Salutare,
Incep prin a-mi prezenta legatura mea cu aceasta marca, legatura care a inceput nu tocmai placut dar a evoluat din bine, in mai bine.
Prima a fost o Alfa 33 1.7 pe care am luat-o de la un "prieten" de familie care a distrus-o prin neglijenta si nestiinta si care mi-a vandut-o de buna.
Am avut mult de tras pana am pus-o pe picioare; am inceput prin a rezolva unele problemae ale instalatiei electrice, am continuat prin a segmenta motorul (mai trebuie revizuit vibrochenul), a repara demarorul, alternatorul etc. dupa care am lucrat putin si la aspect.
Datorita faptului ca masina mi-a cerut mai mult timp decat ar fi trebuit am inceput sa intru in jocul ei; sa-i caut piese si modalitati de a o repara, sa-i citesc istoria, sa citesc si parerile, aprecierile si trairile celorlalti posesori de “italienceâ€. Pe langa dezamagirile pe care le-am avut am si apreciat-o pentru frumusetea ei, pentru felul cum se conduce, cum te asculta.
Rezumand am inceput sa pricep si sa iubesc felul italienilor de a face masini.
Cand a venit timpul sa imi iau o alta masina nu am putut cauta altceva decat tot o Alfa iar dupa indelungi cautari am gasit-o in Bucuresti.
Asa ca, MI-AM LUAT O ALFA ROMEO 156.
Ma abtin si … o descrieriu analitic:
Alfa Romeo 156 Giugiaro;
1.9 JTDm 16V, 140cp, 6+1 trepte;
An de fabricati e 2004, prima inmatriculare 2005;
68.000 Km (reali
);
Dotari: tot ce este necesar, interior rosu de piele;
Stare: impecabila - mici imperfectiuni normale varstei .
Trebuiesc schimbate filtrele si uleiul, distributia a fost schimbata la 57.000 Km (pe incredere, revizia de la 57.000 Km nu e prinsa in cartea service).
Nu ma mai prea abtin si … o descrieriu:
Masina asta este dementiala.
Design-ul ei , impecabil, de oriunde te-ai uita.
Interior simplu, sportiv dar si elegant. Exterior expresiv, unicat, fara nici o linie trasa aiurea.
As mai scrie dar deja stiti si voi… .
Masina o am de patru saptamani dar numai acum am reusit sa ii fac cateva poze mai in graba si sa o prezint; am fost ocupat cu plimbarile
.
Alfa asta e mai mult decat o masina… .