It is currently 09 Feb 2025, 00:48

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 132 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6
Author Message
PostPosted: 14 Apr 2010, 08:03 

Car: Brera
Tare convingator le mai spui, acelasi lucru ma indruma si @marius aseara :sa-mi iau avocat.
Pe la CSA am trecut si am discutat putin cu cineva de acolo dar nu am facut petitia fiindca, culmea si ei m-ai spus acelasi lucru au dreptul la cercetari 90 de zile cu totate ca nu scrie nicaieri in contract asa ceva.
Multumesc de indrumari baieti!

Brera 2,4 - Fiara my precious
156 1,9 - ALFred first love

PostPosted: 14 Apr 2010, 08:18 

Car: 156 JTD/ Giulietta
Au trecut doua luni de cand suntem fara masini... :(

ex: 156 1.9JTD 8v
ex: 156 1.9JTD 16v
ex: 156 2.0 TS

PostPosted: 14 Apr 2010, 09:27 

Car: Alfa 33 16v QV P4
Pentru a putea vedea daca cei de la Omniasig au dreptul la 90 de zile de investigatii asupra accidentului trebuie mai intai sa aflam de UNDE provine acel drept, de unde au luat acea lege, din conditiile CASCO sau din normele CSA? Normele CSA sunt la ei pe site si le poti citi, de normele CASCO poti face rost foarte usor. Cat despre reparatie, e clar ca este un abuz, ai dreptul la Regie proprie si despagubiri conform normelor CASCO de la Omniasig, adica tre sa vezi ce faci cu "epava". O sa vorbesc cu niste juristi de la Asirom sa vedem ce sfaturi imi dau. TEORETIC, lichidatorii Omniasig ar trebui sa iti faca o calculatie conform devizului Audatex, fac valoarea reala a masinii si compara cu devizul audatex in cazul in care valoarea reala este mai mica decat valoarea reparatiilor din deviz, masina este considerata din punct de vedere economic dauna totala si tu ai dreptul la despagubiri. Tu cand ai facut accident ai anuntat politia? La cat timp de la accident ai anuntat asiguratorul casco? Hai sa ne uitam pe conditiile lor CASCO si sa vedem daca e vreuna nerespectata.
LATER EDIT: Am cautat in normele CSA articolul despre care vorbeau cei de la Omniasig. Este vorba despre Ordinul 21/2009, Art.36(2) in care spune intradevar despre dreptul asiguratorului de a investiga accidentul, totusi 90 zile este perioada maxima pe care o asiguratorul o poate folosi pentru a investiga, a calcula daunele si a face PLATA deci cu toate prostiile pe care le invoca ei mai au doar o luna la dispozitie pentru a efectua plata in termen legal. Eu te sfatuiesc sa te uiti pe normele CSA la articolul mentionat mai sus si sa il mentionezi cand vorbesti cu ei, sa vada ca nu se pot juca aiurea cu tine.

PostPosted: 14 Apr 2010, 10:16 

Car: Alfa 33 16v QV P4
Ordin 21/2009, Art.36(2):
Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice. In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a)fie sa raspunda cererii partii solicitante, forumuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA.
b)Fie sa notifice partii prejudiciata cu privire la motivele pentru care nu a aprobat in totalitate sau partial pretentiile de despabugire.
Trebuie mentionat ca acest ordin este valabil si pentru CASCO pentru ca nici un asigurator CASCO nu are dreptul sa aiba conditii casco contradictorii cu cele din ordinul CSA.

PostPosted: 14 Apr 2010, 21:11 

Primul telefon dupa ce am coborat din masina a fost la familie iar al doilea a fost la 112 intentia mea a fost sa il identifice pe cel cu tirul dar nu prea a fost posibil acest lucru. Tot ei mi-au dat si nr de la dacia asistenta sa vina sa imi ridice masina de la fata locului, si mi-au spus ca din moment ce nu sunt persoane vatamate ei nu se deplaseaza.
Adoua zi dimineata m-am prezentat atat la centru de daune cat si la sectia de politie din raza comunei respective (cei din urma spunandu-mi iar ca nu tine de atributiile lor: sunt doar daune minore domnle) Dosarul cu toate actele a fost complet in data de 23 feb, cam de aici mai am de asteptat inca 90 de zile.
Multumesc Andrei pentru ajutor!
L.E. : Comform audatex doar piesele (fara manopera) depaseau valoarea de 700 mil lei vechi (din care motorul era 450)

PostPosted: 17 Oct 2010, 00:14 

In cele din urma s-au rezolvat toate problemele cu societatea de asigirare iar masina a fost reparata si a ramas tot in club la userul @zsuzsa care este chiar multumit de achizitie.

PostPosted: 17 Oct 2010, 08:54 

Car: KamiKaze 147
Ma bucur mult ca ALFred e din nou sanatos si dornic de drumuri. Felicitari @zsuzsa si sper sa continui aici povestea. Bafta!

Post new topic  Reply to topic  [ 132 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6

All times are UTC+03:00