It is currently 24 Nov 2024, 20:33

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 135 36 37 38 3984 Next
Author Message
 Post subject: Re: vreau sa imi iau 147
PostPosted: 18 Jan 2010, 23:03 

Tu subliniezi insultand? In fine. Nici eu nu ma pricep prea mult cu toate ca fac o facultate numita "Autovehicule Rutiere", dar dupa ce mi-am luat teapa cu prima mea masina, am zis ca la a 2 a nu ma mai frig. Drept urmare am cautat, m-am informat si aia e... a iesit lista asta. Poate pentru tine Domnu' maistru sunt niste aberatii pentru un pusti de 18 ani sunt exact ce trebuie. Poate e o neintelegere undeva. Te salut, o seara placuta!

Post subject: Re: vreau sa imi iau 147
PostPosted: 18 Jan 2010, 23:10 

Car: Alfa 147 1,6 16v
Stimate coleg ceea ce-i spus tu e super ok chiar cu foarte multe detalii. Sunt perect de acord cu tine si nu stiu ce te-a deranjat la afirmatia mea , cum ca se poate cumpara o masina buna cu bani putini tinandu-se cont de ceea ce-i zis tu mai sus.

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

Post subject: am ''gasit'' o alfa 147
PostPosted: 10 Feb 2010, 16:09 

salut tuturor...fiind nou pe forum si interesandu-ma sa imi achizitionez o Alfa 147, am cautat pe internet si am gasit ceva oferte bunicele zic eu.

Ce mi-a atras atentia este aceasta alfa 147
http://www.autoitaliamasinirulate.ro/ma ... aromeo-246

acum...ce parere aveti voi despre ea? ....ca am fost sfatuit sa intreb pe forum inainte sa cumpar :)

My ex: Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic 2010
My ex: Skoda Fabia vRS 2007
My ex: Lancia Prisma 2.0 Integrale 1986

PostPosted: 10 Feb 2010, 16:23 

in afara de faptul ca scrie la putere 110 (cred ca la cp se refera, dar care nu sunt 110 ci 105 sau 120) masina pare destul de bine intretinuta, cel putin din poze. va trebui sa verifici temeinic actele, deoarece la 8 ani vechime cat are masina cei 72k km sunt cam putini. deci vezi: proprietari, revizii, reparatii (sa nu fi fost lovita sau maltratata in vreun fel). ca pret nu stiu ce sa iti zic. preturile fluctueaza asa de mult in ultimul timp incat nu mai sti ce si cum. oricum, fiecare zgarietura sau neregula amasinii nu ezita sa o semnalezi si sa ceri o reducere a pretului in consecinta.

daca mai sti si vre-un mecanic sa se priceapa la masini in general si la alfe in special, nu ezita sa mergi de manuta cu el sa investigheze masina. de asemenea test-drive cu masina este obligatoriu.

spor la cumparaturi

PS informatii despre cele mai uzuale probleme legate de acest model gasesti pe forum suficient, tre doar sa folosesti functia search sau sa consulti sectiunea dedicata modelului 147

PostPosted: 10 Feb 2010, 16:37 

Car: 156
La km nu ai de ce sa iti faci griji daca masina este in proprietatea AI, nu s-ar apuca sa faca chestii d-astea pentru ca pot fi trasi la raspundere.

ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 10 Feb 2010, 16:43 

merita sa o vezi si sa faci un test cu ea, chiar arata foarte bine!

PostPosted: 10 Feb 2010, 19:45 

arata foarte bine , dar nu bag mina in foc pentru ce spune georgeg , tocmai pentru ca e de AI cu testerul ala de la ei pot sa modifice muuult mai fara urme Km..;)) sau chiar in acte daca e pana acolo :disgust: , eu unu nu am incredere in dealeri auto :tongue:, oricum km se vad si pe uzura din interior , din cate se vede in poze arata a 70 de mii dar si daca nu de 70 nu cu mult peste 100 de mii

PostPosted: 10 Feb 2010, 20:05 

Cred ca stiu cine a fost propietarul, dar trebuie sa verific sa fie 100% sigur.
Daca e asa cum cred, masina a fost de noua cumparata de la AI, condusa de o doamna toata perioada asta 99 % in Bucuresti cu mici incidente pe parcursul anilor. Masina a fost bine intretinuta si asta e km real. Acum o luna a dat-o la buy back si acum conduce un Mito.

PostPosted: 10 Feb 2010, 22:45 

Car: Spider 916
Vad 147-le asta de fiecare data cand ma duc la munca , arata bine . Mai sunt doua Alfe pe acolo , 166 si Gtv .

