It is currently 13 Dec 2024, 08:29

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 530 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 1022 Next
Author Message
 Post subject: Re: Dacia
PostPosted: 13 Apr 2010, 16:27 

Dumnezeule! :ohmy: Cum a putut gandi cineva asa ceva ?!?!

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 15 Apr 2010, 18:25 

Car: o cisterna
Cum de au putut gandi ?
Mda, dupa decenii in care li s-a interzis inginerilor orice tentativa de inovatie, este normal ca primele incercari de extindere a gamei sa nu fie opere de arta. Parerea mea este insa ca alta ar fi fost imaginea Daciei, mai ales in constiinta populara, daca principalul producator autohton de automobile nu s-ar fi rezumat la a copia intocmai (mai putin calitatea ) modele frantuzesti.

Dacia, alte modele mai putin cunoscute 8)

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 04 May 2010, 14:59 

Dacia de 5.000 de euro: Dacia City

Image

PostPosted: 05 May 2010, 13:53 

Car: '04 147 1,6 TI
E ciudat cum tocmai unii romani (si cred ca nu sunt putini) vad numai partea goala a paharului, iar prin afara lumea nu mai se opreste din laude. Nemtii saluta reintoarcerea unui adevarat Volkswagen pe piata, in schimb in RO se discuta ca nu are discuri ventilate sau ce ne facem ca e prea ieftina si prea multi o sa-si permita o masina noua.

Alfa 147 1.6 TI

PostPosted: 05 May 2010, 14:17 

Dany Quote:
in schimb in RO se discuta ca nu are discuri ventilate sau ce ne facem ca e prea ieftina si prea multi o sa-si permita o masina noua.
si pentru asta a fost creata si reclama

PostPosted: 05 May 2010, 17:26 

Duster are suspensie independenta pe spate. Conteaza (jumatatea plina)? NU PREA. A mentionat cineva undeva macar in gluma? Nu. N-are discuri ventilate!?!?! WOW, CATASTROFA, CATACLISM, CENUSA IN AER, PLM.

PostPosted: 05 May 2010, 17:37 

suspensia independenta e la varianta 4x4, adica la fitză

PostPosted: 23 Jun 2010, 08:05 

Car: Alfa Spider '99
Acum stiu ce urmeaza dupa Spider:
Attachment:
s0-dacia-creait-cabriolet-184558.jpg
s0-dacia-creait-cabriolet-184558.jpg [ 131.92 KiB | Viewed 1726 times ]

PostPosted: 23 Jun 2010, 16:47 

Car: MB E 250 CDI
Offtopic:

Un sfat la obiect : Creati-va conturi pe daciaclub daca tot vreti sa schimbati opinii despre modelele autohtone ... :uhuh: unii dintre voi ar putea incheia chiar si contracte de publicitate cu constructorul din colibasi, ca prea ziceti cu foc... :naughty:

Morala povestii, ''rumegata'' cu atentie, inainte de a incepe sa-mi sariti in cap ca vezi doamne sustineti dezvoltarea industriei auto romanesti : CATI DINTRE VOI DETINETI IN PROPRIETATE MODELE RECENTE ALE DACIA ???

Morala moralei: Nici unul !!! Asa ca, sa arunce primul piatra cel fara de pacat (a se citi: sa-mi critice commentul doar posesorii de Dacii) !

:ban:

PostPosted: 23 Jun 2010, 16:52 

Poti sa traduci offtopicul ca sa inteleaga ce ai vrut sa spui si fostii, si actualii, si viitorii posesori de Dacia, dar nu numai?

PostPosted: 23 Jun 2010, 16:59 

Car: Alfa Spider '99
Nu vreau sa te critic, dar nu inteleg ce vrei sa zici defapt.
Si da... am si o dacie... desi nici asta nu inteleg de ce e relevant.

