It is currently 21 Nov 2024, 21:39

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 678 posts ]  Go to page Previous 13 4 5 6 728 Next
Author Message
PostPosted: 06 Apr 2010, 21:41 

Car: 159 2.4
Pe DN29B (Dorohoi - Botosani) si E58 (Botosani - Suceava) se circula inca binisor (max. 80-90km/h fara sa topai prea mult pe denivelari). Portiuni usor rupte pe ici pe colo dar cred ca sunt cele mai bune drumuri din judetul BT. Orasele insa sunt ca dupa bombardamente.

E85 (Suceava - Buzau) este inca ok, exceptand portiuni din cateva orase: Falticeni, Roman, Buzau. Era sa o comit si eu in Buzau, insa dupa primele zeci de metri fara sosea la intrarea in oras am facut stanga-mprejur spre centura de vest (chiar daca am lungit putin traseul, soseaua foarte buna si libera).

DN2C (Buzau - Slobozia), alterneaza portiuni bune (usor denivelate, fara cratere) cu portiuni in care-ti poti lasa juma de masina. Cca 80 km parcursi in 75 minute, in conditii de trafic aproape inexistent. Per ansamblu nu recomand. Probabil ca era mai bine sa continui pe E85 pana in Urziceni si de acolo pe E60 spre Slobozia, insa m-am gandit prea tarziu la varianta asta.

DN21 (Slobozia - Drajna - A2) si DN22C (Cernavoda - Constanta) se mentin in continuare foarte bine (parca nici nu au trecut printr-o iarna).

"The man who does not take pride in his own performance performs nothing in which to take pride" - Thomas J. Watson (1874-1956) - Founder of IBM

Post subject: Brasov-Oradea
PostPosted: 25 Apr 2010, 18:48 

Salutare oameni buni, am nevoie de un sfat de la locuitorii acestei tari, trebuie sa parcurg acest drum (Brasov-Oradea) si vreau sa stiu pe care ruta e mai bine, rapid, fara gropi, fara radare,etc:

Brasov-Targu Mures-Cluj-Oradea
Brasov-Sibiu-Deva-Oradea.

Astept sfaturile voastre, va multumesc!!

Post subject: Re: Brasov-Oradea
PostPosted: 25 Apr 2010, 19:12 

centoquarantasette Quote:
Salutare oameni buni, am nevoie de un sfat de la locuitorii acestei tari, trebuie sa parcurg acest drum (Brasov-Oradea) si vreau sa stiu pe care ruta e mai bine, rapid, fara gropi, fara radare,etc:

Brasov-Targu Mures-Cluj-Oradea
Brasov-Sibiu-Deva-Oradea.

Astept sfaturile voastre, va multumesc!!
salut. un prieten de al meu sofer de tir imi sugereaza prima varianta dar zice ca radare sunt peste tot :(

PostPosted: 25 Apr 2010, 19:37 

dute pe cluj , la turda o iei pe autostrada , scapi de centrul clujului si iesi la gilau , la gropi te poti astepta in zona acatari in rest ii ok , pe deva cred ca e mai rau decat pe cluj , drum bun sa ai ...,l.e. apropo de deva , daca vii pe deva cred ca mergi pe la beius , si drumul ala ii haos , ca dupa razboi , atentie mare

PostPosted: 25 Apr 2010, 21:04 

Car: 159 2.4 SW TI Q4
radarele pe ruta cluj nu functioneaza nici unul...alea fixe zic, drum bun

PostPosted: 25 Apr 2010, 21:35 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
doar daca vrei sa faci un test de anduranta mergi pe deva! Se spune ca Beius Oradea ar fi cel mai distrus drum din Romania! Oare?
Mergi pe cluj si ai grija sa nu ratezi intrarea pe autostrada innainte de turda.

PostPosted: 26 Apr 2010, 07:50 

Car: Mercedes C Coupe
Exista deja un topic despre drumuri bune si drumuri rele.

PostPosted: 26 Apr 2010, 08:28 

aşa este, poate îl mută cineva, e bine să fie informaţia în acelaşi loc
ontopic: ia-o lejer pe tg mureş cluj, drumul e oglindă până la cluj. Sunt radare în multe localităţi, e drept, dar dacă ai puţină grijă e totul ok. Mare atenţie pe Pădurea Bogăţii, e o zonă de 40 unde de foarte multe ori stau cuicafleţii la ciupeală. Şi e în afara localităţii. Dacă vrei să scurtezi, poţi ocoli Tg Mureş pe la Acăţari, drumul nu este bun (în sensul în care sunt gropi din loc în loc) dar dacă mergi cu atenţie te descurci. Oricum, asta depinde de ora la care mergi, că s-ar putea să te intereseze să mergi prin Mureş dacă treci noaptea pe-acolo. Dacă nu, la oră de vârf, câştigi măcar 20 de minute.
De la Turda o iei pe noua minunată autostradă şi fentezi Clujul. Mai departe, cei de prin Oradea îţi pot spune. Ultima oară când am trecut pe Cluj - Oradea drumul era ok, dar asta era acum vreun an. Drmuri bune!

