Salut alfistilor!Cu toate ca dau search si ma pierd printre posturile care mai de care interesante,nu am gasit unele raspunsuri pe care le caut eu.In primul rand vreau sa zic ca modelul 156 m-a incantat inca de cand am stat pe bancheta din spate al unuia pe benzina,model pana in 2003;design-ul,confortul si felul cum tragea masina m-au impresionat,schimbandu-mi astfel decizia de a ma interesa de un Volkswagen Golf 4 diesel si de a ma indrepta spre modelul despre care este vorba in thread.Acum ca sa nu va mai plictisesc o sa va intreb urmatoarele chestiuni:
1.din cate am citit alfele sunt ceva mai sensibile cand vine vorba de articulatiile la roti;ce cade mai des/mai rar si care ar fi costul piesei respective;
2.daca ati putea sa-mi aproximati intervalul de timp in care trebuie schimbata o piesa dupa ce se strica,ma refer si la cele de la articulatii si la celelalte piese care mai cad din cand in cand(un debimetru din cate am citit pe forum de exemplu);
3.nu stiu cum se calculeaza impozitul la stat asa ca ma intereseaza daca ati putea sa-mi ziceti cam cat ar costa pt modele 156 din anii 2001-2003,atat diesel cat si benzina(daca asta ar conta la calcularea impozitului);
4.este adevarat ca daca iei un diesel pt consum o sa ajungi tot la aceleasi costuri de intretinere ca si cand ai avea masina pe benzina?
5.am vazut pe youtube un clip care m-a ingrijorat in privinta sigurantei masinii, link
http://www.youtube.com/watch?v=R0agTZgMnbY" onclick="window.open(this.href);return false; ,stiti cumva din ce an este masina,cumva din 2000 incoace?
6.ma intereseaza consumul la 1.9jtd si 1.6 pana la 2.0 benzina(pana la urma asa isi scoate banii o masina);
7.care a fost factorul care v-a determinat sa o cumparati?ati luat-o pt sunetul motorului,pt "feeling-ul" care ti-o da atunci cand o conduci,pt fiablitate sau renume?
Sper ca nu v-am plictisit,am vrut sa fac un post care sa cuprinda cam toate elementele care sa descrie o masina Alfa si care sa fie si un sticky in paralel cu "Sfaturi de achizitie",un post care sa descrie cam toate avantajele si dezavantajele(daca acestea exista
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
) a aceste masini.