PostPosted: 23 Jun 2010, 17:11 

antonelcodreanu Quote:
Poti sa traduci offtopicul ca sa inteleaga ce ai vrut sa spui si fostii, si actualii, si viitorii posesori de Dacia, dar nu numai?

Morala offtopicului e simpla: Laudam New Dacia, dar conducem Alfa Romeo... ni se propune (de exemplu) sa dam la schimb o Alfa diesel, nici macar face-lift (sa zicem din anul 2000), pe un Logan 1.5 dCi din 2008... Refuzam categoric, de ce ??? ...Refuzam fiind constienti de calitatea Daciei, in fapt am obtine fara niciun cost, o masina mai tanara cu 8 ani, ce sa intelegem de aici ???

Ar trebui sa intelegem esentialul care sta subconstientul nostru (impulsul care detemina refuzul) si nu in ceea ce afirmam in forumuri (chipurile de promovare a noilor solutii high tech, adoptate de industria auto romaneasca, bla, bla, bla...)

Adica: Loganul, sub toate formele sale, este o masina JALNICA !!! Nu comentez de ce, lipsurile sunt cunoscute de catre toata lumea !
Pentru cei care doresc sa contrazica ideea commentului meu, o sa va pun Alfele la vanzare pe autovit pe cheltuiala mea si cu banii obtinuti pe ele, va doresc sa va luati toti Loganuri !!!

(Sper ca m-am explicat si sunt sigur ca in sensul ideii din randul de mai sus n-o sa am bad reply ! :lol: )

PostPosted: 23 Jun 2010, 18:04 

Si tu de ce comentezi aici pana la urma? :roll: Mergi cu 156-le si lasa Dacia atunci. Ba mai mult, eu zic sa nu mai postezi nicaieri decat pe aria de 156, ca sa fii chiar on topic si direct la subiect :wave:

Morala: aberezi. Si inca la greu :lol:

PostPosted: 23 Jun 2010, 18:11 

@ tupac:

Sory, bre, impatimitule de Duster... credeam ca asta e forum dedicat Alfa !

Stiu ca te dai mare iubitor de Alfa, dar salivezi, vorba melodiei cand vezi "Un Passat... 2003, V6 TDI, cu tot ce vrei in el..."

Muta-te pe daciaclub sau vwforum, d-le membru fondator....

:bash:

PostPosted: 23 Jun 2010, 18:18 

Daca nu stii sa savurezi/indentifici o gluma si nici sa intelegi postul, nu este nici o nenorocire. Problema este ca incepi sa fii acid si sa ai un ton deranjant, la limita catre flame (si te rog sa nu mai comentezi pe marginea acestui aspect).
Legat de postul in sine, chiar daca suntem pe forumul Alfa, aici avem tot felul de alte discutii. Nu iti plac, nu este nici o problema, NU e nimeni obligat sa participe la ele. Dar nici nu e cazul sa vii tu acum sa ii iei pe altii in balon ca discuta despre X.

PostPosted: 23 Jun 2010, 18:26 

Wow, please don't give me a warn !!! :lol:

Stai linistit, stiu sa gust orice, dar de ce trebuie sa declari ca un om abereaza, atunci cand e clar ca lumina zilei ca ceea ce a afirmat are o oarecare tangenta cu realitatea ??? :disgust:

In fine, nu mai comentez, abia astept sa ma plimb cu Duster-ul tau de 17.000 E (adica ala full)... la vreo intalnire alfa club...

Stima si nu te mai supara ! :clapping:

PostPosted: 23 Jun 2010, 19:13 

BZ-76-DIA Quote:
antonelcodreanu Quote:

Morala offtopicului e simpla: Laudam New Dacia, dar conducem Alfa Romeo... ni se propune (de exemplu) sa dam la schimb o Alfa diesel, nici macar face-lift (sa zicem din anul 2000), pe un Logan 1.5 dCi din 2008... Refuzam categoric, de ce ??? ...Refuzam fiind constienti de calitatea Daciei, in fapt am obtine fara niciun cost, o masina mai tanara cu 8 ani, ce sa intelegem de aici ???

