It is currently 12 Feb 2025, 14:43

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 12 Dec 2009, 11:05 

Salut fani Alfa. Am o mare dilema si as aprecia daca ati putea sa fiti obiectivi si cat mai sinceri posibili.
Trebuie sa-mi cumpar o masina si am facut drive test cu MITO (o bijuterie de masina) motorul de 1.6 120 cp. Problema pe care o intampin eu este ca imi doresc tare mult aceasta masina dar varinata de 1.3 95cp care o sa apara la anul. Poate sa-mi spuna cineva cum se comporta actualul model de 90 cp ?
Si cum nu era asa simplu mai am o intrebare: cum se poate ca acelasi motor care este pe fiat grande punto, opel corsa la alfa romeo sa faci revizia la un 1an de zile sau 30000 km si sa coste 600 lei prima, 900 a doua si 600 a 3 ? pe cand la opel ma mosta 800 si o fac din 15000 km. Intrebarea mea este ? ce ulei folosesc cei de la Alfa de o faci asa rar.
Va intreb ca sunt posesor de opel si nu stiu ce sa fac: Daca cumpar opel am reducere si ies mult mai bine decat daca as cumpara Mito, in schimb mito este o bijuterie.

Din discutile pe care le-am avut cu alti oameni imi spuneau ca cel mai bine ar fi sa nu cumpar alfa ca nu sunt niste masini bune, ba chiar proaste. La arcul de triunf am stat langa un posesor de alfa si am discuta cate ceva legat de masina si omul a fost super incantat de masinuta lui. Pe de alta parte se spune ca numai masinile germane exista. Eu m-am inteles foarte bine cu opel nu am avut ce sa reprosez.

NEED HELP.

PostPosted: 12 Dec 2009, 13:21 

E greu sa obtii o parere obiectiva pentru o masina prea noua sa isi arate metehnele. Nu sunt de acord cu tratarea generalista masina germana/masina japoneza/masina italiana, etc. Toate brand-urile au avut platforme bune si platforme slabe cu care si-au facut nume prost sau bun pe piata. Si golf 5 a fost o mare dezamagire pentru fanii marcii, comparativ cu generatiile anterioare.

LE: Fiabilitatea masinii nu e data doar de motor. Probleme costisitoare pot aparea si la trenul de rulare, si la electronica si la directie, etc.

PostPosted: 12 Dec 2009, 14:30 

Ai dreptate, nici eu nu sunt de acord cu chestia asta ca mainile germane sau japoneze sunt cele mai bune dar nici nu as vrea sa investesc intro masina care nu prea stiu multe despre ea. Adica in pana mea nu sunt un pui de becali sa imi pot permite asa sa o iau si daca nu imi place sa o las undeva si gata. O cumpar cu un leasing, dau un avans destul de mare si vai de fundul meu daca nu o sa fie buna. Adica cea mai mare problema a mea este cum de acelasi motor care este si pe corsa suporta revizi diferite. Adica totusi nu pot sa cred ca este vorba de un ulei atat de bun incat sa dubleze revizia. Apropo ce ulei folosesc cei de la Alfa ?

Oricum sunt destul de multe intrebari la care nu gasesc raspunsul . Poate imi puteti da un ajutor.

PostPosted: 12 Dec 2009, 16:48 

Uleiuri din linia Selenia.
Din pacate asa cum spuneam indiferent de grupul din care fac parte, nu se poate spune prea mult despre fiabilitatea modelelor noi, istoricul platformelor vechi nu este concudent. Motoarele recente ale grupului Fiat nu au avut pb in general si au fost folosite cu succes si pe alte marci(opel, saab, etc). La benzinarele fiat nu prea ma pricep si las sa isi spuna parerea posesorii de astfel de motoare.

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+03:00