PostPosted: 11 Feb 2010, 16:42 

Car: 147 fl blumontecarlo
Si eu mi-am cumparat masina tot de acolo. Dpdv tehnic si km intretinere etc nu ai de ce sa iti faci probleme. incearca sa negociezi pretul si in rest succes.

PostPosted: 11 Feb 2010, 17:34 

Car: 159-Brera-Spider916
stiu masina , a fost zgariata si infundata usor pe cateva elemente dar fara accidente ,daca este vopsita la culoare e in regula, sa verifici cutia de viteze sa mearga usor ,parca stiu ca agata a2 a, in rest... o masina cheala doar ca e in 4 usi.

PostPosted: 12 Feb 2010, 19:18 

gabrieldima Quote:
stiu masina , a fost zgariata si infundata usor pe cateva elemente dar fara accidente ,daca este vopsita la culoare e in regula, sa verifici cutia de viteze sa mearga usor ,parca stiu ca agata a2 a, in rest... o masina cheala doar ca e in 4 usi.

agata in treapta a 2 a... asta inseamna ca are un sincron stricat sau ce? ca nu prea ma pricep la mecanica :( si daca da, cam cat ar costa reparatia? avand in vedere anul (2001) si dotarile...ma gandesc sa ofer 3800 pe ea. merita?

My ex: Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic 2010
My ex: Skoda Fabia vRS 2007
My ex: Lancia Prisma 2.0 Integrale 1986

Post subject: URGENT PLS !!
PostPosted: 28 Feb 2010, 23:17 

buna seara,acum m am inscris si eu,sper sa fiu bine venit.am probleme cu masina,o alfa 147 varianta 1,9 jtd rosu.initial mi sa aprins rezistenta de la bujia incandescenta,era cand galbena cand rosie,aseara,si nu am apucat sa merg la un tester,scria ''error glow plug'' iar azi mi sa aprins martorul de defectiune la bord si nici nu mai tragae cum tragea ea.credeti ca se poate sa fie debitmetrul?ma intereseaza un service de incredere si sa mi spuneti si mie daca se poate face rost de o bara fata rosie si o oglinda stanga.va multumesc pt acceptare

Post subject: Sa aleg cu sufletul?
PostPosted: 04 Mar 2010, 20:22 

Buna,

Sunt Cata din Cluj si sunt nou aici pe forumul vostru. Zilele astea trec printr-o perioada tare grea, o perioada a deciziilor. Mi-am vandut masina veche (un Ibiza din 2003) si vreau sa-mi cumpar ceva cat mai rapid. Acuma..decizia asta e tare grea. Mintea imi spune ca am nevoie de o masina care sa nu se strice, care sa consume putin, care sa aiba piese ieftine si care sa fie usor de revandut peste ceva vreme. Pe de alta parte inima imi spune un singur lucru: ALFA. :D

Vreau sa mentionez ca in ultimele zile am citit absolut tot acest forum din scoarta in scoarta si m-am distrat teribil. Am dat aici peste niste oameni foarte tari, dar absolut de neinteles din punctul meu de vedere. :)) Poate pentru ca nu am condus inca nicio Alfa. Oameni care povestesc cum le mananca Alfele lor banii si nervii si timpul dar in acelasi timp n-ar renunta la marca asta pentru nimic in lume.

Sa revenim. As vrea o compacta cu un motor de 1.6 pe benzina. Alegerea fireasca ar fi un Golf 4 sau un Focus de prin 2002 (am cam 4000 de euro). Dar ma tot uit dupa Alfe 147 si simt ca innebunesc. Masina aia e minunata. Ma sperie insa piesele foarte scumpe, consumul foarte mare intr-un oras cum e Clujul, multitudinea de probleme de tot felul etc. Momentan sunt student si nu imi permit sa cheltui foarte mult cu o masina. Cu consumul m-as descurca (nu fac mai mult de 15000 km pe an), dar sa imi las toti banutii prin servisuri n-ar fi ok. Si din ce am citit aici am ajuns la concluzia ca daca as avea putin ghinion sa prind o masina rea, ar trebui chiar sa-mi vand un rinichi pt Alfa mea.. Oricum mi-am promis ca atunci cand voi ajunge sa castig bani buni voi avea o Alfa noua. Indiscutabil. :D

Pana una alta vreau sa va cer un sfat. Am gasit azi pe autovit o Alfa la un pret bun, care arata binisor, are multe dotari iar proprietarul zice ca a schimbat destul de multe piese pe ea. Dupa ce am citit forumul vostru, l-am sunat si l-am intrebat diverse lucruri, cum suna, ce bate, ce nu e ok si el sustine ca dpdv mecanic masina merge bine. Acuma sunt in dubii daca merita sa bat drumul Cluj-Odorheiu Secuiesc sa o vad live sau nu. De aceea vreau sa va uitati si voi la ea si sa-mi dati un sfat:
http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?I ... %252B%252B" onclick="window.open(this.href);return false;

Am mai gasit o Alfa 147 in Cluj, dar in 2 usi, tot de 120 de cai, are vreo 100 de mii de km si e a unei fete. Dar din cate stiu nu are istoric de service. Si e cam la aceeasi bani.

