It is currently 25 Nov 2024, 02:42

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1029 posts ]  Go to page Previous 117 18 19 20 2142 Next
Author Message
PostPosted: 22 Mar 2010, 14:55 

klub Quote:
Salutare lume!
Sunt nou pe aici si asta doar pentru ca as fi interesat de achizitionarea unei Alfa 156, an fab. in jur de 2000. Ideea e ca am vazut destule anunturi si nu sunt lamurit de niste lucruri.... aprox 50% dintre anunturi aveau specificatii de genul: motor schimbat, supape schimbate etc.... este cumva vreo problema la aceste modele in special motorul de 1.8l TS in jurul la 150.000 km??
Si inca ceva..... poate imi puteti spune la ce ar trebui sa ma uit mai intai cand imi voi cumpara masina......
Multumesc anticipat!
Daca sunt intretinute cum trebuie motoarele in mod normal nu ar trebui sa aiba probleme,fie el pe benzina sau motorina.Probabil masina este a unei firme si a schimbat motorul cu totul ca sa nu stea cu masina in service sau ceva de genul.A mai fost cineva care a intrebat aceeasi chestie despre motor,deci daca motorul are actele cu tot in regula,nu bate,nu da rateuri in mod normal nu ar trebui sa fie vreo problema.Oricum masina e SH asa ca oricat de mult ai cauta una in stare buna sau foarte buna,tot trebuie sa schimbi cate ceva la ea.

Post subject: Re: alfa 156 second hand
PostPosted: 23 Mar 2010, 17:05 

Car: Alfa romeo 159 SW TI
poate sa imi spuna si mie cineva daca motoarele diesel la 156 din 2001 au filtru de particule???

Post subject: Re: alfa 156 second hand
PostPosted: 23 Mar 2010, 17:09 

Nu au.

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 01 May 2010, 16:25 

Buna ziua, am gasit o alfa 156 1.6 16v 1999 pe care as fi interesat sa o cumpar doar ca masina are niste probleme.
Pompa servo, o rola care bate (dupa cum zice vanzatorul, cica ar face ca un diesel), parbriz crapat in "floare", mici chestii estetice.
Cat credeti ca ar costa repatiile si ar merita sa o cumpar?
Multumesc.
O zi buna.

PostPosted: 01 May 2010, 16:31 

Globul de cristal e in vacanta azi, e 1 Mai si are SRL. Asteapta pana maine.

PostPosted: 02 May 2010, 00:04 

maverick1508 Quote:
Buna ziua, am gasit o alfa 156 1.6 16v 1999 pe care as fi interesat sa o cumpar doar ca masina are niste probleme.
Pompa servo, o rola care bate (dupa cum zice vanzatorul, cica ar face ca un diesel), parbriz crapat in "floare", mici chestii estetice.
Cat credeti ca ar costa repatiile si ar merita sa o cumpar?
Multumesc.
O zi buna.
Ai putea sa dai un search pe forum sa vezi cat costa piesele si ai afla mai multe.Multi au raspuns la aceste intrebari pana acum,probabil de-aia nu se grabesc sa iti raspunda sau iti raspund ironic.
Ontopic:Iti recomand sa iei motor de 1.8 daca tot vrei pe benzina,diferenta de consum intre 1.6 si 1.8 nu este mare,acum depinde daca tu vrei sa faci economii la consum sau daca vrei s-o mai "calci" din cand in cand.
Parbrizul ai putea sa-l repari,nu trebuie neaparat schimbat cu totul,sunt firme care iti umplu spartura de parbriz,restul de piese de care zici tu nu cred ca o sa te coste asa mult(las cunoscatorii sa-si dea cu parerea).Mergi cu masina sa vezi daca ar avea si alte probleme,verifica toate sistemele electrice pe ea,mai mergi prin gropi cu ea si vezi daca bate altceva la ea,vezi daca intra in viteze asa cum trebuie etc.
PS:Cat costa masina?

