It is currently 22 Nov 2024, 09:05

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 288 posts ]  Go to page 1 2 3 4 512 Next
Author Message
PostPosted: 04 Jan 2011, 17:40 

Car: Alfa Romeo 145
Salutare,

Deschid acest topic pentru a protesta impotriva pretului benzinei.

Ce spuneti sa facem o actiune comuna in aceeasi zi, la aceeasi ora in toata tara; pentru a le arata cat de nesimtiti sunt si unde au putut ajunge cu pretul carburantilor, mizand pe ideea ca romanul inghite orice ii este servit?

Sa le platim cu monezi de 1BAN, 5BANI si 10BANI maxim - pentru ca restul sunt usor de numarat :)

Daca am deschis topic unde nu trebuie, rog un moderator sa il mute in sectiunea potrivita.

Multumesc anticipat!

PostPosted: 04 Jan 2011, 18:24 

Car: Alfa Romeo 147
te sustin insa...este o vorba 'cainii latra, caravana trece' . Crezi ca intereseaza pe cineva de la conducere despre noi? mai ales cand DN1 a fost blocat de sarbatori...in logica lor este cam asa 'e plin orasul de masini, inseamna ca au bani de benzina...hai sa mai majoram pretul putin, poate se mai descongestioneaza traficul' .

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 04 Jan 2011, 18:30 

Car: 156 JTD/ Giulietta
CristianMiu Quote:
e plin orasul de masini, inseamna ca au bani de benzina...hai sa mai majoram pretul putin, poate se mai descongestioneaza traficul' .
:goodpost:

ex: 156 1.9JTD 8v
ex: 156 1.9JTD 16v
ex: 156 2.0 TS

PostPosted: 04 Jan 2011, 19:01 

Car: Spider & 156 SW
Sincer, incep sa ma intreb cum s-au mobilizat romanii in '89 pentru ca eu am senzatia unui popor las, asemenea unui orasean gras luat la bataie de niste huligani si care nu face altceva decat sa se faca gramada la pamant in speranta ca nu va fi lovit in fata, sau asa ceva.
Iar eu personal vreau sa fac parte din grupul celor din caravana nu din cel al cainilor. Cei care vor altminteri, le doresc numai ... succesuri!
De-ar fi guvernanti singura tinta a acestor proteste... Companiile petroliere, sfinti ingerasi, nu au nicio vina, sunt victime colaterale ca si noi. Ele doar vor ca "Romania sa creasca prin bun-simt", banii nu reprezinta scopul lor in viata...
Lasand ironia la o parte, macar atat ca un ceafa groasa nu isi poate alimenta X5-ul de mine si ca benzinaria cutare pierde jumatate de plin a aceluiasi X5 si tot simt ca am rezolvat ceva mai mult decat "sa nu fi fost lovit in fata". :fight:

Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTDm Nero Mate - 2004
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. Grigio Sterling - 2001

PostPosted: 04 Jan 2011, 20:27 

:goodpost: turgon

Sper ca zilele urmatoare sa ni se alature si altii.

Hai mah baieti chiar nu mai gandeste nimeni decat in fraza: "caini latra - caravana trece?"

Ce aveti de pierdut. Va spun eu - maxim 2 ore din din viata.

Ce au benzinariile de pierdut daca le blocam 2 ore? CLIENTI

Eu sincer nu ii mai suport, este batjocoritor ceea ce se intampla.

As fi in stare ca in fiecare saptamana sa imi dedic 2 ore din viata pentru a trezi niste escroci care isi bat joc de noi.

Trebuie sa ne mobilizam. Stiu ca se poate, stiu si am incredere in voi ca o sa va adunati cat mai multi.

PostPosted: 04 Jan 2011, 20:42 

Pretul carburantului se raporteaza la standarde UE ... si cum bineinteles in Romania, toate preturile sunt la standarde UE , iar salariile sunt de ROMANIA ( 300 euro / luna ) aveti mai jos o lista cu pretul carburantilor si in tarile membre UE. Veti observa ca Romania, are aproape cel mai mic pret / litru de carburant . Din punctul meu de vedere, problema nu este la pretul carburantului, alimentelor, s.a.m.d. , problema este la salariile noastre. SUNT FOARTE MICI ! .

Daca salariul mediu pe economie ar fi undeva la 1000 euro / luna , atunci cand dai lunar un 100 euro / luna / combustibil nu ti se mai pare atat de exagerat.

Daca gresesc cu ceva rog sa ma corectati.

