Pentru a usura munca celor care doresc sa schimbe emblema de pe scudetto (Alfa Romeo 156 Mk1), am sa va spun cum am scos eu emblema, intr-un timp foarte scurt (aprox 15 min), fara sa deteriorez partea cromata.
Dupa ce demontati scudetto de pe masina (5 suruburi prinse in capota), va trebui sa scoateti partea cromata. Cu doua surubelnite, declipsati cele 5 picioruse (al cincilea este sub protectia de cauciuc din varf), cu mare grija.
Unelte necesare:
- Cheie cu reglaj(nu-i stiu denumirea stiintifica) sau patent
- O bucata de carpa
- Diluant pentru degresare (e necesar la sfarsit)
- Folositi unghiile sau ceva cu care sa puteti inlatura lipiciul ramas pe scudetto
- O cana mai solida cu diametrul mai mare decat emblema
- Surubelnita subtire
Mai jos aveti cei 5 pasi
Spor!
Attachments: |
Prezentare.JPG [ 235.65 KiB | Viewed 1817 times ]
|
File comment: 5. Strangeti suruburile si bucurati-va de noul aspect
Suruburi capota.JPG [ 179.08 KiB | Viewed 1817 times ]
|
Clipsare.JPG [ 227.79 KiB | Viewed 1817 times ]
|
Prindere sigurante.JPG [ 192.83 KiB | Viewed 1817 times ]
|
File comment: 4. Puneti sigurantele la loc si apoi montati pe grilaj
DSC01402.JPG [ 126.47 KiB | Viewed 1817 times ]
|
File comment: 3. Curatati locasul emblemei pana ajunge "oglinda". Eu am folosit diluant si unghiile (e mai cu spor). Dupa degresare lipiti emblema noua.
Degresare.JPG [ 210.52 KiB | Viewed 1817 times ]
|
Emblema dezlipita.JPG [ 185.6 KiB | Viewed 1817 times ]
|
Cheie prinsa de pin-ul emblemei.JPG [ 235.15 KiB | Viewed 1817 times ]
|
File comment: 2. Puneti scudetto deasupra canii si apoi prindeti unul din pinii emblemei cu cheia sau cu patentul si impingeti cu forta in jos, dar cu grija sa nu rupeti scudetto. Incercati cand la un pin, cand la celalalt. Astfel va iesi foarte usor afara.
Prindere pin emblema.JPG [ 188.95 KiB | Viewed 1817 times ]
|
File comment: 1. Plasati scudetto deasupra unui ochi de la aragaz, la o distanta astfel incat sa nu-l topiti, dar sa se incalzeasca destul de bine. Incalziti si pe o parte si pe cealalta.
Incalzire.JPG [ 215.59 KiB | Viewed 1817 times ]
|
Unelte necesare..JPG [ 212.86 KiB | Viewed 1817 times ]
|