PostPosted: 06 May 2010, 10:02 

http://alfa-romeo.anunturi-auto.4tuning ... 84325.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Asta e masina. Cica nu e rola ci un variator de presiune ulei sau ceva de genu.

PostPosted: 06 May 2010, 14:13 

madkat Quote:
E cam amarata masina...
revopsite cel putin barele fata/spate, prag indoit... Si anuntul are niste aiureli in text - gen dublu climatronic...
Asta incerc si eu sa-i zic pe privat,dar e la alegerea lui.El zice ca vrea sa cumpere si o masina donatoare si ca o sa-i dea cineva jenti+alte piese la 100 de euro,mie mi se pare cam putin totusi.

PostPosted: 06 May 2010, 19:05 

Mda, si pe plafon e atinsa...
Pe pompa, jante aliaj si stopurile de pe bara spate cere cineva 200e care dezmembreaza un 156.
Plus ca cine stie ce mai gasesc cand o vad. Plus bani de mecanic si transport ..

PostPosted: 06 May 2010, 23:32 

Car: 156 1.9 mJTD
Probabil ajungi mult mai ieftin daca iti iei un 156 ingrijit decent decat sa iei "treaba" asta si sa incepi sa bagi bani in ea. Pe langa chestiile estetice si problemele mecanice care le precizeaza fii convins ca se vor descoperi pe parcurs inca alte probleme inevitabil. Ahh si sa nu uitam faptul ca nu este nici inmatriculata...ca un sfat , uita de ea si strange banuti pentru un 156 in toate mintile.

Image
ALFA ROMEO dauneaza grav permisului!

PostPosted: 07 May 2010, 00:17 

Asta e clar, o sa pice in veselie o piesa dupa alta...
Si cum omul nu vrea sa mai lase la pret, o sa stea cu ea.
Mai bine aduc una de afara tipla, mai scumpa intradevar, dar macar stiu ca e in regula. Vroiam sa vad si parerile voastre.
Am facut prostia sa merg o data in provincie si cand am ajuns era opinca...iar omu zicea tipla iar in poze parea perfecta. Multumesc.

PostPosted: 07 May 2010, 00:58 

Car: Vespa
sa inteleg ca ai nevoie de un cotet pentru gaini sau ce ? ia-ti gandul de la ea si cumpara una in stare buna , eventual inmatriculata . daca nu ai mai multi bani , strange pana o sa iti permiti una calumea pentru ca asta va fi un sac fara fund in care vei pompa bani cu nemiluita .

PostPosted: 07 May 2010, 19:23 

La pretul ala ar vrea gainile un cotet d'asta :))
O sa merg pe varianta germania plus bulgaria caci n-am ce face...
Cele din RO sar de bugetul meu.

PostPosted: 09 May 2010, 22:09 

De cele SeleSpeed ce spuneti ? Sa ma arunc la una ? Sau sa raman la manuale ? Am citit pe aici de ceva probleme..

PostPosted: 09 May 2010, 23:02 

maverick1508 Quote:
De cele SeleSpeed ce spuneti ? Sa ma arunc la una ? Sau sa raman la manuale ? Am citit pe aici de ceva probleme..
unii spun ca sunt ok de utilizat, altii spun ca nu sunt. cert e ca daca iti pica o sa vrei sa iei alta masina la cat costa cutia aia.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 16 May 2010, 14:46 

Salutare alfisti!
Doresc sa achizitionez o Alfa Romeo 156 jts . Am gasit una la 2300 euro, euro4,din 2002,foarte dotata ,cu motor schimbat, si din spusele vanzatorului ceva probleme cand intra in treapta a 5-a si accelerezi brusc aluneca,va rog un mic sfat se merita la pretu ei sau e o bomba cu ceas.
Chears.