Attachments:
fuel price EU.jpg
fuel price EU.jpg [ 438.13 KiB | Viewed 4300 times ]

PostPosted: 04 Jan 2011, 20:51 

si asta inseamna ca trebuie sa stam si sa inghitim? sau interpretez eu gresit?

nu ai cumva un tabel si cu accizele pentru fiecare tara membra UE. nu de alta dar s ale comparam sa vedem cat de jos este Romania? o lista a TVA-ul practicat de fiecare tara? etc.

Sper sa nu ma intelegi gresit. Nu vreau sa fiu ironic, dar eu pe astia nu ii mai suport.

PostPosted: 04 Jan 2011, 20:58 

Amice, nici eu nu-i mai suport...incerc doar sa-ti spun ca nu rezolvi mare lucru.

Ahhh...apropo, majoritatea tarilor membre UE au undeva la 5% accize , iar romania are 15% :))

iar cel mai frumos ar fi sa stam un state...la ei pretul este de 0.46 euro / litru , mai ieftin decat GPL-ul de la noi. :) o fi bine ? si daca nu ma insel si rusia tot cam accelasi pret il au...

PostPosted: 04 Jan 2011, 21:20 

Ideea protestului a fost postata si aici: http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php? ... ws#p169313" onclick="window.open(this.href);return false;
Participantii la respectiva actiune sunt insa vreo 40, bine organizati, bine intentionati...
Noi abia reusim sa ne adunam vreo 15 la intalnirile locale. Ce sa facem? Sa ne vorbim si intr-o anumita zi, la o anumita ora, fiecare alfist sa alimenteze scurgand pompele si platind in monezi??? O sa fim vreo 40 (imprastiati in toata Romania), care vom primi amenzi pentru perturbarea linistii publice si ne vom primi injuraturile celor din spate (care eventual isi fac plinul si platesc cu cardul)...

Ce legatura are pretul carburantului cu salariul din Romania?

Pretul carburantului se reflecta si in imaginea statiilor de carburant, care in Romania arata la fel ca si in Austria (ca doar Petromul e parte a OMV-ului)... e frumos sa vina cineva sa-ti alimenteze, sa-ti spele parbrizul, iar tu sa intri sa achiti si sa mai cumperi o cutie de bomboane, un animalut din plus, un odorizant, eventual sa bei si un fresh de portocale... asa ca sa ai o imagine de consumator occidental!

Iar salariul reflecta mai intai mentalitatea balcanica, a omului marcat cu sindromul stanii, apoi reflecta si calitatea muncii, unii merg la munca 8.5 ore iar altii muncesc 8 ore si au pauza o jumatate de ora, deci in total tot 8.5...

PostPosted: 04 Jan 2011, 22:09 

pai de ce sa imi dea amenda? nu tip, nu fac galagie, nu ma iau de viata nimanui.
asta nu o inteleg. pai daca in orasele mari ne stangem cateva persoane (cu toate ca eu garantez in timisoara minim 20; asta ramane de vazut), sa zicem cate 10 in fiecare oras, eu cred ca este binisor. cate intalniri au loc in fiecare saptamana in toata tara?
acum mai este o treaba si o sa o repet mereu - daca iti place ca si individ sa te complaci in situatia data, inseamna ca nu mai esti om (la modul general)

PostPosted: 04 Jan 2011, 22:43 

ninjoaca Quote:
si asta inseamna ca trebuie sa stam si sa inghitim?
DA,
Pt ca suntem o natie de dobitoci si pt ca noi i-am ales democratic pe astia.

PostPosted: 04 Jan 2011, 22:50 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
1. Scumpirea e ca urmare a majorarii accizei.
2. Din pretul de benzina la pompa aproape jumatate e reprezentata de taxe si accize.
3. In Romania pretul benzinei e printre cele mai mici din Europa (approx 1.20 eur daca nu ma insel).
De unde intrebarea mea fireasca: impotriva cui protestati? a producatorilor? pai ce vina au ei ca statul mareste acciza deci si pretul final (vezi 2). Cum pot mari producatorii nivelul mediu al salariilor din Romania?
In concluzie mi se pare o actiune oarecum patetica si fara absolut nici o finalitate practica. Ba din contra, imi pot imagina ca cei ce vor avea de suferit sunt angajatii aia de la casa care si asa is vai de capul lor. Guvernul va da 0.00 centi pe actiunea voastra. De fapt, o astfel de actiune ar fi dezastruoasa in general, cateva situatii ipotetice:
a. soferul ambulantei sta la coada ptr. ca cetateanul x s-a gasit sa protesteze intr-un mod original.
b. y intarzie la servici din cauza aceluiasi x si e dat afara.
c. z nu ajunge la aeroport din cauza lui x, pierde avionul si rateaza un contract avantajos ptr. firma lui din Ro, care ar fi dat de munca la 100 de oameni.
etc etc.
De ce salariile sunt mai mici in Rom? ptr. ca e tara cu cea mai dezastruoasa situatie economica din Europa. Simples!
apropo, daca salariul mediu in Rom. e 300 eur sa zicem atunci preturile ar trebui sa fie perfect corelate (ie benzina sa coste 30 de centi litrul?:-)