Va rog mult sa-mi dati un sfat. Merita sa-mi iau o Alfa? Merita vreuna din cele de care v-am zis?

Multumesc mult!

Post subject: Re: Sa aleg cu sufletul?
PostPosted: 04 Mar 2010, 20:34 

Car: 159 2.4 SW TI Q4
Salutare...din moment ce ai intrat pe forumul asta si ai intrebat ce ai intrebat, mai mult ca sigur ca esti hotarat sa o cumperi( indiferent care dintre ele), evident noi nu o sa te sfatuim altfel.Nu e nici o jale cu piesele, se gasesc daca inveti sa cauti la preturi rezonabile. Bafta...apropo parca erau si aici pe forum cateva exemplare demne de luat in seama.

PostPosted: 04 Mar 2010, 20:38 

Car: Giulia Q4 280.
Sa aleg cu sufletul?-DA,macar asa daca se strica ,ai probleme :shithappens: nu iti pare rau;DACA ITI CUMPERI CE NU-TI PLACE SI SE STRICA......SIGUR O SA-TI PARA RAU! :wallbash:
parerea mea!
ps-cauta totusi un 147 cu mai putini km si ideal ar fi sa aiba istoric service :peace:

**Alfa Romeo 159SW, 1.8mpi
Ex:
Alfa Romeo 159SW,TBI TI
Alfa Romeo Gt Blackline
Alfa 156 sw,1.9jtd,115cp
Alfa Romeo Brera, 2.4jtdm, 210cp +
Alfa 159 SW, 2.4jtdm, 210cp
Alfa 156,1.9jtdm,150cp+
Alfa Giullieta 2.0jtdm
Alfa 159sw,1.9jtdm,150cp
Alfa Crosswagon,Q4
Alfa 147 selespeed,2.0TS,150cp
Alfa 156sw,1.9-115cp
Alfa 166,2.4jtd-136cp
Alfa 156,2.0ts-150cp
Alfa 147,1.6ts-120cp

PostPosted: 04 Mar 2010, 20:47 

Merci de raspunsuri.. Nu prea am gasit anunturi active in acest moment pe forum la care sa ma incadrez cu banii. Daca are cineva vreo oferta eu sunt deschis la propuneri. :D Dar de masina de pe autovit ce ziceti? Oare nu e ok? Adevarul e ca sunt bani putini si nu pot avea pretentii exagerate.. Ar fi excelent daca ar fi cineva care sa locuiasca in zona aia si ar fi dispus sa vina cu mine sa vedem masina.

PostPosted: 04 Mar 2010, 21:25 

Exact in situatia ta am fost si eu acum ceva vreme si am ales ALFA . Deci sper sa faci la fel si sa ti-o vedem pe forum cat mai curand .

Personal eu zic ca decat cea de pe autovit mai bine cea din cluj KM mai putini...o duci la un service serios (te pot ajuta aici daca doresti) o verifica asa ca lumea eventual la un tester la reprezentanta si apoi iei o decizie.

PostPosted: 04 Mar 2010, 21:56 

Car: 156 JTD/ Giulietta
Uhhhh daaaa!!!! :dribble: Asta va fi senzatia ta dupa ce vei conduce alfa prima data. Nu va mai conta nimic. Nici pretul pieselor, nici consumul, nimic! Piese gasesti ieftine. Dar la 15000 km pe an nu ai prea multe de schimbat. Cand ai sa vezi cum merge ai sa te duci cu placere la pompa. Alfa nu se compara cu nici o alta masina. E amanta perfecta.

ex: 156 1.9JTD 8v
ex: 156 1.9JTD 16v
ex: 156 2.0 TS

PostPosted: 04 Mar 2010, 22:54 

Car: Giulia Quadrifoglio
Salut. Acum sa nu te astepti sa cumperi o masina sh destul de ieftina(4000 euro) si sa nu mai bagi ceva bani in ea. Si da, la Alfa o sa ai surpriza sa schimbi unele piese mai des ca la alte marci, piese care nu sunt tocmai ieftine indiferent de unde le cumperi, de - ca si femeile frumoase si Alfa e mai pretentioasa :lol: dar daca chiar iti place Alfa toate astea nu o sa mai conteze atata timp cat o sa iti permiti(financiar) sa ai grija de ea. Eu cu toate ca nu am avut pana acum( sper ca nici in continuare) probleme majore cu alfitza mea, cateodata imi vine asa sa imi bag picioarele in suflet si sa trec la altceva dar dupa ce ies pe strada cu ea imi revine repede zambetul pe buze. :up: Acum decizia e a ta, cum si eu la randul meu cu toate ca toti prietenii imi ziceai ca sunt nebun cu Alfa, am ales..... :clapping:
Ca sfat : nu cumpara fara o verificare la un mecanic care stie cu ce se mananca Alfa!!! Am vazut multi carora le pica o Alfa in mana si fac rabat la calitatea pieselor de schimb...apoi le vand!!! Succes!

