptate. Cum nu m-au putut programa mai devreme de joi, joi la prima ora eram la poarta service-ului AI Colentina.
Pe langa mici reglaje si verificari, au fost inlocuite:
• pompa de apa
• role kit distributie
• curea de ditributie
• termostat
• cleme capac airbag pasager (o domnisoara mai lunga in picioare s-a intins mai mult decat trebuia, drept urmare cateva cleme se rupsesera)
Dupa o verificare mai atenta s-a decis si inlocuirea electroventilatorului, dar peste 10 zile pentru ca nu este pe stoc. Functioneaza ok dar scoate zgomote, zic ei. Reconditionarea lui nu este posibila asa ca se va inlocui, fiind pe cheltuiala lor nu m-am opus prea tare.
Pentru ca masina a fost utilizata in regim normal, ba chiar ultimii 8000 km au fost facuti exclusiv in Bucuresti, am vrut sa aflu cauza pentru care rolele kitului de distributie au cedat desi fusesera schimbate in aprilie 2010. Explicatia:
calitatea proasta si praful/noroiul de pe strazile din Romania. (pentru carcotasii care abia asteapta sa arunce cu pietre in alfa romeo, rolele si cureaua nu sunt fabricate de alfa). Cine inca mai are dubii, daca trebuie sa schimbe distributia la termenul prevazut in carte, l-as sfatui sa nu stea pe ganduri. Eu am avut noroc ca a inceput "sa fluiere", nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca ceda in mers…
Cum o parte din probleme au fost cauzate si de praf/noroi, ma gandesc tot mai serios sa ii pun scut. Nu am crezut niciodata in utilitatea lui, mai ales a celui din plastic, dar sper ca asa nu mai ajunge asa mult praf/noroi pe la diferite piese/subansamle.
E prematur sa trag o concluzie dar la prima impresie aceste schimbari au influentat in bine si consumul de carburant. Ramane sa-i fac un plin si apoi revin cu fid-bec la urmatorul plin.
Trecand peste aceste detalii tehnice, conducand de la service catre casa m-am reindragostit de masina. Totul merge perfect, toti greierasii au disparut, nu se mai aude niciun zgomot ciudat; doar motorul si evacuarea care ma ajuta sa stabilesc noi si noi recorduri de consum.
PS. Daca totul merge bine, de martisor va mai primi ceva frumos!