O luna de cautari....
Mai bine de un an de cand cunosc placerea de a conduce o Alfa....
O viata in care am tot dorit sa o conduc....
Cam asa poate fi descrisa pe scurt,in 3 randuri povestea mea si a 156-lui meu...Acum,la un an de cand am cumparat-o si la mai bine de 25000 de km rulati in mirifica noastra tarisoara,m-am gandit sa ii dedic un topic numai al ei in care sa expun bucuriile traite la volanul ei,necazurile avute,dar si micile modificari aduse de-a lungul timpului.
Totul a inceput acum mai bine de un an cand am hotarat ca vreau sa imi achizitionez prima mea masina...
Decizia asupra modelului a fost una destul de usor de luat,insa ca varianta suplimentara aveam si un Rover 75,o masina cu un look extraordinar,la fel ca alfa....
Nu mai are rost sa mai precizez ca toata lumea imi dadea acele "sfaturi" binevoitoare si in "foarte buna cunostiinta de cauza" ca Alfa sucks,ca nu's bune,etc.A fost o alegere cu inima,cum multi stiu sigur ca ati ales,o alegere pe care nu am regretat-o deloc intr-un an si sper sa nu o regret vreodata.
In momentul in care am inceput sa caut pe net masina,in tari indepartate,aveam in gand doar 2 cifre: "75"....Mersesem candva cu o alfa 75 si desi trecusera ani inca eram vrajit de masina respectiva.Nu a fost sa fie.Taxele impuse de prealuminatii nostri conducatori m-au impiedicat sa cumpar una.
Urmatorul model avut in vizor a fost 156-le desi ma vedeam bine si intr-un 166 ce-i drept.
Dupa cateva saptamani de cautari pe mobile.de aveam schitate cateva optiuni,cam in aceiasi zona geografica....Vroiam sa merg dupa un selespeed iar daca acela nu era ok aveam de gand sa vad inca doua alfe cu motorizari de 2000cc...
Norocul meu insa, a fost ca intr-o zi am primit un link spre un site romanesc de la un prieten...In link imi gasisem masina,asa ca am mers in Bucuresti dupa ea.
Era un 156,1.6ts,an 2001,aprox 70000de km.(da si mie mi s-a parut foarte putin dar judecand dupa urmele de uzura aproape inexistente inca tind sa cred ca sunt reali).Masina era impecabila tehnic,insa destul de zgariata pe spoilere si portbagaj.
Dupa ce am vazut masina,am zis sa ma risc…Mergea perfect,nu batea nimic,in 2 cuvinte,era tot ce vroiam.Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere.Drumul spre Timisoara a fost o placere,a fost cel mai scurt drum din viata mea,nici nu stiam cum a trecut timpul…