Ar trebui sa intelegem esentialul care sta subconstientul nostru (impulsul care detemina refuzul) si nu in ceea ce afirmam in forumuri (chipurile de promovare a noilor solutii high tech, adoptate de industria auto romaneasca, bla, bla, bla...)

Adica: Loganul, sub toate formele sale, este o masina JALNICA !!! Nu comentez de ce, lipsurile sunt cunoscute de catre toata lumea !
Pentru cei care doresc sa contrazica ideea commentului meu, o sa va pun Alfele la vanzare pe autovit pe cheltuiala mea si cu banii obtinuti pe ele, va doresc sa va luati toti Loganuri !!!

(Sper ca m-am explicat si sunt sigur ca in sensul ideii din randul de mai sus n-o sa am bad reply ! :lol: )
Schimbul de care pomenesti nu e deloc un argument bun pentru mine! Eu am vandut un Ambition din 2005 si mi-am luat 155 din 1995! Si as fi putut sa-mi iau la fel de bine 156, dar am vrut 155. Si alegerea nu a fost deloc intamplatoare!

Cat despre calitatea Loganului... calitatea se reflecta in pretul de vanzare ca masina noua (care e oarecum mic), iar pretul de vanzare ca masina sh (a se citi depreciere) are legatura cu fiabilitatea!
Iesi un pic de sub perdeaua de alfist, priveste in jur si raspunde la unele intrebari! Imi permit sa te si ajut:
-de ce Loganul se vinde masiv in Germania unde salariile sunt net superioare fata de Romania?
-de ce MCV-ul are asa succes in Franta, tara in care Renault-ul impune standarde?
-de ce Pickup-ul se vinde foarte bine in America unde Pickup-ul reprezinta un simbol?

PostPosted: 23 Jun 2010, 19:26 

Respect punctul tau de vedere Antonele !
Dar sa fim seriosi, te cred ca iti puteai lua 156 cu banii de pe Logan, tu ai ales totusi 155... e perfect, ai o masina frumoasa si ti-am citit toate posturile in legatura cu ea... Dar ceea ce spui tu argumenteaza de fapt afirmatiile mele si nu invers, cum poate sperai tu...... Adica ai avut Logan si l-ai vandut,... apoi cu banii aia ti-ai luat Alfa... nu cumva esti in ton cu ceea ce ziceam eu (poata fara sa vrei) ?
De ce nu ai pastrat Loganul, daca tot sunt asa fiabile cum sustin altii ? Ce trebuia neaparat sa-l vinzi si sa-ti iei Alfa, ca doar toata lumea stie ca masini imposibile face Fiat Group.... :tongue: Vezi, tocmai ce spui tu era si punctul meu de vedere din topic...

Ca se vinde Logan in Germania, de acord... dar ia uita-te pe mobile.de (de exemplu)... Unde vei gasi Alfa mai multe, mai bune si mai ieftine ???... Bineinteles ca tot in Germania, nicidecum in Italia sau in alte state...

Nu te supara pe mine, nu sunt ''alfist pana la moarte'' asa cum poate presupui tu, doar ca am o slabiciune anume pentru marca Alfa si de aia sugeram ca discutiile despre Logan ar fi bine sa fie purtate pe alte forumuri.....

PostPosted: 23 Jun 2010, 19:42 

BZ-76-DIA Quote:
Respect punctul tau de vedere Antonele !
Dar sa fim seriosi, te cred ca iti puteai lua 156 cu banii de pe Logan, tu ai ales totusi 155... e perfect, ai o masina frumoasa si ti-am citit toate posturile in legatura cu ea... Dar ceea ce spui tu argumenteaza de fapt afirmatiile mele si nu invers, cum poate sperai tu...... Adica ai avut Logan si l-ai vandut,... apoi cu banii aia ti-ai luat Alfa... nu cumva esti in ton cu ceea ce ziceam eu (poata fara sa vrei) ?
De ce nu ai pastrat Loganul, daca tot sunt asa fiabile cum sustin altii ? Ce trebuia neaparat sa-l vinzi si sa-ti iei Alfa, ca doar toata lumea stie ca masini imposibile face Fiat Group.... :tongue: Vezi, tocmai ce spui tu era si punctul meu de vedere din topic...

