It is currently 20 Nov 2024, 20:28

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 507 posts ]  Go to page Previous 13 4 5 6 721 Next
Author Message
PostPosted: 23 Nov 2010, 09:10 

Toshy si Alexandrus: va rog sa incetati cu cearta asta tampita si jignirile (subtile ori ba).
Toshy te rog in mod deosebit sa renunti la jignirile pe care le faci folosind tot felul de epitete (gen sociopat, troll, etc). Tu chiar nu poti sa te certi constructiv eventual? Trebuie sa jignesti neaparat pe cineva? Daca iti mai vad vreun epitet de acum inainte pe aici (sau prin alta parte), o sa iei o vacanta prelungita. Nu suntem obligati iti suportam acest limbaj. Contrele le poti face si pe un ton calm si fara a jigni persoane. Remember: atacam ideile, nu persoanele!

PostPosted: 23 Nov 2010, 10:12 

Lasa-l bre' ca el este ala mai pur decat lacrima, el nu "face posti" partenerii de discutii, plus ca e autoritate certificata in domeniu, adica are "ceva in spate" care sa ii sustina punctul de vedere, pfff. Ipocrizia unora depaseste orice limite, iar asta ma doare rau atunci cand e o trasatura a persoanelor de la care am pretentii.

lucianm, tu citeste dar nu intelegi. toshy are dreptate in foarte multe, una din alea multe fiind ca tu daunezi unora din cauzele pe care le sustii, iar asta o dovedesti cu fiecare post. Chestia care il strica pe toshy e, pe linga ce am scris mai sus, faptul ca nu vede partea tehnica (sau nu o pricepe, nu mai stiu ce sa cred), cu toata autoritatea lui. Grupul VAG nu are deloc niste platforme stralucite, nu face nimic revolutionar (in afara de LED-uri peste tot), au cred ca un numar de motoare pe benzina cu adevarat interesante mai mic decat numarul degetelor de la o mina, iar motoare diesel .... nici acolo nu sunt cei mai grozavi.
Insa cea mai rea chestie pe care o poti face Alfei este sa ii furi din unicitate. Asta au facut FIAT in ultimii ani, de fapt incet incet de cand au achizitionat marca, asta e cel mai probabil sa se intample sub conducerea VAG. Ma refer la impartitul de motoare, platforme, bla bla.
Mercedes nu face asa ceva, BMW nu face asa ceva, ambele au mai mult stil si personalitate decat tot ce produce VAG momentan (cu exceptia Porsche si Bugatti si Lamborghini, sa zicem, desi Porsche e deja pe calea pierzaniei iar Lambo ii urmeaza).

PostPosted: 23 Nov 2010, 10:28 

[quote="Alexandrus"]lucianm, tu citeste dar nu intelegi. toshy are dreptate in foarte multe, una din alea multe fiind ca tu daunezi unora din cauzele pe care le sustii, iar asta o dovedesti cu fiecare post. quote]

Cool, man! Nici asta n-am prea inteles-o, dar s-o lasam asa... Ma lumineaza posturile tale... :uhuh:

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 23 Nov 2010, 15:01 

Car: Alfa Romeo 156
Eu cred ca cel mai mult va conta cum vor reusi sa pastreze spiritul Alfa Romeo, pentru ca cei mai multi iubitori de Alfa Romeo cumpara aceasta masina pentru ca vor altceva, nu doar o masina.

Mie imi place Alfa Romeo pentru ca e altceva, e diferita de restul masinilor si iti da un feeling aparte. Acest feeling se numeste cuore* sportivo.

Printre plimbari cu unele alfe (Alfa 33 si 75) si mii de kilometri cu altele (155, 164 si 156), am parcurs si condus mii de kilometri si cu Ford, VW, Opel, BMW, Mercedes, etc. Nici una nu mi-a oferit acel ceva, acel feeling unic de a fi la volanul unei Alfa Romeo, chair daca BMW-ul a fost si E46 2.8 190CP, Mercedesul a fost si C180 Kompressor iar Opelul a fost si Calibra 2.5 16V 200CP. Stiu ca este inexplicabil si pot fi catalogat prost, dar eu tot Alfa Romeo as alege chiar daca stiu ca are multe defecte si poate ca trebuie sa investesc mai mult in intretinerea ei decat in alta masina (sa nu uitam ca multe din aceste defecte dispar in momentul in care esti cetatean/rezident din/in vestul Europei).

