In urma unor investgatii legate de Koni FSD am aflat ca nu ar fi foarte stralucite daca le reduci cursa folosind arcuri sport. Din ce am citit pe AO, parerile sunt impartite, unii sunt multumiti cu arcuri sport altii nu. Inclin sa cred ca sunt multumiti cei care le-au montat pe GTA, care presupun ca are arcurile mai scurte si mai tari, diferenta fata de arcurile Eibach fiind mai mica decat la restul gamei 156.
Conform descrierii de pe EB Spares:
Quote:
These fantastic shocks are now our first choice for all 156's. They can be used with the existing springs, or Eibachs pro kit springs.
Din ce am citit pe blogul Potn, exista (cel putin pentru Golf V) FSD pentru versiunea GTI care are arcurile mai tari, deci alt comportament decat arcurile stock.
Quote:
This kit is designed specifically for the GTi version, which has a slightly stiffer spring rate to the standard Golf. The valving is slightly harder to work in unison with the stiffer springs. It is still designed to give an improvement in ride quality, whilst maintaining the sporty feel of the car.
Le-am scris un email, astept raspunsul lor.
Am sunat si la dealerul Koni in Romania, care este de parere ca aceste amortizoare sunt concepute pentru arcurile stock.
Probabil in descursul acestei saptamani voi comanda FSD-uri si le voi monta pe arcurile stock, si poate in viitor voi pune niste arcuri mai scurte, probabil ceva de pe sportpack.