It is currently 09 Feb 2025, 00:54

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: 26 Nov 2010, 00:45 

Inainte sa postez noul topic am verificat cu "search" tot ce s-a discutat cu privire la condens, insa nu am gasit nimic asemanator cu problema mea.

Asadar, cum se raceste putin afara, mi se aburesc geamurile pe interior, ca si cum ar fi 20 insi in masina. Asta se intampla chiar si atunci cand plec de acasa la cumparaturi, adica 2 km, si apoi 1h masina sta in parcare. Cand revin la masina, geamurile sunt complet aburite pe interior.
Diferenta dintre celelalte topicuri si problema mea este ca nu am deloc apa in masina, in sensul ca nu imi ploua, nu imi picura, covorasele sunt uscate, la fel si tapiteria plafonului sau interiorul portbagajului.
La fel mi s-a intamplat si iarna trecuta si a fost foarte neplacut sa "razui" gheata din interiorul masinii de fiecare data cand ma urcam in masina.
Daca are cineva o explicatie sau o solutie care m-ar scuti de "dezapezirea" habitaclului, as aprecia enorm :)

Ca o mentiune, am parbrizul crapat pe o portiune de 20-30 cm. Am spus-o pt cazul in care ar avea legatura :)

Multumesc anticipat pt raspunsuri.

PostPosted: 26 Nov 2010, 00:51 

Car: 156GTA/Giulia QV
alfa_lucian Quote:
am parbrizul crapat pe o portiune de 20-30 cm
iti spun din proprie experienta ca are legatura.

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 03 Dec 2010, 14:33 

Schimba-i filtrul de polen (cel care filtreaza aerul pt habitaclu). si se rezolva problema!!!!

PostPosted: 03 Dec 2010, 15:44 

Ar mai fi o problema; recircularea aerului din habitaclu poate produce condens. Deschide valva sa vina aer din exterior, nu-l recircula pe cel din interior. Si bineinteles schimba-i filtrul, sau scoatel pentru un timp si vezi ce se intampla. Succes :up:

PostPosted: 04 Dec 2010, 11:43 

filtrul este practic nou, in sensul ca nu am 500km rulati de cand i-am facut revizia; si oricum filtrul de polen l-am schimbat la fiecare revizie, insa condensul continua sa apara atunci cand temperatura exterioara scade sub 3-5 grade Celsius.
cat despre valva, spre rusinea mea,recunosc ca nu stiu unde este :)

PostPosted: 04 Dec 2010, 14:29 

In cazul acesta iti recomand sa citesti cu foarte mare atentie manualul masinii. Folosirea incorecta a climatizarii e una din cauzele aparitiei condensului.
Subiectul a mai fost discutat. Cauta pe forum si te lamuresti.

PostPosted: 04 Dec 2010, 15:14 

Salut,
As putea sa iti recomand 2 chestii:
- sa nu dai caldura la maxim.Incearca sa o lasi undeva intre 21-24 grade si/sau eventual sa lasi un picut geamul crapat/deschis.Daca dai caldura la maxim diferentele mari de temperatura favorizeaza si mai mult formarea condensului,
- dupa ce iti termini treaba cu masina, inainte de a pleca din ea, da aerul la presiune maxima pe parbriz(30 secunde-1 minut) dar, atentie, sa fie dat pe rece nu cald...astfel o sa racesti parbrizu si aerul din interiorul masinii avand sanse foarte mari sa nu se mai formeze condens, cel putin nu la fel de mult ;).

Sper sa te ajute sugestiile mele si macar sa ai mai putin condens pana rezolvi problema.

PostPosted: 04 Dec 2010, 22:41 

sal
Pierzi cumva antigel?daca da se poate sa fie spar radiatorul de caldura din interior,se poate sa elemine antigelu fara sa it unde covorasele sau altceva,la mine asa o fost,aveam aceias problema,iam schimbat radiatoru si nu mai am treaba
bafta

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+03:00