Asadar, eu nu cred ca va conta ce grup va fi detinatorul Alfa Romeo atata timp cat Alfa Romeo ne va oferi acelasi feelig si va pastra acel ceva care nu poate fi oferit de alte automobile.
Chiar daca nu-mi pica bine trecerea la nemti sper ca Grupul VW sa reuseasca sa pastreze aceste 'nimicuri'...
...fara de care am fi doar niste masini.

P.S. Sa nu uitam ce a spus Don Orazio Satta Puliga laureat in Inginerie mecanica si aeronautica, mi se pare una din cele mai bune explicatii la "boala" Alfa Romeo:

"Alfa Romeo nu este o simpla fabrica de automobile: masinile sale sint ceva mai mult decit niste automobile construite in maniera conventionala. Sint multe marci de automobile, intre ele Alfa ocupa un loc aparte, este un fel de boala, entuziasmul pentru un mijloc de transport. Este un mod de a trai, un mod cu totul deosebit de a concepe un vehicul cu motor. Ceva ce rezista teoriilor. Elementele sale sint ca acele segmente irationale ale spiritului uman care nu pot fi explicate cu o terminologie logica. Se trateaza de senzati, de pasiune, toate lucruri care au de a face mai mult cu inima decit cu creierul. Normal ca unele dintre aceste elemente sint simple lucruri mecanice, cu atit mai mult sint destul de usor de identificat. Sint concepte ce se nasc din activitatea curselor, in care excelenta este indispensabila."

*Cuvantul 'cuore(inima)' in limba italiana poate fi inteles si ca 'anima(suflet)'.

PostPosted: 23 Nov 2010, 15:41 

Car: Alfa Giulia 2.0T
:goodpost:

PostPosted: 23 Nov 2010, 15:43 

bravo Alexandrus, in sfarsit un post de-al tau cu care pot fi de acord 100% (mai putin aluziile la posturile ce au fost sterse, din simplul motiv ca nu am apucat sa le citesc).
e adevarat ca toshy pune cateva puncte pe i destul de bine. iar in opinia mea trecerea la vw este solutia de compromis. chiar daca in ultimul timp alfele sunt un fel de fiaturi, cel putin se simte si vede atingerea inginerilor alfa.
dar, daca e adevarat ca mai toti inginerii care au lucrat la 8C (si probabil la alfa) au trecut la audi, s-ar putea sa vedem lucruri spectaculoase in ograda vw

@allann1413: bine punctat

PostPosted: 23 Nov 2010, 17:16 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
"Alfa Romeo nu este o simpla fabrica de automobile: masinile sale sint ceva mai mult decit niste automobile construite in maniera conventionala. Sint multe marci de automobile, intre ele Alfa ocupa un loc aparte, este un fel de boala, entuziasmul pentru un mijloc de transport. Este un mod de a trai, un mod cu totul deosebit de a concepe un vehicul cu motor. Ceva ce rezista teoriilor. Elementele sale sint ca acele segmente irationale ale spiritului uman care nu pot fi explicate cu o terminologie logica. Se trateaza de senzati, de pasiune, toate lucruri care au de a face mai mult cu inima decit cu creierul. Normal ca unele dintre aceste elemente sint simple lucruri mecanice, cu atit mai mult sint destul de usor de identificat. Sint concepte ce se nasc din activitatea curselor, in care excelenta este indispensabila."