PostPosted: 26 Apr 2010, 09:49 

Va multumesc pentru raspunsuri. Eu am mers acum 2 veri pana la beius si drumul era perfect.. si portiunea Deva Beius era "netranzitata" ... dar nu mi inchipuiam ca e groaza Beius-Oradea.

Acum continuarea, Oradea-Cluj-Bistrita-Vatra Dornei-Suceava-Botosani cum e? Ultima data cand am fost pe acolo, cu unchimiu, a spart o janta si 2 anvelope taiate... S-a schimbat ceva de atunci, sau plec cu roti de rezerva ? :))

Va multumesc pentru sfaturi, o saptamana placuta la toti.

PostPosted: 26 Apr 2010, 14:44 

centoquarantasette Quote:
...
Acum continuarea, Oradea-Cluj-Bistrita-Vatra Dornei-Suceava-Botosani cum e? Ultima data cand am fost pe acolo, cu unchimiu, a spart o janta si 2 anvelope taiate... S-a schimbat ceva de atunci, sau plec cu roti de rezerva ? :))
.
Totul e minunat pana in Suceava, cu cateva mici exceptii dupa Vatra Dornei. Atentie mare la pragurile ramase dupa muncitori pe langa Campulung Moldovenesc. Asfaltul coboara 5-6 cm pentru ca apoi dupa 30-50m sa urce iar. La coborare nu e rau, dar la urcare e ca si cum ai lovi o bordura. Nu e de indoit janta dar e bine de avut grija. Oricum zonele cu probleme sunt marcate.
In Suceava grija maxima....e plin de gropi.
Dupa Suceava spre Botosani poti sa spui ca ai noroc sau ghinion. Noroc pt ca mergi pe cel mai bun drum din jud Botosani, ghinion pt ca ala nu e drum european desi asa e marcat. Atentie mare la capcanele de la iesirea din jud Suceava spre Botosani. Cineva a decis ca in "no man's land" nu merita sa puna nimeni plombe la asfalt.

PostPosted: 26 Apr 2010, 14:50 

Varianta ocolitoare a Tg.-Mures pe la Acatari nu o recomand. Nu sunt gropi, ci cratere in drumul ala.. :(, si ca sa nu ratezi autostrada, cum intri in turda, la primul sens giratoriu faci stanga (sunt si indicatoare ,dar cam aiurea puse). Acolo ai 200 m de drum mai bombardat pana la autostrada, dar merita, decat sa treci prin cluj. Eviti aglomeratia de pe Dealul Feleacului, si din cluj(-30 minute).

PostPosted: 26 Apr 2010, 14:59 

Va multumesc mult, ati fost foarte draguti. :)

Ma pregatesc pentru un tur de 1500 de km dintr o bucata :lol: Ploiesti-Oradea-Botosani-Ploiesti.

PostPosted: 26 Apr 2010, 20:48 

Nu e o problema traversarea Clujului; se lauda un politist de acolo ca in Cluj e una din cele mai ridicate viteze medii de deplasare in mediul urban. Eu tind sa il cred.
Atentie!! Camere de supraveghere trafic rutier in dreptul sectiei de politie din Negresti (intrare in jud Cluj dinspre Oradea) si Cuzdrioara (Iesire din jud Cluj catre Bistrita). Nu ma intrebati de unde stiu dar informatia e 100% veridica. :D

PostPosted: 27 Apr 2010, 09:48 

marian Quote:
Nu e o problema traversarea Clujului; se lauda un politist de acolo ca in Cluj e una din cele mai ridicate viteze medii de deplasare in mediul urban. Eu tind sa il cred.
Atentie!! Camere de supraveghere trafic rutier in dreptul sectiei de politie din Negresti (intrare in jud Cluj dinspre Oradea) si Cuzdrioara (Iesire din jud Cluj catre Bistrita). Nu ma intrebati de unde stiu dar informatia e 100% veridica. :D
Mariane nu e chiar aşa. Clujenii ne pot spune mai multe, dar eu am fost în ultima lună de vreo 3 ori, iar traversatul Clujului nu este chiar floara la ureche dacă o iei prin centru, mai ales de dimineaţa până spre după amiază.