PostPosted: 04 Jan 2011, 23:41 

Un mass primit pe mess in seara asta:
"In curand benzina va ajunge la 6 lei/litrul.Dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADE. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA. Veniti romani sa cerem dreptul!!!!"

PostPosted: 04 Jan 2011, 23:59 

Iar protest??? Poate intram in guiness book, in timp ce li se rupe de protest, proteste, sinucideri, scandari individuale, in grup si alte treburi de acest gen, prea multe vorbe incat nimeni nu mai crede nimic.
@spooky, romanu' e doar fudul, daca apare un nor, merge cu masina, nu il intereseza ca intre victoriei si unirii face 2 ore, poa' sa faca si 6, atata timp cat nu-si da coate in metrou, nu il intereseaza ca face o ora pe podul grant in timp ce trec 20 de 41 pe langa el, mass-ul ala e o tampenie, doar un bou l-a putut scrie.
@turgoane, tu esti timisorean, banuiesc ca stii cum a fost dirijat poporul "curajos" spre revolutie, daca nu, intreaba prin oras cat stai la benzinarie sa ii numere maruntu' lu' ninjoaca.

PostPosted: 05 Jan 2011, 00:19 

Car: 156GTA/Giulia QV
in Franta media pretului este de 1.5 euro/l. so...ii cam dau dreptate lui "dand"..

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 05 Jan 2011, 07:23 

asta cu 6 lei o stiu de cateva luni...mai exact va ajunge la sfarsitul lui 2011 cam 6 lei / litru ...

@ valerica , ai perfecta dreptate, romanul este mult prea fudul, prefera sa manance mai putin si mai prost calitativ doar ca sa mearga cu masina si sa stea bara la bara. ahh da si sa faca 2h intre victoriei si unirii cand poate sa ia metroul sau daca este primavara poate chiar merge pe jos...si asa suntem un popor de sedentari...

PostPosted: 05 Jan 2011, 10:06 

inainte de protest sa e dam un pas in spate, sa inspiram adanc sa ne facem curaj sa ne uitam la occidentali: un procent mult mai mare din ei folosesc biciclete, mijloace de transport in comun sau alte vehicule ce consuma mult mai putin decat o masina (scutere, mopede, iar prin unele parti masini electrice)
exemplul cu tramvaiul 41 nu stiu cat de potrivit este, pentru ca la ore de varf, chiar daca circula la 2 minute interval, to burdusit ochi este. insa cat timp mergeti cu masina in traficul de la orele de varf, observati cam cati oameni merg intr-o masina (in majoritatea covarsitoare este un singur om), cam cat de goale sunt majoritatea covarsitoare a autobuzelor si troleibuzelor.
asadar, hai sa mai lasam masinile acasa, sa renuntam la comoditate, sa facem mai multa miscare/sport si vom vedea ca viata e mult mai roz iar benzina nu mai este asa scumpa pentru ca vei alimenta mai rar.

cel mai bun protest fata de un produs scump este sa nu il cumperi.

PostPosted: 05 Jan 2011, 10:16 

Car: Mercedes C Coupe
yux_mm Quote:
inainte de protest sa e dam un pas in spate, sa inspiram adanc sa ne facem curaj sa ne uitam la occidentali: un procent mult mai mare din ei folosesc biciclete, mijloace de transport in comun sau alte vehicule ce consuma mult mai putin decat o masina (scutere, mopede, iar prin unele parti masini electrice)
exemplul cu tramvaiul 41 nu stiu cat de potrivit este, pentru ca la ore de varf, chiar daca circula la 2 minute interval, to burdusit ochi este. insa cat timp mergeti cu masina in traficul de la orele de varf, observati cam cati oameni merg intr-o masina (in majoritatea covarsitoare este un singur om), cam cat de goale sunt majoritatea covarsitoare a autobuzelor si troleibuzelor.
asadar, hai sa mai lasam masinile acasa, sa renuntam la comoditate, sa facem mai multa miscare/sport si vom vedea ca viata e mult mai roz iar benzina nu mai este asa scumpa pentru ca vei alimenta mai rar.