Frumos spus! Din pacate fiat a uitat pe parcurs cum se intretine "un animal de rasa". Sunt de acord ca si nemtii ar putea sa estompeze din acele elemente care nasc pasiunea pentru o masina dar si actuala strategie si conducere a grupului e (auto)distructiva.
Asa cum se vede si din avatar sunt mandrul posesor al unui exemplar indraznesc sa spun unic in Romania Alfa 75 TS Limited Edition - unii spun despre 75 ca ar fi l'ultima vera alfa. Bineinteles ca ma face sa ma simt bine dar nu pot sa nu remarc ca s-a pastrat acel ceva ce face aceasta marca speciala pana in prezent. Problema e ca fara atentia, investitiile si promovarea de care o marca sportiva are nevoie, se va ajunge incet la moartea spirotului si apoi la disparitia marcii. Eu zic sa le acordam incredre nemtilor daca vor face pasul si sa speram ca nu vor fi razbunatori :evil:

PostPosted: 23 Nov 2010, 18:02 

Allann, problema este ca pe la Alfa nu prea mai este nimic "sportivo", a ramas doar inima... Doar noul TBi mai anima putin aceasta situatie, ca in rest...

PostPosted: 23 Nov 2010, 18:12 

TwinTwin Quote:
... Problema e ca fara atentia, investitiile si promovarea de care o marca sportiva are nevoie, se va ajunge incet la moartea spirotului si apoi la disparitia marcii. Eu zic sa le acordam incredre nemtilor daca vor face pasul si sa speram ca nu vor fi razbunatori :evil:
Tupac Quote:
Allann, problema este ca pe la Alfa nu prea mai este nimic "sportivo", a ramas doar inima... Doar noul TBi mai anima putin aceasta situatie, ca in rest...
Ceea ce simti este mai important decat motorul, disparitia marcii va fi imposibila. Sunt persoane in lume care au alfe din anii '20, aici pe forum care au alfe fabricate in '69, tu ai una din anii '90 iar eu voi avea una din '99 si tot asa...

Alfa Romeo nu va muri niciodata chiar daca nemtii vor ingropa tot ce cumpara!

PostPosted: 23 Nov 2010, 19:12 

allann1413 Quote:
Ceea ce simti este mai important decat motorul, disparitia marcii va fi imposibila. Sunt persoane in lume care au alfe din anii '20, aici pe forum care au alfe fabricate in '69, tu ai una din anii '90 iar eu voi avea una din '99 si tot asa...
Perfect corect, nici Cezar nu a disparut. E inca in cartile de istorie, filme, picturi, etc.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 24 Nov 2010, 08:22 

ibiza Quote:
Perfect corect, nici Cezar nu a disparut. E inca in cartile de istorie, filme, picturi, etc.
Nu poti sa stai de vorba Cezar sau sa dai mana cu el, dar eu cu siguranta pot sa ma sui in GTV-ul lui GURU si sa pun mana pe volan.

PostPosted: 24 Nov 2010, 09:06 

allann1413 Quote:
ibiza Quote:
Nu poti sa stai de vorba Cezar sau sa dai mana cu el, dar eu cu siguranta pot sa ma sui in GTV-ul lui GURU si sa pun mana pe volan.
Poţi să stai de vorbă cu Cezar dacă vrei cu adevărat. Poţi să stai de vorbă şi cu Napoleon, şi cu Sf. Petru. Trebuie doar să vrei. Există spitale specializate unde îi găseşti pe toţi ăştia, plus încă vreo câteva personalităţi de seamă...

PostPosted: 24 Nov 2010, 13:25 

Car: Vespa
acolo poti fi chiar tu Cezar ...

PostPosted: 26 Nov 2010, 13:50 

Car: Giulia Competizione
http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-8 ... afiori.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

(ex) Alfa 33 16v

PostPosted: 26 Nov 2010, 21:22 

Car: o cisterna
Nemtii au fost demult in recunoastere la Arese.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 03 Dec 2010, 15:30 

O analiza interesanta daca Marchionne ar trebui sau nu sa vanda Alfa.