Ca se vinde Logan in Germania, de acord... dar ia uita-te pe mobile.de (de exemplu)... Unde vei gasi Alfa mai multe, mai bune si mai ieftine ???... Bineinteles ca tot in Germania, nicidecum in Italia sau in alte state...

Nu te supara pe mine, nu sunt ''alfist pana la moarte'' asa cum poate presupui tu, doar ca am o slabiciune anume pentru marca Alfa si de aia sugeram ca discutiile despre Logan ar fi bine sa fie purtate pe alte forumuri.....
Alfa Romeo si Dacia nu au termeni de comparatie! Doar un copil, ar putea spune ca sunt masini!
Alfa Romeo are o istorie de 100 de ani, pe cand Dacia s-a nascut la comanda acum 35 de ani si a fost pana-n 2000 un plagiat!
Ei si uite si paradoxul: nu am renuntat la Logan pentru ca era defectuos, ci pentru ca am vrut 155!
Nu se discuta despre Logan, se discuta despre Dacia, se vorbeste despre Dacia si nu despre o alta marca, pentru ca e brand national! Si e un brand care face fata cu brio, crizei internationale cand Saab nu a mai stiut pe unde sa scoata camasa! Se poate discuta despre Oltcit, despre Aro... dar ele nu mai exista!

PostPosted: 23 Jun 2010, 20:07 

Ai dreptate si tu... dar sa stii ca publicitatea vinde mai multe masini decat sigla de pe capota... Probabil aici a fost si punctul forte al Dacia, bazandu-se pe infuzia masiva de capital a Renault (si in ceea ce priveste costurile de promovare)... cat si pe pretul foarte competitiv... Oamenii cu bani (mai multi decat noi) din occident prefera sa dea 10k euro pe un Logan full, din motivul cinstit si onorabil ca oricum nu pastreaza acea masina decat pana in ziua in care aceasta iese din garantie... apoi cu alti 10k euro isi cumpara alta masina noua (posibil tot Logan, nu comentez).... Eu, ca cetatean roman fara posibilitati financiare comparabile cu nemtii, prefer sa tin o Alfa 156, cu un pret de noua de 32.7k euro si sa nu o mai schimb dupa 3-5 ani cand iese din garantie, din acelasi principiu cinstit si onorabil ca "suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine"...

Apropo de ARO si Oltcit, unde nu a investit nimeni, nici in tehnologie si nici in promovare, astfel ca marcile au disparut pe parcurs..... Imi amintesc ca prin 1995 a venit la mine acasa vara-mea (stabilita de mult in DE), impreuna cu barabata-su care e 100 % neamt... Stateam impreuna cu omul undeva pe terasa casei si discutam (atat cat imi permiteau mie cunostintele de germana, iar lui cunostintele de RO dobandite de la vara-mea)... In acel moment trece pe strada un ARO 244D (masina pe care eu personal as fi plasat-o intr-un loc fruntas al topului urateniei).... La care neamtul se uita dupa ea si zice stalcit: "Ca forma, merge masina, probabil cu tehnica sta mai prost !" Eu am cam ramas mut, adica cum dom'le un neamt get-beget apreciaza o masina asa urata ca ARO.... ??? Ce-i drept omul ar fi dorit mai multa "tehnica" in ea, dar daca ARO n-a avut norocul sa fie cumparat de Renault ca si Dacia... poate era alta poveste si cu marca asta...
Si nu in ultimul rand cand vad mai nou pe strada masini stil Mercedes G-Klasse, ma amuz copios... imi aduc aminte de ceea ce spunea neamtul in 1995 despre ARO, avand in vdere ca intre acesta si G-Klasse asemanarea de forma (pastrand proportiile) este izbitoare...

