Buna ziua doamnelor si domnilor.
Avem noutati si un prim cuvant de lauda pentru AI.
Saptamana trecuta am implinit inca 10.000km de la ultima revizie asa ca se impunea inca un schimb de ulei. Masina are acum in jur de 38.600km. Cu aceasta ocazie am tinut sa le reamintesc celor de la AI (cei din Colentina) de problema aparuta inca de la 9000km, si anume: in anumite momente, absolut aleatoriu, intre 2000 si 3000rpm, motorul are niste ezitari, "da in nas" cum spun unii. Pur si simplu parca se opreste motorul din functionare, practic niste pierderi de putere. Totusi am observat ca se indesesc aceste momente pe masura ce se uzeaza uleiul, adica in apropierea celor 10.000km.
Cu aceste probleme raportate la preluarea masinii, baietii o baga in service. Am asteptat acolo deoarece imi era lene sa ma intorc acasa ca dupa mai putin de o ora sa ma intorc la service. Asa ca am observat cum au evoluat lucrurile. Au schimbat toate filtrele, uleiul, si placutele de pe fata care erau destul de uzate. Apoi au cuplat calculatorul, si 2 bajeti in costume frumoase s-au suit si au facut o tura.
Am fost chemat sa imi ridic masina si sa platesc serviciile. Mi s-a comunicat ca nu au putut detecta nimic referitor la pierderile de putere si ca masina este in parametri. Totodata mi-a recomandat sa revin in alta zi cu masina sa o las vreo 2 zile pentru verificari mai ample. Zis si facut. Mi-am luat jucaria si am plecat.
Peste 2 zile ma suna o gagica de la receptie si ma intreaba daca am fost satisfacut de serviciile AI Colentina. Ii spun ca partial da partial nu. Nu, pentru ca nu au depistat care e problema cu masina.
Azi ma suna baiatu de la receptie masini service si imi spune ca a luat la cunostinta ca nu sunt multumit de servicii si imi cere permisiunea
sa stabilim o zi cand sa duc masina pentru verificari amanuntite.
Am ramas usor interzis la faza asta, neasteptandu-ma la o astfel de abordare din partea AI. Sa fi realizat baietii ca pentru a pastra clientii tre sa muncesti un pic mai mult? sau le-a ajuns cutitul la os din cauza crizei?
Pe de alta parte esti intampinat si condus in sectiunea unde ai treaba de catre domnisoara de la receptie, ti se ofera un suc, o apa, o cafea iar la final iti e returnata masina spalata. Lucruri normale la urma urmei si care trebuiau sa-si gaseasca locul la AI de mult.
In alta ordine de idei, cat am stat si am asteptat, sa nu ma plictisesc, am cerut sa fac un drive-test cu 159tbi. Zis si facut...si am ramas placut impresionat de masina si de cum trage motorul. Nu lasa impresia ca ar fi mai grea, desi din pacate, o serie de curbe gen serpentine nu am avut, asa ca m-am multumit cu liniile drepte din zona si cu stanga-dreapta pe stradutele din zona. Destul de brutala in viteza 1, in rest foarte user-friendly, te obisnuiesti instant cu ea.