cel mai bun protest fata de un produs scump este sa nu il cumperi.
De acord cu tine, vrem lux pe bani putini si folosim masina mai mult ca un lux decat ca pe o necesitate, dar nici nu poti merge cu bicicleta la -10 iar transportul in comun la noi este cum este :thumbdown: . De masini electrice ce sa mai vorbim, nu traim intr-o tara in care sa-ti permiti una.

Eu unul nu voi participa la nici un protest pentru ca nu cred intr-o rezolvare pe aceasta cale, mai exact nu cred ca se va rezolva in vreun fel, pretul benzinei va creste si atat.

PS. Benzina nu e scumpa, e sub pretul altor tari, problema este ca noi nu ne-o permitem

PostPosted: 05 Jan 2011, 10:23 

@valerica: intradevar cel ce a scris mass-ul da dovada de o inteligenta deosebita. Oricum nu stiu daca el si'a dat seama dar e putin amuzant mesajul.
CristianMiu a prezentat foarte bine problema, de altfel singura problema: salariile noastre. Avem cam cel mai mic pret la carburanti dar ne plangem, si e normal, caci lasam in medie jumatate din salar la pompa lunar.

PostPosted: 05 Jan 2011, 10:29 

e adevarat ca pe anumite trasee mijloacele de transport in comun sunt un dezastru. e adevarat ca in anumite orase din tara nu este bine pus la punct transportul in comun. dar sa dau un exemplu elocvent: am colegi la birou pentru care metroul este la 5minute de mers pe jos si la 10minute de birou (sau o statie de tramvai). in ciuda faptului ca folosind mijloacele de transport in comun mai sus mentionate ar face ca mine in jur de 35 de minute (pentru ca acesti oameni stau in aceeasi zona cu mine), ei prefera in continuare sa vina cu masina si sa faca 1.5ore. exemplele sunt multe.
treaba cu bicicleta si cele -10grade e adevarata, insa solutii de transport se gasesc. trebuie doar sa renuntam la comoditate si lene.

LE: in plus exista intotdeauna varianta unei a doua masini din clasa mini sau supermini, sau chiar a unei masini mai mici si implicit mai economice.
la un moment dat am luat serios in calcul varianta unei a doua masini: o chestie gen tico la un pret de achizitie de 5-800euro cu care sa imi fac treaba in oras, si sa las 47-le ca masina de transport interurban (in ciuda faptului ca 47 nu e o masina exagerat de mare sau de consumatoare, dar pur si simplu nu imi permit sa merg zilnic cu ea in traficul din bucuresti)

PostPosted: 05 Jan 2011, 11:42 

Car: Alfa Romeo 155
Zilele trecute numaram abonamentele lunare de metrou, 7 cu cel curent, deci de 6 luni eu consider ca mersul cu masina la serviciu este o cheltuiala prea mare (sa nu mai vorbim de cheltuielile colaterale, datorita uzurii excesive mai ales la traficul urban - uleiuri, filtre, placute, discuri, anvelope, ambreiaj...), masina a ramas pt transportul extraurban, si aprovizionare de la supermarket.
Si eu sunt de acord cu cei care sustin ca principala cauza este salariul mediu mic, nu pretul combustibilului.
Cu protestul nu facem nimic, si exista riscul , asa cum spunea si Antonel, sa ne alegem cu amenzi, injuraturi......
Protest ar trebui sa facem la fiecare produs in parte, deoarece sunt f mari, aproximativ egale cu cele din occident, deci, problema ramane la salariul nostru.

- 2017 - Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V TS - "2004"
- 2009 - Alfa Romeo 155 1.8 16V TS - "1996"
- 2007 - Alfa Romeo 33 1.7 8V- "1986" - ex.
- 1997 - Alfa Romeo 1750 Berlina - "1968" - ex.

PostPosted: 05 Jan 2011, 22:44 

Cred ca a fost o greseala din partea mea sa deschid acest topic.