PostPosted: 16 May 2010, 14:56 

Dupa consultarea globului de cristal concluzia este............. :bash:

PostPosted: 16 May 2010, 16:03 

Multumesc pentru rapiditatea raspunsului! Eu am 18 ani, masina nu o tin mai mult de 1 an sau 2,pana invat sa conduc in siguranta.E normal sa pice ceva la pretu ei, piesele nu sunt excesiv de scumpe fata de grup (vag),mama are o cordoba 1,9 tdi pd 220 k km din 2007,luata nou.Nu ma deranjeaza sa stau prin service,si ii fac o verificare la sange inainte sa o cumpar :). Mama a avut prin 92-97 alfa 75 td luata sh foarte fiabila pot spune.La mecanica ne pricepem :lol: .

PostPosted: 04 Jun 2010, 18:59 

Car: Civic 5D
Selespeed sa schimbe lent...nu stiu ce sa zic, a mea schimba foarte rapid. Problematic..aici cam da, de exemplu am ars o pompa de selespeed din cauza acumulatorului de presiune batran saracul, la masina din 2001 si 150K Km. Reparatie?...pompa SH la 200 RON, de la quasar din Sibiu, arsa si aceea.Inlocuit carbunii de la motorul electric al pompei si mai nou acumulator de selespeed nou (in jur de 400 RON) + curatit contactele de la senzorii cutiei. Merge ca unsa.
Alfa rullez... :twisted:
Oricum, de selespeed m-am indragostit fara remediu si cred ca e o cutie care face toti banii.
Numai bine Alfisti
Cu respect... :peace:

Ex: Alfa 2.0 TS selespeed : Mona

PostPosted: 04 Jun 2010, 21:08 

MrNej Quote:
Multumesc pentru rapiditatea raspunsului! Eu am 18 ani, masina nu o tin mai mult de 1 an sau 2,pana invat sa conduc in siguranta.E normal sa pice ceva la pretu ei, piesele nu sunt excesiv de scumpe fata de grup (vag),mama are o cordoba 1,9 tdi pd 220 k km din 2007,luata nou.Nu ma deranjeaza sa stau prin service,si ii fac o verificare la sange inainte sa o cumpar :). Mama a avut prin 92-97 alfa 75 td luata sh foarte fiabila pot spune.La mecanica ne pricepem :lol: .
daca iei masina aia o sa inveti sa conduci in nesiguranta .... acum pe bune , nu te pune pe ganduri ca o solenza e mai scumpa de atat ? nu iti poate spune cineva ca e bomba cu ceas dar pretul asta care banuiesc ca mai e si negociabil e tare dubios .... poate una de la dezmembrari sa coste atat .

PostPosted: 27 Jun 2010, 21:53 

danutmesther Quote:
Selespeed sa schimbe lent...nu stiu ce sa zic, a mea schimba foarte rapid. Problematic..aici cam da, de exemplu am ars o pompa de selespeed din cauza acumulatorului de presiune batran saracul, la masina din 2001 si 150K Km. Reparatie?...pompa SH la 200 RON, de la quasar din Sibiu, arsa si aceea.Inlocuit carbunii de la motorul electric al pompei si mai nou acumulator de selespeed nou (in jur de 400 RON) + curatit contactele de la senzorii cutiei. Merge ca unsa.
Oricum, de selespeed m-am indragostit fara remediu si cred ca e o cutie care face toti banii.
Numai bine Alfisti

Salutare!
Am vazut postarea ta in legatura cu problema la cutia de viteze si m-am gandit ca ma poti ajuta cu ceva informatii.
am o problema similara la cutia de viteze selespeed. am dus masina in service autorizat alfa romeo Brasov, si dupa o saptamana de analiza a problemei au constatat ca este defect accumulatorul de pe grupul electro hidraulic de la cutia de viteze. nu ar fi nici o problema in conditiile in care piesa s-ar schimba, dar problema este ca ei mi-au spus ca trebuie schimbat tot grupul electro hidraulic care costa in jur de 10.000 de lei. in conditiiile in care masina valoreaza undeva la 15.000 de lei consider ca nu merita, si mai mult de atat nici nu sunt dispus sa dau atatia bani.
te rog daca imi poti spune in ce service ai dus masina sau daca se poate schimba doar accumulatorul.
multumesc!

