valerica Quote:
Mda, iar iti dau dreptate, au ales varianta corecta, e absolut normal sa reduca salariile date tot de ei si culmea, reduceri unde nu sunt bani, bani care sunt dati tot de ei, asa ne vom trezi ca a fost o masura proasta si ca iar trebuie sa cerem bani la FMI, pt ca noi nu am fost in stare decat sa ii cheltuim pe aia care ii aveam cu taraita, pt ca am platit salarii mai mici. Ciudat e ca alte tari au marit t.v.a.-ul cu 3,4 chiar 5% in Ungaria. Sa fim noi mai destepti si sa fi gasit solutia corecta sau sa fi gasit una foarte proasta care nu face decat sa protejeze companiile mogulilor?
Asta cu protejarea companiilor mogulilor pe care o spui este o naivitate cat casa! Daca ceva mai tine tara asta sa respire este mediul privat, nicidecum cel public. Ca sa rezisti in privat trebuie sa fii performant, productiv, plecand de la ultimul angajat si terminand cu compania , nimic din toate astea la aparatul de stat, unde prost-destept, performant-neperformant, leafa si sporurile merg! Cheltuielile salariale ale statului sunt gigantice, si nu sunt in raport cu performanta din pacate!!
In plus, mediul privat nu inseamna companiile mogulilor (eu unul nu inghit diversiunea asta cu mogulii) , ci sutele de mii de IMM-uri. Anul trecut au murit vreo 200 mii companii private (alti someri) doar pt ca foarte competentul guvern Boc a introdus impozitul minim. Nu au facut absolut nimic intr-un an jumatate pt stimularea economiei private, zero barat! De celalalta parte au amanat reducerea pierderilor din administratia de stat pana s-au terminat banii.
Marirea TVA-ului sau a oricarei alte taxe ar insemna distrugerea suplimentara a mediului care genereaza venituri in tara asta! Adica o spirala a dezastrului!