Salutare stimati alfisti
Sunt un potential cumparator de Alfa Romeo, SH. Eu initial nu vroiam Alfa, vroiam Skoda, dar sotia mea vrea masina eleganta, si nu pot sa zic ca nu e seducatoare alfa. Skode, vw si opeluri - e plin orasul de ele. Pe de alta parte, nu cred in miturile care impart masinile pe natiuni: romanesti, nemtesti, frantuzesti, italienesti, coreene etc. Nici in miturile de genul "Nu-ti lua masina care incepe cu F: fiat, ford, fOpel, (ferari?)".
Acum, am vazut pe Autovit urmatorul anunt:
Alfa Romeo 156 SW, TJD 116CP, 169.000Km, diverse dotari - si ajung la ce ma intereseaza: , CARTE DE SERVICE, ULTIMA REVIZIE (BRATE INFERIOARE, SUPERIOARE, PLACUTE, ARCURI,CAP PLANETARA). IMPORT BELGIA OCT.2007, MOTOR NOU. RULATA IN TARA 20.000KM. GARANTIE 6 LUNI.
Am contactat firma care vinde masina, cu cateva intrebari. Mi-a raspuns foarte prompt urmatoarele (tai din mesaj):
2. Masinii i s.a schimbat motorul la 156.000km cu un motor ce avea doar 35.000km. In total motorul nou are aprox. 50.000km
3. La ultima revizie masina are 165.000km
5. Garantia de 6 luni acopera eventualele defecte ale motorului si ale cutiei de viteze
Acum, mie mi se pare usor suspecta treaba asta cu motorul schimbat si nu stiu cata incredere sa am in aceasta oferta. As vrea sa aud opiniile unor posesori. As vrea sa stiu, punctual, urmatoarele:
a. Cam care e riscul unei defectiuni majore (adica scump de reparat) la kilometrii astia.
b. Unde, in Bucuresti, as putea sa merg cu masina la o inspectie / verificare. Si, apropos, cine ar face service la Alfe in Bucuresti (in cele 6 luni de garantie)?
c. Cat de mare e portbagajul la masina asta? Cat de practic? Am un copil mic, o sa vina si al doilea, am nevoie de portbagaj.
d. Cum vi se pare dpdv tehnic oferta de pe autovit? (cu pretul e alta discutie, e putin peste bugetul meu, dar poate ma inteleg cu dealerul). Vi se pare ceva suspect? O fi fost busita masina? E oare semnificativ faptul ca anuntul asta e pe diverse site-uri de prin septembrie?
e. Eu nu sunt genul care sa conduca sportiv, ba dimpotriva, nu ma grabesc. O sa am grija de aceasta masina. Cam care ii va fi valoarea de vanzare in 3-4 ani?
Sper sa primesc raspunsuri relevante de la comunitatea inimoasa de alfisti. Molto gratie!
Editare ulterioara: iata linkul de pe autovit (cea de 6990Euro - initial am avut reticente sau dau link, ma gandeam ca e impotriva regulilor forumului, dar am vazut ca altii au linkuit la autovit):
http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php ... =++++Cauta+!+++" onclick="window.open(this.href);return false;
Sau, codul anuntului: 930876