PostPosted: 02 Jul 2010, 12:49 

Salutare.

Primul post sper sa fiu unde trebuie.

an fabricatie 2000. motor V6 2.5 . Am vazut'o si ma bate un gand sa o iau.

Am vrut de mult Alfa dar din cauza multor pareri contra legate de fiabilitate nu am avut curaj sa incerc.

Pana la urma am zis ca fac pasul asta pentru ca prea ma atinge unde trebuie. Si daca ai o masina care atunci cand o inchizi si te indrepti spre casa nu te intorci sa te mai uiti la ea o data ... inseaman ca nu e ce trebuie.

Ce sfaturi puteti sa imi dati ? NU ma intereseaza in mod special cat consuma si cat este impozitul pentru ca stiu bine ce iau.
Vreau sa stiu cat de fiabil este motorul, daca distributia este lant sau curea, la ce sa ma uit in mod special... nu stiu ce sa mai intreb...

Multumesc anticipat.

PostPosted: 13 Jul 2010, 10:39 

stanel66 Quote:
danutmesther Quote:
Numai bine Alfisti

Salutare!
Am vazut postarea ta in legatura cu problema la cutia de viteze si m-am gandit ca ma poti ajuta cu ceva informatii.
am o problema similara la cutia de viteze selespeed. am dus masina in service autorizat alfa romeo Brasov, si dupa o saptamana de analiza a problemei au constatat ca este defect accumulatorul de pe grupul electro hidraulic de la cutia de viteze. nu ar fi nici o problema in conditiile in care piesa s-ar schimba, dar problema este ca ei mi-au spus ca trebuie schimbat tot grupul electro hidraulic care costa in jur de 10.000 de lei. in conditiiile in care masina valoreaza undeva la 15.000 de lei consider ca nu merita, si mai mult de atat nici nu sunt dispus sa dau atatia bani.
te rog daca imi poti spune in ce service ai dus masina sau daca se poate schimba doar accumulatorul.
multumesc!

Iti multumesc Dan pentru ajutor.
am rezolvat problema. acumulator schimbat 400 lei + 300 lei manopera.
numa bine.

PostPosted: 15 Jul 2010, 13:27 

Salut tuturor.
Vreau sa achizitionez o alfa romeo 156 2.0 TS an 2000 .
Istoricul ei o stiu , masina chinuita la liniute si curse de strada ( intre masini stoc nu tunning la motor).
Este la al3lea motor acuma , care are 40.000 mile.
In rest are cam tot schimbat ( kit ambreiaj , frane ...) . Ce trebuie eu sa ii fac este sa ii schimb uleiul , sa pun freon in instalatia de aer conditionat si sa schimb nu stiu ce la rotile din fata ca scoate un mic zgomot . In total cam 20mil de investit in ea.
Masina avand pret de achizitie 2600 euro ( suntem prieteni de 20 de ani) .
Ce parere aveti? Se merita? Oricum mai am si un SUV deci nu o sa fie singura masina , dar am condus acest alfa si m'am indragostit de ea , dar nu sunt dispus sa bag prea multi bani in ea . O vreau pt consum redus ( fata de 12,5l / 100 consumul mediu care il am la masina actuala) si putin pt viteza. Deci as merge mai mult cu alfa ( si fac cam 1000km pe saptamana).
M'ar tine masina sau este o proasta investitie?

PostPosted: 15 Jul 2010, 13:48 

B72BTB Quote:
O vreau pt consum redus ( fata de 12,5l / 100 consumul mediu care il am la masina actuala)
pai cat ti-a zis ca consuma ? nu e diferenta mare fata de ce ai acum ; in oras cam 12 - 13 si afara un 9-10 ... dar daca tragi tare de ea sunt sigur ca ia si mai mult .

Post new topic  Reply to topic  [ 1029 posts ]  Go to page Previous 117 18 19 20 2142 Next

All times are UTC+03:00