Ca si in cazul Loganului sau a altor masini... "TEHNICA, vorba neamtului" face diferenta.....

PostPosted: 23 Jun 2010, 22:39 

BZ-76-DIA Quote:
Ai dreptate si tu... dar sa stii ca publicitatea vinde mai multe masini decat sigla de pe capota... Probabil aici a fost si punctul forte al Dacia, bazandu-se pe infuzia masiva de capital a Renault (si in ceea ce priveste costurile de promovare)... cat si pe pretul foarte competitiv... Oamenii cu bani (mai multi decat noi) din occident prefera sa dea 10k euro pe un Logan full, din motivul cinstit si onorabil ca oricum nu pastreaza acea masina decat pana in ziua in care aceasta iese din garantie... apoi cu alti 10k euro isi cumpara alta masina noua (posibil tot Logan, nu comentez).... Eu, ca cetatean roman fara posibilitati financiare comparabile cu nemtii, prefer sa tin o Alfa 156, cu un pret de noua de 32.7k euro si sa nu o mai schimb dupa 3-5 ani cand iese din garantie, din acelasi principiu cinstit si onorabil ca "suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine"...

Apropo de ARO si Oltcit, unde nu a investit nimeni, nici in tehnologie si nici in promovare, astfel ca marcile au disparut pe parcurs..... Imi amintesc ca prin 1995 a venit la mine acasa vara-mea (stabilita de mult in DE), impreuna cu barabata-su care e 100 % neamt... Stateam impreuna cu omul undeva pe terasa casei si discutam (atat cat imi permiteau mie cunostintele de germana, iar lui cunostintele de RO dobandite de la vara-mea)... In acel moment trece pe strada un ARO 244D (masina pe care eu personal as fi plasat-o intr-un loc fruntas al topului urateniei).... La care neamtul se uita dupa ea si zice stalcit: "Ca forma, merge masina, probabil cu tehnica sta mai prost !" Eu am cam ramas mut, adica cum dom'le un neamt get-beget apreciaza o masina asa urata ca ARO.... ??? Ce-i drept omul ar fi dorit mai multa "tehnica" in ea, dar daca ARO n-a avut norocul sa fie cumparat de Renault ca si Dacia... poate era alta poveste si cu marca asta...
Si nu in ultimul rand cand vad mai nou pe strada masini stil Mercedes G-Klasse, ma amuz copios... imi aduc aminte de ceea ce spunea neamtul in 1995 despre ARO, avand in vdere ca intre acesta si G-Klasse asemanarea de forma (pastrand proportiile) este izbitoare...

Ca si in cazul Loganului sau a altor masini... "TEHNICA, vorba neamtului" face diferenta.....
Ia mai lasa-i pe nemtii aia fitosi cu tehnologia lor, sincer ma lasa rece inventiile lor de doi bani pe Passaturile lor cu frana de mana la buton, o porcarie la care am lucrat personal, si se chinuiau aia de la BMW sa faca bara stabilizatoare cu motoras electric cu un diferential mai scump ca o cutie de viteze care sa contrabalanseze masina in curbe, penibil, bani aruncati. Sper sa se dea lege de interzicere a modelelor gen X5, M-klasse, Q7 (SUV)... si alte idiotenii scoase de niste consumatori de bere fara creier si plini de ei.
E de laudat ca DACIA ca nu mai foloseste Barosul la montaj ci ciocanul http://www.happyfish.ro/auto_moto/loganu_si_ciocanu" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 27 Jun 2010, 22:38 

