spinner Quote:
alegerea caroseriei e destul de simpla..
vrei/ai nevoie/te simti mai bine in/iti place mai mult hothatch cumperi 145/147/brera/giulietta
vrei/ai nevoie/te simti mai bine in/iti place mai mult sedan cumperi 156/159/166
pt motorizare.. multi merg pe 1,9jtd cu 150 ponei
acum ce nu inteleg eu.. care este scopul comparatiei? din punctul meu de vedere.. comparam mere cu pere, desi avem acelasi brand, aceleasi piese.. sunt masini diferite, cu tinuta de drum diferita, alt grad de confort (mai ales pt pasagerii din spate)
Am spus de la inceput ca nu am foarte mare nevoie de spatiu , nu transport nici saci de cartofi si nici luptatori de sumo in masina. Daca aveam nevoie de spatiu, ma orientam spre 156 sw sau/si alte break-uri.
Comparatia isi are rostul pt ca vreau sa stiu care este mai buna/potrivita pentru mine. Alfa 156 a aparut pe piata in 1997, deci este o masina proiectata si tehnologizata conform anilor 1994-1995(maxim). Alfa 147 apare pe piata in 2000( foloseste spuneti voi aceeasi solutie ca si 147 pt directie si suspensie). Cu totii cunoastem faptul ca la prima aparitie fiecare model are mai multe sau mai putine probleme care au scapat proiectnatilor, si care au fost ulterior revizuite la un face-lift. Cand a aparut acest facelift la ambele modele si daca au fost rezolvate unele din probleme?
madkat Quote:
Mai precis - pe 156 sunt 2,5 motoare ok ca si alegere - 2.5 V6 (benzina evident), 2.4jtd si 1.9jtd. Iar pe 147 unul - 1.9jtd (in oricare din variante).
Si evident variantele GTA ale ambelor modele.
TS/JTS daca vei lua (mai ales in banii astia) vei ajunge sa le urasti in scurt timp si vei imprastia vestea ca alfele sunt de cacat.
Asa cum am mai spus ma limitez cu motorul pana in 2000 cmc, asadar astept pareri despre 1.6/1.8/2.0/1.9. Nu sunt o fire foarte sportiva, nu imi place sa alerg masina prea mult(exceptand serpentinele). Prefer sa ajung la destinatie odihnit si cu banii de amneda la mine in buzunar
Referitor la cum merg cele 2 modele, recunosc ca nu am mers decat o singura data cu o alfa 156 , si asta era prin 1999-2000.