Da stiu ca suna penibil, dar realitatea Bucurestiului de azi este intesata de susnumitele rozatoare.
Asadar, starea de fapt: intr-o buna zi, dupa ce masina a stat mai multe zile in parcarea blocului am identificat urme de sobolan in compartimentul motor, cu o concentratie mai mare de "cacareze"
pe baterie si pe cutia de sigurante de langa baterie.
Situatia e semitragica pentru ca pe langa pagubele materiale pe care le poate produce, risc sa ma trezesc fara vreun furtunas de frana, si atunci sa vedeti tragedie. Din pacate nu am alt loc in care sa o parchez ca doar de, asa e pe aici, fiecare cu locul pe care a facut pipi
(precum cainii).
Pentru moment exista cateva variante de rezolvare: otrava, insa risc sa moara animalul pe undeva prin masina si atunci o sa mor si eu, de duhoare; aparatele cu ultrasunete. Aici apare dilema si totodata interesul meu. Dilema pentru ca nu stiu cat de eficiente sunt dat fiind faptul ca nu sunt chiar o bagatela, dilema pentru ca nu stiu in ce masura pot dauna restului masinii (partii electrice in special) precum si interactiunea ultrasunete-diversele materiale din care e construita masina.
Curiozitatea ma pune sa va intreb daca a mai avut cineva de-a- face cu asa neplacere si cum a rezolvat-o?! De asemenea daca a folosit careva vreun astfel de aparat cu ultrasunete pentru rozatoare (fie pentru autoturisme fie din cele pentru icinte de se baga in prize), a avut efect au ba?
PS: mda, penibil topic, dar tre sa gasesc o solutie la problema.