Eu nu sunt expert in piata auto, stiu si eu ce citesc pe forumuri ca un pasionat de rand de masini, insa exista alte domenii la care ma pricep si cu care exista oarecare similaritati. In speta, pentru a continua lupta intr-un domeniu atat de competitiv si atat de resource intensive cum e piata automotive, e nevoie de investitii masive in partea de R&D; bani, multi bani. S-a tot mentionat mai sus de partea de motoare la care Alfa/Fiat sta slab. Nu e vorba doar de motoare, vorbim si de partea de aerodinamica, proiectarea sasiului sa fie cat mai echilibrat, rear drive, materiale avansate (de gen aluminiu/carbon/etc), etc.
Si e vorba sa faci toate lucrurile astea sa lucreze bine impreuna, nu doar sa cumperi proiect/materiale/sisteme/etc de la OEM (gen Bosch, Conti, Valeo, etc). In plus, vorbim aici de o masina care intentioneaza sa se pozitioneze upmarket, sa concureze cu BMW si alte sportive - deci si mai multi bani.
Parerea mea este ca Fiat pur si simplu nu isi poate permite investitia asta - adica nu, daca vrea sa isi mentina/creasca cota de piata la celelalte marci unde se pricepe mai bine - adica Fiat, comercialele, si acum are pe cap si Chrysler/Jeep. Alfa va continua sa manance bani in urmatorii cel putin 2-3 ani, mai ales cu Giulia amanata cu cel putin 2 ani.
Nu vad cum ar putea sa continue sa piarda sute de milioane de Euro in urmatorii 2-3 ani, sa investeasca peste 1 miliard in proiectarea urmatoarelor modele (Giulia, SUV), si in acelasi timp sa pastreze celelalte branduri competitive (asta inseamna si acolo investitii).

Deci votul meu, oricat m-ar durea sa spun asta: sell :fuck:
Mai ales daca asta inseamna ca o sa avem Giulia pe piata intr-un an, poate cu cutie DSG si motor 2.0 TFSI quattro (ok, pentru toshy o sa fie si cel de 3.0 TFSI quattro).

PostPosted: 03 Dec 2010, 22:30 

toshy Quote:
eu de exemplu sunt in situatia asta in urmatorul an si pur si simplu nu am ce sa-mi iau de la alfa (asta daca as fi fanatic).

in singurul segment care ma intereseaza, alfa nu are nimic de oferit si nici nu cred ca o sa aiba prea curand. daca aveau ceva "pe teava", nu cred ca stateau asa tacuti la ce pierderi au acum, si ceva rasufla ca sa tina viu interesul posibililor cumparatori, dar din 2004 nu au mai scos absolut nimic nou. au ramas 2 (sub)motorizari mari si late pe niste masini care macar un facelift estetic meritau.
Si eu ma gandesc sa imi schimb masina in urmatorul an, si as vrea din toate puterile sa fie tot o Alfa. Numai ca Giulietta e prea mica pentru ce caut eu - m-ar interesa urmasa lui 159, cu un motor benzina de peste 200 CP, eventual cutie automata cu min 7 trepte... Din pacate, asa cum arata acum planurile lui Marchionne, se zice ca Giulia o sa intre in productie in Q3 sau Q4 2012, asta inseamna probabil ca as putea sa o cumpar undeva in prima parte a lui 2013 - mult prea tarziu, nu prea sunt dispus sa astept pana atunci.

Asa ca am tot studiat piata, sa vad ce m-ar tenta in gama 30k-40k Euro (hai si un pic mai sus, daca e cazul): motor benzina peste 200 CP modern (adica turbo si relativ mic. in jur de 2L, nu ma intereseaza huidume gen alea de la Honda), eventual cutie automata, navigatie, partea audio tip premium (gen Bose). Neaparat sa arate mai deosebit, cu alura sportiva.

Din pacate, am constatat ca nu prea am ce sa imi iau - cel putin, nu la banii pe care ii vreau eu.
Mi-ar place de ex un Jaguar XF, dar e prea scump.
Cu Infiniti G37 inca nu m-am lamurit daca l-as vrea, desi m-am dat cu unul al unui prieten in America (oricum si asta e scump).

