Quote:
Nu am auzit la Basescu vreo idee, plan, viitor orice pentru urmatorii 5 ani
Ca sa nu mergi la vot in necunostinta de cauza, din programa domnului Basescu pentru agricultura: creearea acelor centre de colectare/preparare pentru legume, cereale, carne. In Italia (tara foarte asemanatoare cu Romania din multe pct de vedere) daca mergeai la "Carrefour" sau "Billa" la Firenze gaseai ca preparate si nu ma refer la genul mici si carne taiata ci si la produsele ambalate tip sunca presata sau branzeturi diferite decat cele de la Milano, in Sicilia gaseai alte fructe decat cele de la Roma si tot asa. Ca sa ma explic.. la ei nu vedeai pepeni import Grecia sau Mere import Turcia (sunt doar exemple). Ci gaseai produsele care se cultivau/cresteau in acea zona... Trebuie sa intelegem ca un taran care are 5 porci in fiecare an pe care ii taie nu ii convine sa si faca o firma si sa apeleze la alta pentru a ambala carnea doar ca sa vada numele lui pe pachetele din Billa si Carrefour si sa plateasca taxe 12 luni si castig doar in decembrie.. Pe de alta parte nici firme precum Carr. si Billa nu pot cumpara de la tarani pentru ca nu au un control al calitatii (ISO) si pentru ca nu au acte pe marfa respectiva si atunci ce se intampla.. taranii vand in piete (cele mai multe insalubre.. tiganeli..) sau dau marfa la samsari-tigani care fac "legea" in piete. Iar supermarketurile cumpara din stainatate sau prin intermediari As mai adauga ca aceasta metoda propusa ar duce si catre un turism gastronomic, cum de altfel in multe tari exista.. unde daca vrei sa mananci "la bistecca fiorentina" trebuie sa mergi in Toscana... iar daca vrei sa mananci "Fontina e polenta" trebuie sa mergi in Valle d'Aosta...
Iar daca taranul respectiv ar castiga mai bine, si ar trimite si copilul la facultate..
Next: Invatamant si sanatate - acea propunere cu construirea unor locuinte pentru cadre didactice si medici in mediu rural mi se pare iarasi ceva bun.. sunt multi, cred, care pentru o locuinte ce oricum le ar lua, pe cai cinstite, 20 de ani sa o obtina ar primi o doar pentru a fi medic la sat. Din asta s-ar castiga pe 2 parti: una cea mentionata mai sus si 2 firme de constructii locale ce, prin licitatie ar putea construi locuintele respective.
Sa ma adaugam si ce a spus cu privire la ajutorurile sociale, ex caldura, unde eu primesc ajutor care poate castig 2.000euro pe luna si bunica mea primeste ajutor care are pensie 500lei si a debransat 2 calorifere...
Ar mai fi, tot despre tarani, ajutorul de care beneficiaza pentru munca sezoniera, unde.. a explicat domnul Basescu ca acestui taran nu ii convine sa se angajeze 2-3 luni la cules capsuni si struguri in tara pentru ca atunci cand are acta ca lucreaza ii salta ajutorul, si atunci taranul prefera sa ia cei 1000 lei lunar (castig sigur) decat sa munceasca 3 luni din 12 si sa castige 5.000 lei (exemplu)
Eu ce vreau sa spun.. este ca atunci cand noi iesim din tara.. oriunde doar sa fie in stanga pe harta
) vedem un sistem (din toate pct. de vedere) care functioneaza un cerc inchis unde cum apare o iesire gresita ea poate fi stopata. Noi inca nu avem acest "ciclu biologic" programa ne programa ca ea va fi respectata sau nu vad o alta imagine: Basescu care pretinde niste proiecte care.. legate intre ele.. cu siguranta nu in 5 ani dar ar construi acest "ciclu" in schimb ce domnul Geoana si cu clientela sa care vor sa puna mana pe putere doar ca sa "se rezolve de la sine" acele procese care sunt in curs.. si nu cred aici ca Basescu vrea din nou un mandat ca sa nu faca puscarie pentru flota aia de cacat, 4 fiare ruginite ce abia mai pluteau pe marea neagra...
In ultimul rand asta cu 42km de autostrada e penibila si pentru Berceanu de parca au venit cei de la Discovery sa prezinte "extreme engeneering" si din partea Psd-sustinatori care au guvernat din 90 cu exceptie 4 ani Constantinescu.. unde la inceputul lui 90 erau mii de firme care au vrut sa vina sa faca.. si noi "nu ne vindeam tara" probabil nu era ulita inca bine batatonita ca sa vina astia cu asfaltul...Pana si Patriciu a declarat ca exista firme pe lumea asta care sunt capabile sa construiasca 1km de autostrada pe zi.. Behtel sau cum ii cheama pe astia cu autostrada lor, nu sunt printre aia.. in plus contractul de mai mult de 5 ani...
Ciao!