Daca ma intreba cineva acum 3-4 ani unde voi fi in 2010, as fi spus ceva de genul...what, are u stupid? Credeam prosteste intr-un vis, acela de a construi ceva in tara mea. Insa, ca pentru multi altii, s-a dovedit a fi o himera. A fost ca si cum as fi incercat sa cultiv orez in desert. Abia acum, dupa ce m-am mutat la 2000 km departare, am realizat ca, de fapt, trebuia sa fac acest lucru inca de acum multi ani. Unii poate o vor defini drept lasitate...altii poate vor spune "bravo ba!":) Un lucru insa este clar...acolo nu se mai putea. Ma saturasem sa ma bat cu morile de vant, intr-o societate condusa de un sistem atat de putred.
Ma uit la tv, mai mult in scarba, cand e vb de posturile romanesti; as putea sa nu ma uit, dar nu pot fi atat de ignorant.
Ma uit la o clasa politica care de 20 ani suge; de toate. Dar ce e mai grav e ca suge tot ce inseamna finante, care ar fi trebuit, la un moment dat, sa dezvolte domenii care, poate, ar fi ajutat la evitarea unor tragedii. Inundatii, de ex. Din `89 nu mai exista in Romania ceea ce odata se chema "imbunatatiri funciare", activitate care include, printre altele, indiguiri, amenajari de albii rauri, etc. Acum, dupa peste 20 ani, oamenii mor datorita inundatiilor.
Ma uit la aceasi clasa politica care, in culmea nesimtirii si intr-un mod pur ostentativ isi impart fondurile de miliarde, ascunzandu-si afacerile in umbra unor ministere pe care, in mod ironic, tot ei le conduc. Asa cum o jurista a carei singura competenta ar trebui sa fie legata de domeniul juridic, conduce 2 ministere, al dezvoltarii (!!!) si al turismului si care, in virtutea fondurilor pe care le detine sub control, semneaza contracte cu ....sotul ei (evident, indirect).
Ma uit la un ministru al finantelor, atat de controversat pe vremea cand era primar si facea lucrari din banii publici cu materiale de la marmosim (parca), joaca pe bursa 10 mil eur intr-un moment in care romania e in kkt; el si asociatii lui, printre care si patronul firmei bogart (firma pe care, in naivitatea mea, o credeam "clean" la un moment dat...asta pana cand a fost data pe fata prietenia acestuia cu videanu cat si contractele fantastice obtinute pe vremea cand rozaliul era primar al capitalei).
Ma uit la un pseudo-presedinte care, intr-un moment in care romania sufera enorm, face glume gen "eram sub influenta bauturilor alcoolice".
Ma uit la fiica-sa, europarlamentar, o analfabeta al carui rol nu depaseste rolul unui bufon menit sa faca tara asta de rusine.
Ma uit in general la toata clasa politica care adopta masuri antisociale pentru a repara ceea ce, in mare, li se datoreaza. Taierea pensiilor (tnx god, a picat) sau a salariilor bugetarilor. Cum bine spunea Badea, salariile bugetarilor aia care, prin prisma jobului lor (pompieri,de ex), si-au dat viata incercand sa salveze oamenii prinsi de inundatii.
Ma uit la nesimtitii din clasa politica care spun "exista solutii pt bugetarii cu salarii reduse...cum ar fi un al doilea job"...adica medicii, politistii, pompierii...ar trebui sa-si ia un al doilea job. De`abia astept sa-l vad pe chirurgul de la Floreasca facand shaworma in Dristor.
Ma intreb unde vor duce toate astea; pentru mine este clar faptul ca societatea romaneasca este una foarte slaba, care traieste intr-o letargie totala, intr-o stare de infantilitate generata de o subcultura politica si nu numai. Din pacate generatiile de tineri care ar trebui sa faca ceva ori pleaca (vezi cazul meu...asta daca imi permiteti sa ma consider in continuare tanar) ori stau, in tara, resemnati sperand, in mod naiv, ca poate, POATE, lucrurile vor reveni la normal.
Care normal...nu stiu. Ce stiu, insa, este ca daca societatea nu se va trezi, chiar si in al 9lea ceas, totul va fi dus de rapa. Iar eu, sincer, nu prea cred in pasarea Phoenix.
_________________ Alfa Romeo 156 sw 1.9 jtd - 140 cp
"Sa iti iei Alfa Romeo este ca si cum ai avea prietena stripteuza: toata lumea considera ca e proasta dar toti te vor invidia"
|