Amenda pentru camerele radar:
Pentru radarele fixe, se va cere identitatea soferului in momentul constatarii abaterii.
(Adevarat, iar daca veti comunica numele altei persoane decat dvs. (proprietarul vehiculului) i se va cere si acestuia din urma sa confirme ca el este cel care a condus in data/ora respectiva auto in cauza printr-o adresa similara cu cea pe care o primiti) Exista o metoda de evitare, mai putin legala, dar care functioneaza, pe care o pot spune oricui, dar doar pe pm, pentru a nu incalca regulamentul forumului.
(Singura metoda care functioneaza este aceea ca, uitandu-va la expeditorul plicului si vazand ca e nasoala, sa faceti blatul cu postasul si acesta sa scrie ca nu v-a gasit acasa (nu ca ati refuzat primirea). Veti mai primi ulterior, pe rand, inca doua asemenea adrese cu care trebuie sa faceti la fel... Dupa aia, gata!... Genul asta de corespondenta nu se afiseaza ca in cazul proceselor verbale, cu atat mai mult cu cat poate veni dintr-un alt judet indepartat !) De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate,
(Adevarat, in Romania) deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata, sau conducem cu parasolarul coborat, sapca pe cap sau ochelari de soare.
(Fals, chiar daca ati conduce cu capul iesit afara pe trapa si v-ati distinge perfect sau chiar daca ati zice ca a fost o roscata la volan, dvs. fiind brunet, tot nu este nicio problema... Camerele radar nu sunt construite/omologate ca sisteme criminalistice de identificare faciala, deci imaginea lor nu constituie proba privind persoana conducatorului... ele sunt doar probe ca auto cu nr X a trecut prin punctul Y la ora Z cu viteza de Q km/h)
Ori trimitem instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei care conducea masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la expeditor. Asa avem dovada ca am comunicat...
(Fals, majoritatea inspectoratelor de politie {daca nu chiar toate} au in prezent acorduri cu Posta Romana si primesc genul acesta de corespondenta.
Aici am cam terminat cu enunturile tale, daca mai sunt intrebari voi raspunde in masura priceperii mele, iar unde nu stiu ma informez !
Si ma vad nevoit sa repet ca respectarea legii este cea mai sigura metoda de a evita sanctiunile si celelalte situatii de conflict cu autoritatile.