Asa ca @toshy, sunt deschis la sugestii - desi tare cred ca aud BMW, si asta pica din start... :wave:

PostPosted: 04 Dec 2010, 00:30 

catastrat Quote:
Deci votul meu, oricat m-ar durea sa spun asta: sell :fuck:
Mai ales daca asta inseamna ca o sa avem Giulia pe piata intr-un an, poate cu cutie DSG si motor 2.0 TFSI quattro (ok, pentru toshy o sa fie si cel de 3.0 TFSI quattro).
Adica un A4 recarosat, iar A4 nu e o bunatate de platforma, sasiu, etc, e chiar slab.
Tu ti-ai pus vreodata intrebarea de ce ti-ai luat Alfa ? Bine, nu ca ti-ai fi luat Alfa, ci un fel de Opel Vectra recarosat, cu motor diesel italian, desi folosit si de multi altii, ceea ce ar explica partial gandirea asta, iti place forma, nu functia.
BMW-ul care pica din start ar fi probabil o masina foarte buna, mult mai buna decat concurenta, insa nu are forma trendy ca sa te satisfaca pe tine, ceea ce imi intareste convingerea ca nu stii ce e aia o Alfa, sau in definitiv o masina. Vrei un mijloc de transport cu forma cool, spune asa.

PS. Se spune si scrie "mi-ar placea" nu "mi-ar place".

PostPosted: 04 Dec 2010, 21:26 

Car: Giulia Q
dac tot aveti 30 de mii de e pt o masina va recomand varianta urmatoare: masina 9 de 5 ani :naughty:

Attachments:
cats.jpg
cats.jpg [ 158.08 KiB | Viewed 2408 times ]

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 04 Dec 2010, 21:27 

Car: 156 GTA
chiar daca nu e folosita, nu inseamna ca e noua :)

The 5 stages of buying petrol.

PostPosted: 05 Dec 2010, 02:35 

De ce nu postezi tu unde trebuie, daca ti se pare asa interesant ? Adica la "Alfe gasite pe mobile.de" sau cum e topicul ala. Si chinuie-te putin sa faci poza lizibila, nu asa, in bataie de joc.

PostPosted: 05 Dec 2010, 10:43 

Car: Carla
@catastrat : Tu vrei o cutie de viteze automata cu min. 7 trepte, eventual 8. Probabil, 9 ar fi chiar mai bine. De ce nu te orientezi catre un CVT, atunci si ai acolo mai multe trepte decat poti numara ?

PostPosted: 05 Dec 2010, 11:09 

Ma intereseaza o cutie moderna - CVT poate fi o varianta, desi nu m-am lamurit cat de buna (m-am dat cu una pe un Nissan Quashqai, nu pot spune ca m-a impresionat). In orice caz, asa cum spuneam, cutia automata e optionala - nu tin neaparat la asta.

Oricum, topicul e altul, nu vreau sa-l transformam in ce masina ne-am lua/am visa - asta am spus-o doar in paranteza, apropo de optiunile care (nu) exista astazi si in viitorul apropiat la Alfa.

Comentariile mele erau legate mai degraba de optiunile pe care le are Marchionne de a vinde sau nu Alfa.

PostPosted: 05 Dec 2010, 12:47 

Car: Vespa
catastrat Quote:

Asa ca am tot studiat piata, sa vad ce m-ar tenta in gama 30k-40k Euro (hai si un pic mai sus, daca e cazul): motor benzina peste 200 CP modern (adica turbo si relativ mic. in jur de 2L, nu ma intereseaza huidume gen alea de la Honda), eventual cutie automata, navigatie, partea audio tip premium (gen Bose). Neaparat sa arate mai deosebit, cu alura sportiva.

Din pacate, am constatat ca nu prea am ce sa imi iau - cel putin, nu la banii pe care ii vreau eu.
Mi-ar place de ex un Jaguar XF, dar e prea scump.
Cu Infiniti G37 inca nu m-am lamurit daca l-as vrea, desi m-am dat cu unul al unui prieten in America (oricum si asta e scump).