ex. Alfa Romeo 159 TBI 200+CP
ex. Alfa Romeo 147 2.0 T.S 150CP

PostPosted: 04 Mar 2010, 23:39 

Merci mult, Sorin!

Oricum decizia ramane foarte grea, si tocmai din motivul ca nu dispun de bani care sa-mi permita sa nu ma ingrijoreze cheltuielile post-cumparare.

Daca cumva stie cineva vreo masina buna prin zona, va rog dati-mi de veste. Ar fi mult mai bine sa dau de o masina ingrijita si cu un istoric cunoscut de la vreun pasionat de Alfe. Oricum sper sa gasesc prin Cluj ceva mecanic profi care sa stie la ce sa se uite la un 147. Dar deocamdata as vrea sa gasesc masina care sa ma convinga. Prin targ am fost si nu am gasit nimic, pe toate site-urile de profil nu e nici un 147, iar cele pe care le stiu sa zicem ca-mi starnesc niste indoieli.

PostPosted: 04 Mar 2010, 23:46 

Sal si bine ai venit! si eu sunt din Cluj si tot o alfa 147 am doar ca e diesel de vanzare,doar am vazut zilele astea una de vanzare rosie 2 usi jante pe 17` eleron la 4000 euro

PostPosted: 04 Mar 2010, 23:49 

Salut si bine ai venit!
O sa iti raspund si eu pe scurt:
1. Alfele se strica cam la fel ca si alte masini, bube au toate (poate alfele au putin mai multe :) ) Dar daca masina e intretinuta si primeste ce are nevoie, cand are nevoie, nu ar trebui sa ai probleme.
2. Piesele, daca stii unde sa cauti (daca o sa citesti forumul, o sa gasesti destule recomandari), nu sunt scumpe.
3.Masina aia de pe autovit are cam multi Km, nu ca ar fi o problema mare, dar depinde de cum a fost intretinuta pana acum si cum se prezinta, e bine sa cauti o masina la care sa cunosti istoricul cat de cat.
4. Ai spus ca esti din Cluj, sunt destui alfisti acolo, care sigur te pot/vor ajuta. Intra pe topicul cu intalniri la Cluj si cere ajutor :)
5. Probabil o mare parte din noi, inainte de achizitionarea primei alfe, au stat pe ganduri, si eu am stat si m-am gandit, am auzit destule lucruri rele de la prieteni legate de alfe, dar si ei le auzisera la randul lor, asa ca m-am urcat frumos intr-o alfa, m-am plimbat putin cu ea si m-am hotarat :D
De multe ori am spus ca imi vand masina si imi iau VW sau Audi, Opel sau mama masii, dar de fiecare data tot Alfa mi-am luat :))
Asa ca mergi frumos la o intalnire a alfistilor din cluj, si o sa stii sigur ce vrei :D
Succes!

PostPosted: 04 Mar 2010, 23:52 

Car: 156
mariusvldr Quote:
...............Personal eu zic ca decat cea de pe autovit mai bine cea din cluj KM mai putini...o duci la un service serios (te pot ajuta aici daca doresti) o verifica asa ca lumea eventual la un tester la reprezentanta si apoi iei o decizie.
Subscriu. O masina nu are neaparat nevoie de o carte cu istoric ci de un mecanic bun, de incredere, care sa'ti spuna ce'i cu masina respectiva. Chiar daca este in doua portiere eu zic ca ar merita atentie mai ales ca ai sprijinul anuntat al unui alfist.

PostPosted: 05 Mar 2010, 00:23 

ca idee...
tatal sfatuindu-si copilul:daca ai fi sa mori maine si sa parasesti aceasta lume,ar fi bine sa o faci cu sufletul impacat..daca in seara asta simti ca mai ai inca lucruri care nu sunt in ordine,de maine ai face bine sa le repari...e pentru binele tau...
...un fel de citat...dar se potriveste de minune...o alfa e ceva la modul altceva..nu inseamna ca trebuie sa te grabesti sa iti iei...dar iti spun ca nu iti vei mai dori altceva...
may god leed you the good way :wave:

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 135 36 37 38 3984 Next

All times are UTC+03:00