Sunt de aproximativ 3 luni posesorul masinii dar nu stiu de ce nu i-am facut inca o mica prezentare pentru ca o merita si acum daca tot este in "spital" am zis ca ar fi cazul sa se vorbeasca despre ea.
Toata povestea a inceput cu dorinta de a schimba micuta masina de oras pe care o aveam (un renault Clio 1.5dCi 85cp 2008 - masina cumparata de noua despre care am numai cuvinte de lauda) cu o masina mai mare. Ideea era sa fie o masina diesel si sa fie mai mare decat un Clio. Cum ocupatia mea de baza este navigatul am avut timp 4 luni de voiaj sa ma hotarasc asupra unui model.
Aveam 3 masini in cap Jaguar X-type, BMW Seria 3 si Ford Mondeo (nu au mai nimic in comun dar nu vreau sa intru in detalii de ce imi placeau ). Nu aruncati cu pietre ca pana la urma mi-am revenit si am ales ce trebuia. In toata analiza mea (reviste, emisiuni tv, siteuri, forumuri) am dat peste un episod din top gear in care prezentau minunatia asta de alfa 159 dar din pacate alesesera un model urat vopsit gri metalizat. Mi-am adus aminte totusi de masina peste care am dat la o prezentare in portul turistic al constantei undeva prin 2006, o alfa 159 neagra taciune cu un bot mai mult decat agresivsi m-am hotarat. Am ajuns intrun final acasa si au inceput cautarile, timp in care, recunosc, am mai aruncat priviri si la bmw-urile din parcurile auto.
Dupa 2-3 exemplare vazute m-am hotarat: o alfa 159 2007 1.9 jtdm 150 cp bleumarin metalizat, interior crem - plusat, xenon, tri-zona, navigatie mare etc.
As face o lista cu lucruri bune si rele, + uri si - uri dar sunt unele lucruri care nu le pot incadra asa ca o sa scriu cu liniuta cate ceva si trageti voi concluziile.
- masina este o minunatie, ma face sa ma simt extraordinar, incerc sa vin pe cele mai lungi rute spre casa motivandu-ma ca sunt gropi pe dincolo sau semafoare multe dar adevarul este ca as sta non stop la volan (daca ma vedeti vreodata la voi in cartier sau oras sa stiti ca nu am treaba, doar ma plimb)
- in una din zile in targul de legume din constanta in praf, vant si aglomeratie opresc in fata unui "magazin" de acolo si tanarul proprietar de aprozar negricios si cu ceafa lata (posesorul unui audi a4 2005) imi zice: "eu nu as fi bagat asa masina pe aici... cat face una dintrasta 50-60000 € ?" - i-am raspuns ca am dat cam 12500 cu tot cu inmatriculare si individul imi zice saptamana viitoare imi vand audi-ul si imi iau si eu (sper totusi sa nu-si fi luat...)
- acum am o alta admiratoare in scara la etajul 6, o vecina la vreo 45 de ani care saliveaza pe langa masina mereu cand se urca in octavia ei si o lauda mereu cand ma vede
- am un mic regret ca nu am luat motorul de 2.4 si 210 cp, cu toate ca in prima luna am zis ca sunteti nebuni si ca cei 150 sunt mai mult decat suficienti. acum va dau dreptate si pentru cei care vor sa opteze pentru un motor mai mare nu va uitati la taxe, impozite si consum cum am facut eu...
- 3 luni 8500 km: am avut 2 erori minore in bord, nu pot urca nicio bodura, tapiteria e foarte sensibila si se vad urme, s-a ars un stop de ceata si acum mi-a murit bateria si alternatorul. Puteau sa se mai arda inca 3 alternatoare si vreo 10 stopuri NU MA INTERESEAZA. cand o sa vad un posesor de bmw ca nu-l intereseaza daca se strica piese la masina o sa imi cumpar si eu modelul ala. vroiam bmw ca sa nu am probleme cu masina, acum vreau alfa pentru ca nu ma intereseaza daca am probleme cu ea.
In concluzie: scriu de 15 min despre ea si imi este un dor nebun sa ma urc la volan si sa dau o tura. Cu ajutorul unor baieti de pe forum am gasit si alternatorul de care aveam nevoie si maine sper ca va fi montat. Totusi cred ca in noaptea asta merg pe furis la service si arunc o privire pe geam, nu ne-am vazut de luni si se simte... sunt ca un stapan fara caine sau mai bine zis ca un caine fara stapan...
_________________ Alfa Romeo 159 jtdm 16v 150 cp - Fara inima ar fi doar masini
|