Dragi alfisti, mergeti cu incredere la pompe, alimentati si cu 6 si poate cu 7 lei/litru si stati linistiti ca statul vegheaza la buzunarele voastre si noi oricum nu putem atrage atentia nimanui pentru ca suntem numai niste puncte mici si negre pe o harta si nu reprezentam altceva decat niste cifre in statistici, sau poate formam impreuna o frumoasa cifra de afaceri a marilor miliardari din Romania care prin actiunile lor ne calca in picioare in fiecare zi si de cate ori au ocazia.

Din punctul meu de vedere se poate inchide acest topic.

Pacat

As mai avea totusi inainte de incheiere o singra intrebare care ma roade si poate unul dintre voi imi va da o explcaie logica: DE CE ROMPETROLUL IN DECEMBRIE A SCUMPIT BENZINA DE 3 ORI? au fost cumva majorate accizele, a variat atat de mult cursul euro, a sarit pretul barilului de petrol? Sincer nu cred.
Asta este nesimtirea pe care preferam sa o inghitim cu totii in fiecare zi; asta este bataia de joc la care suntem spusi fara pic de rusine din partea lor.

Va doresc tuturor o seara excelenta in continuare si multi km fara evenimente alaturi de alfele voastre.

PostPosted: 05 Jan 2011, 23:11 

Eu nu reusesc sa-mi explic cum inca mai traiesc unii in deplina naivitate, aproape constienta. Pe bune. Si mai si supravietuiesc...
Protestul asta e ca un scuipat in ocean. Si e trist ca nu se prind nici aia care se enerveaza, apoi aia care l-au facut...ce dracu' mai baieti, pretul la combustibil la noi a aliniat la preturile europene, ba chiar sub medie. Acum ia ziceti, ati vrut in mue? Ati vrut, asa-i? No, nu e...

Daca vreti idee de protest, aruncati un ochi in Franta sau in Grecia. Alea sunt proteste de luat in seama, nu mitinguri d-alea in 3 schimburi cu sandwich-uri si ceai la termos, cu pensionari care d-abia isi tara basinile si cu studenti platiti cu 5 lei ora.
Puneti mana si faceti un sablon cu reteta ilustrata a Molotovului si desenati peretii (ideea unui prieten), ca sa educati protestatarii. Aveti o sansa, poate.

PostPosted: 05 Jan 2011, 23:34 

Interesant protest, si mie mi se pare ca a crescut foarte mult in ultimi 2 ani pretul combustibililor, dar nu suntem obligati sa cumparam daca nu ne convine. Exista multe alte solutii enumerate mai sus. Eu de exemplu in lunile de vara inceput de toamna si sfarsit de primavara in oras folosesc in 90% din timp bicicleta (binenteles ca am dat peste multi cocalari care ziceau uita la sarantocu asta si alimentau de la sticla de 2 L), care este mult mai economica(dar nu asta este modivul pentru care o folosesc) si ma deplasez si mai repede (am facut test). Ca nu te poti lipsi deloc de combustibili este adevarat dar poti reduce cantitatea. Romanul nu isi permite nici macar o dacie dar is ia mertzan si face scandal ca i scumpa benzina. Urmeaza sa protesteze si cei care fumeaza daca se scumpesc tigarile nu?

ex:FF2 1.6 tdci 109 cp Wagon

PostPosted: 06 Jan 2011, 02:59 

Car: 159-Brera-Spider916
un singur amendament la cele spuse mai sus , Capitalism - L-am strigat in strada impinsi de la spate , nu mai facem ce vrem noi ci ce vrea lumea si cand spun lumea facem jocul celor ce stiu exact cum , cand si cat cheltuim pentru ca viata noastra e un joc de carti pentru ei.
personal merg la 199 de proteste care nu rezolva nimic in ideea de unitate , din pacate omorarea psihica a angajatilor unei benzinarii , dauna colosala de 20 de procente adusa unui patron Roman ce a cumparat o franciza de la cei ce au vandut tara cu multi ani in urma , nervii ce provoaca ulcer si iesiri nervoase asupra unor nevinovati din trafic , samd nu vor duce decat catre un singur drum ... ne ducem toti dupa Mr. D <parabola> adica ne bagam p... la n ea de tara cu tot patriotismul nostru inradacinat si sa ramana ei sa se jepcareasca unii pe altii !
Pana una alta sa fim sanatosi ca nici otomanii sau romanii nu ne-au luat la p...la ca ai nostrii pana acum , deci daca trecem si peste asta vom fi cel mai DIAZEPAM popor !

Post new topic  Reply to topic  [ 288 posts ]  Go to page 1 2 3 4 512 Next

All times are UTC+03:00