Asa ca @toshy, sunt deschis la sugestii - desi tare cred ca aud BMW, si asta pica din start... :wave:
Pe mine unul m-ai ametit complet ... numesti huidume motoarele Honda si , in acelasi timp , zici ca iti doresti un Jaguar XF sau G37 ??? sigur ai vazut ce motorizari exista pe Jaguar si Infiniti ? Unde se regaseste aici cerinta ta cu motorul de 2l mic si puternic ? ca sa nu mai zic ca nu vad legatura XF -ului cu sportivitatea ... poate la XFR dar la ce cilindree ???? si la ce bani ? acelesi chestii sunt valabile si pentru Infiniti .... mai bine fa-ti ordine in ganduri si reformuleaza ...

PostPosted: 05 Dec 2010, 14:59 

catastrat Quote:
Si eu ma gandesc sa imi schimb masina in urmatorul an, si as vrea din toate puterile sa fie tot o Alfa. Numai ca Giulietta e prea mica pentru ce caut eu - m-ar interesa urmasa lui 159, cu un motor benzina de peste 200 CP, eventual cutie automata cu min 7 trepte... Din pacate, asa cum arata acum planurile lui Marchionne, se zice ca Giulia o sa intre in productie in Q3 sau Q4 2012, asta inseamna probabil ca as putea sa o cumpar undeva in prima parte a lui 2013 - mult prea tarziu, nu prea sunt dispus sa astept pana atunci.
Alexandrus Quote:
Adica un A4 recarosat, iar A4 nu e o bunatate de platforma, sasiu, etc, e chiar slab.
Tu ti-ai pus vreodata intrebarea de ce ti-ai luat Alfa ? Bine, nu ca ti-ai fi luat Alfa, ci un fel de Opel Vectra recarosat, cu motor diesel italian, desi folosit si de multi altii, ceea ce ar explica partial gandirea asta, iti place forma, nu functia.
BMW-ul care pica din start ar fi probabil o masina foarte buna, mult mai buna decat concurenta, insa nu are forma trendy ca sa te satisfaca pe tine, ceea ce imi intareste convingerea ca nu stii ce e aia o Alfa, sau in definitiv o masina. Vrei un mijloc de transport cu forma cool, spune asa.
alfetta Quote:
dac tot aveti 30 de mii de e pt o masina va recomand varianta urmatoare: masina 9 de 5 ani
Valak Quote:
@catastrat : Tu vrei o cutie de viteze automata cu min. 7 trepte, eventual 8. Probabil, 9 ar fi chiar mai bine. De ce nu te orientezi catre un CVT, atunci si ai acolo mai multe trepte decat poti numara ?
catastrat Quote:
Ma intereseaza o cutie moderna - CVT poate fi o varianta, desi nu m-am lamurit cat de buna (m-am dat cu una pe un Nissan Quashqai, nu pot spune ca m-a impresionat). In orice caz, asa cum spuneam, cutia automata e optionala - nu tin neaparat la asta.

Oricum, topicul e altul, nu vreau sa-l transformam in ce masina ne-am lua/am visa - asta am spus-o doar in paranteza, apropo de optiunile care (nu) exista astazi si in viitorul apropiat la Alfa.

Comentariile mele erau legate mai degraba de optiunile pe care le are Marchionne de a vinde sau nu Alfa.
mugurel Quote:
Pe mine unul m-ai ametit complet ... numesti huidume motoarele Honda si , in acelasi timp , zici ca iti doresti un Jaguar XF sau G37 ??? sigur ai vazut ce motorizari exista pe Jaguar si Infiniti ? Unde se regaseste aici cerinta ta cu motorul de 2l mic si puternic ? ca sa nu mai zic ca nu vad legatura XF -ului cu sportivitatea ... poate la XFR dar la ce cilindree ???? si la ce bani ? acelesi chestii sunt valabile si pentru Infiniti .... mai bine fa-ti ordine in ganduri si reformuleaza ...
Rog un moderator sa mute toate aceste postari pe un topic nou: Masina visurilor si raspunsuri inteligente; topicul asta e cu totul altul.
Imi cer scuze ca l-am poluat, nu ma gandeam ca o sa sariti asa sa ma ajutati. :ohmy:

Post new topic  Reply to topic  [ 507 posts ]  Go to page Previous 13 4 5 6 721 Next

All times are UTC+03:00