PostPosted: 27 Apr 2010, 10:02 

Prin centru este destul de aglomerat, dar fata de Bucuresti este lux. Se poate trece lejer prin Cluj dinspre Turda spre Oradea ca pe ruta aceasta nu este aglomeratie, fiind un trafic fluent si fara multe semafoare.
Am fost la Sighisoara saptamana trecuta si este de evitat centura de la Acatari de langa Tg-Mures, cum a mai spus un coleg , sunt adevarate cratere.
Drumuri bune la toata lumea !!!

ex:FF2 1.6 tdci 109 cp Wagon

PostPosted: 27 Apr 2010, 16:30 

Jaggguar, nu vorbesc fara sa stiu. In ultima luna am fost de 3 ori la Cluj si am stat intre 3 si 5 zile de fiecare data. Adica destul cat sa-mi fac o parere mai ales ca la fiecare vizita am facut minim 1000 km numai prin judetul Cluj, inclusiv prin oras.
Te invit in orasul meu de resedinta sa vezi ce inseamna traficul aglomerat :censored: . E mai complicat in Tg Mures decat in Cluj desi e jumatate ca intindere.
Un bucurestean va avea impresia ca zboara cand va trece prin Cluj. :lol: :lol: :lol:

@raresr10: pe centura Tg Mures am reusit sa rup o anvelopa. Cu adevarat groaznic.

PostPosted: 18 May 2010, 21:02 

Car: Giulia Quadrifoglio
Salut baieti. Weekendul acesta trebuie sa ajung de la Targu -Jiu la Piatra Neamt si ma gandeam la urmatorul traseu : Tg-jiu-Valcea-Sibiu Sighisoara-Piatra Neamt. Aveti idee cum e drumul Sibiu-Sighisoara-Piatra Neamt?
Multumesc.

ex. Alfa Romeo 159 TBI 200+CP
ex. Alfa Romeo 147 2.0 T.S 150CP

PostPosted: 18 May 2010, 22:04 

Pasul Bucin e varza . ~30 de km de drum nasol. Era mai bine pe acolo in martie cand era zapada decat acum, macar santurile de pe sosea erau acoperite cu ceva. :( Nici Cheile Bicazului nu sunt grozave dar e ceva mai bine.
Sibiu-sighisoara-praid drum bun, chiar surprinzator de bun dar stau la colt MCV-urile.

PostPosted: 19 May 2010, 13:48 

Car: Giulia Quadrifoglio
Mersi Marian. Se pare ca o sa ma orientez spre Sibiu-Brasov-Bacau-Piatra Neamt. :wave:

ex. Alfa Romeo 159 TBI 200+CP
ex. Alfa Romeo 147 2.0 T.S 150CP

PostPosted: 19 May 2010, 15:37 

Camerele de supraveghere din cluj nu sunt omologate si nu pot fi folosite ca proba in nici un caz. Sunt doar bani publici aruncati. In plus, multe dintre ele nici macar nu functioneaza. Asta o stiu 100% sigur. SI da, in cluj avem trafic destul de degajat. Uneori am portiuni destul de bune pe care pot sa rulez chiar ci cu 100 km/h, binenteles, pe distante scurte.

PostPosted: 09 Jun 2010, 17:09 

Update la drumurile parcurse in ultimele zile. Traseu: Iasi- Tg Frumos- Pascani-Tg Neamt-Poiana Largului-Toplita-Reghin-Tg Mures-Iernut-Cluj Napoca-Iernut(m-am intors)-Medias-Sibiu-Fagaras-Brasov-Tg Secuiesc-Onesti-Bacau-Roman Tg Frumos-Iasi