Eu am dacia logan 1.6 benzina; masina f fiabila, pana acum, aprox 65k km si 5 ani vechime nu mi-a facut probleme, investind in ea doar revizii si benzina.
Da, este mai fiabila ca alfa mea 156 la suspensii :) Dar oare poate fi un paradox faptul ca nu as da o alfa pe un logan? Nu. E normal. Vin din segmente total diferite. Loganul l-am folosit asa cum madkat foloseste Cielo`ul, pe care il alinta allroad (btw, am si cielo, din 1996, care are cam....280k km).
Loganul pt mine a fost masina de mers prin santiere, la tzara, sau pur si simplu masina de zi cu zi in traficul infernal din Bucuresti. S-a mulat perfect la cerintele astea. Insa in ceea ce priveste confortul, ambianta interioara, calitatea materialelor, tinuta la drum lung....well...alta mancare de peste...la ani lumina de alfa mea care e productie 2002 (la ani lumina in urma :) )
Eu nu sunt poet ca altii :) ... insa pot sa spun ca de fiecare data cand ma suiam in sw, inainte sa plec mai admiram putin bordul, luminitele...sau de fiecare data cand ieseam din masina si ma indepartam mai aruncam cate o privire admirativa in urma.

PostPosted: 19 Aug 2010, 10:57 

Tunerul Elia pregateste modelul Duster

http://www.topgear.com/UK/car-news/daci ... n=Facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 07 Sep 2010, 17:29 

Quote:

Dacia produce, zilnic, 450 de Duster ÅŸi 650 de Sandero

Producţia zilnică de automobile Dacia Duster a crescut de la sfârşitul lunii iulie la 450 unităţi pe zi, modelul fiind pe locul II în gama Dacia după Sandero, potrivit directorului general al companiei, Jerome Olive.

Dacia produce zilnic aproximativ 1.400 de maşini, din care 650 de modele Sandero şi 450 Duster. Constructorul autohton de automobile nu exclude ca producţia modelului Duster să o depăşească pe cea pentru modelul Sandero, potrivit agerpres.ro.

"Duster nu se comercializează încă în toate ţările în care am prevăzut comercializarea acestui model. Urmează lansări comerciale şi în alte ţări. Peste tot pe unde am început să îl vindem, nivelul comenzilor a fost superior aşteptărilor noastre", a declarat Jerome Olive.

Acesta a precizat că mixul de fabricaţie pentru modelele Dacia variază în funcţie de comenzile clienţilor şi există multă flexibilitate în acest sens.

Producţia modelului Duster a demarat la sfârşitul lunii februarie, cu o cadenţă de 1-2 unităţi pe zi.
http://www.cotidianul.ro/123589-Dacia_p ... de_Sandero" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 07 Sep 2010, 22:10 

@BZ-76-DIA: esti complet pe langa. daca nu reusesti sa sesizezi genialitatea dacia, si in special a modelului logan iti dau un mic ajutor sub forma de intrebare: de ce crezi ca majoritatea producatorilor dupa aparitia loganului au inceput sa se intrebe cum ar putea si ei sa produca un concurent pentru el? de ce crezi ca majoritatea producatorilor mari si populisti mentin in productie modele relativ vechi (astra, 206)? de ce crezi ca renault a considerat oportun sa creeze o masina care sa se adreseze restului de 95% din populatia acestei planete, altul decat cel 5% pe care se bat majoritatea covarsitoare a producatorilor?

@antonel: dacia pana in 2000 (adica 1300 si derivatele ei) nu consider ca sunt un plagiat atata timp cat dacia a luat nastere in urma unei intelegeri.

oricum, fiecare isi ia masina care ii place, nu neaparat care ii trebuie sau ii foloseste. ratiunile practice raman intotdeauna mai la coada. de aceea ne luam alfa si nu dacia, in pofida faptului ca recunoastem cu totii ca dacia este o masina buna.

Post new topic  Reply to topic  [ 530 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 1022 Next

All times are UTC+03:00