1. Iasi-Tg Frumos: E583 Drum f aglomerat dar si f bun, 2 benzi pe sens. ATENTIE mare la Radare-6 buc in 50km
2. Tg Frumos- Pascani: Se circula ok dar i-ar mai trebui un start de asfalt de uzura, nu sunt gropi dar nici perfect nu e, Nu-mi plac curbele din Ruginoasa. 1 banda pe sens
3. Pascani-Tg Neamt. Drum de o banda (2 pe o bucata din E85) pe sens,f ok de circulat pe el, fara alte surprize
4. Tg Neamt- Poiana Largului: Drum f bun, o banda, curbe interesante, cu o singura mare problema. La urcarea in munte cu 3 km inainte de a ajunge in varf si 2 km dupa varf drumul e fff nasol.
5. Poiana Largului-Toplita: Drum bun dar se cam strica treaba la sfarsit. Cam cu 5 km inainte de Toplita incepi sa faci slalom printre gropi, doar de antrenament, se pot evita chiar si la viteza mai mare. Ce e mai grav urmeaza....
6. Toplita: S-A ASFALTAT TOPLITA DE LA INTRARE PANA IN CENTRU!!!! ~8 KM. :clapping: Dupa centru incepeti iar sa faceti incalzirea la slalom.
7. Toplita-Reghin: 66km de chinuri groaznice. Se masoara de zor pe traseu, in unele locuri am intalnit si utilaje care "pregatesc" marea asfaltare. Cand va veni asta nu stiu. Drumul nu are gauri multe dar e fff denivelat; parca ai merge pe speed-bump-uri tot timpul, e f dificil sa-ti alegi o trasa.
8. Reghin Tg-Mures: OK dar aglomerat.
9. Tg. Mures- Cluj Napoca: Pana in Turda o singura banda, cam greu cu depasirile. In satele de pe traseu stau politaii sa prinda la linia continua.
10. Iernut-Medias: Concureaza cu punctul 7 de mai sus :bash:
11. Medias-Sibiu: destul de ok, cat am mers eu pe el nu a fost aglomerat.
12. Intrarea in Sibiu: :fuck: autoritatilor locale. se lucreaza si se circula ca dracu.
13. Sibiu - Fagaras: Drum f bun, dar, are o singura banda :bash: . Se lucreaza la reasfaltare pe o distanta de ~5 km. S-a ras stratul de uzura si se reface. Din cate am vazut/simtit eu se face treaba buna.
14. Fagaras-Brasov: in afara faptului ca are o singura banda nu am ce comenta, e bine.
15. Brasov- Tg Secuiesc: Se acopera in sfarsit dalele de beton cu strat de asfalt, eu sper sa tina cat de cat. In rest f ok. In Tg Secuiesc se pastreaza traditia: 24/24 sta un echipaj cu radar prin zona.
16. Tg. Secuiesc-Onesti (pasul Oituz): Drum bun, e o placere,a dar nu poti depasi decat f greu un TIR.
17. Onesti-Bacau: se poate mult mai bine, cel putin in padure la Magura sunt bucati f nasoale.
18. Bacau-Roman: E85 "pista de incercare" Perfect!!!!! Vanatoare de vitezomani insa e in toi.
19. Roman-Tg Frumus: una din placerile cu care ma delectez de fiecare data. Radarele stau de obicei la limitarea din padurea de la Strunga.
20. Tg frumos-Iasi: descris la inceput.

Sper ca nu v-ati plictisit! :lol:

PostPosted: 11 Jun 2010, 12:29 

Bucuresti-Brasov-Sibiu-Arad-Szeged-Budapesta-Praga.
Bucuresti-Nadlac,f.bun dupa cum majoritatea stiti,Nadlac-Szeged aproape la fel de bun(atentie la restrictiile de 30km/h),Szeged-Budapesta-intrare Slovakia autostrada f.buna, la fel in Slovakia(D2) la fel in Cehia(D1)..dar din cei aprox 200km.dintre Brno si Praga primii 150 fac mari probleme Alfelor(banda 1 valurita din cauza traficului greu si a rosturilor dintre dale,asa ca cine incearca stringe din dinti,ingroasa obrazul si foloseste banda a 2-a),dar merita pentru un oras atat de frumos unde berea nu-i accizata..
P.S. In portiunea cu dale am realizat ca printre putinele masini care circulau pe prima banda era Loganul;m-am bucurat.

PostPosted: 11 Jun 2010, 12:39 

Am mers cu autocarul pe acea portiune de autostrada din Cehia. E cumplita! Te toaca la cap ...

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 11 Jun 2010, 13:02 

...Cristh,autocarul nu era al tau,dar ineditul si frumuseta orasului cu o mie de ani de istorie atestata prin numeroasele catedrale si taverne te face sa uiti neajunsurile acelei portiuni de drum in care de altfel Alfa a demonstrat pentru sceptici ca poate trece cu bine si de astfel de momente....fara ca fenomenul de rezonanta de care m-am temut la un moment dat sa o afecteze.

PostPosted: 11 Jun 2010, 13:23 

Cu atat mai mult ma gandesc la cum te-ai simtit in Alfa pe autostrada.
Intr-adevar, orasul e superb. Eu l-am vizitat intre Craciun si Revelion, ornat foarte frumos. De vis! Desi erau si -15gr C la pranz, nu conteneam sa ne plimbam printre stradute. Frigul era un motiv in plus sa intrii in tavernele cochete sa te incalzesti cu un punch fierbinte.

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

Post new topic  Reply to topic  [ 678 posts ]  Go to page Previous 13 4 5 6 728 Next

All times are UTC+03:00