Dupa nopti nedormite si mai multe vizite prin showroom-uri de Alfa am fost invitat sa-mi ridic noua masina - o superba Alfa Romeo 159 neagra cu piele bej Distinctive, pe nume Alifie (pt ca te unge la suflet.). Din cate imi aduc aminte am cateva optionale in plus: xenon, senzori parcare, oglinzi rabatabile electric, jante de 17, scaune fata incalzite, MP3 si inca vreo cateva dar nu chiar atat de importante.
Masinutza am luat-o de la Auto Perugia si a costat aproape 28.500 CIP. Predarea masinii a fost de nota 10, mai putin eu.
Dupa ce s-a terminat tot festivalul am dat sa plec, si am accelerat ca la Focusul meu de 1.6 16valve de 105CP, si daca nu mi se oprea motorul spulberam 2 fiaturi care erau la vreo 4-5 metri in fata. Masina am luat-o cu 24km la bord, m-am dus la motorinarie am bagat motorina si hai la drum... Am facut in noaptea respectiva vre 150 de km prin Bucuresti cu vreo 20 de opriri de motor la plecarea de pe loc (ambreiajula Focus cupla f sus, iar la Alfa cupla f jos - acum s-a mai ridicat pe la 1400km).
Masina arata demential in interior cat si la exterior...banuiesc ca stiti. Aluminiul este putin mai galbui (aproape insesizabil) pentru a se asorta cu tapiteria. Inca mi-e greu sa ma obisnuiesc cu butoanele de la geamuri care sunt pe invers fata de focus, dar se pare ca asa e normal. Beleaua mare e plecarea de pe loc - trebuie sa ai mare grija cat de tare accelerezi - poti spulbera pe cineva din fata ta sau din lateral. Am patit recent la o trecere de pietoni pe Calea Grivitei unde am incercat sa plec mai repede si era sa iau taxiul din partea stanga.
A doua zi am mai pus vreo 400 de km - am avut niste treaba pe la Alexandria si mi s-a parut un prilej bun de a testa noua achizitie. Pot sa spun ca inainte depaseam cu Focusul cate o masina, maxim 2, dar acum cu Alfa trebuie sa ma apuc sa numar din 4 i 4 sau din 5 in 5, pentru ca altfel nu prea merge. Am incercat sa depasesc la un moment dat in coloana doar o masina si am avut rale dificultati in a frana si a intra in coloana in fata celui proaspat depasit - acceleratia e prea mare - Yeahhhh!;) Pe druul catre Alexandria maxim i-am dat 180, m-am jucat cu consumul si cutia de viteze (la un moment dat mergem cum 160km/h in treapta a 5-a si computerul de bord imi arata un consum de 2-3%, si atunci mi-am zis ca daca ii dau a 6-a meg pe gratis...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
). Dupa acest drum consumul mediu era pe la 11.5%. Directia mi s-a parut destul de sensibila la inceput dar se pare ca m-am obisnuit.
Mi-au placut maxim urmatoarele: cat de repede poate sa tasneasca din spatele unei masini, creste in viteza f repede, trebuie sa schimbi vitezele fast, cum se dau la o parte masinutzele din fata ta - chiar incep sa semnalizeze dreapta ca sa te lase sa treci, cutia de viteze e super misto - la a 6-a trebuie putina atentie...
Apoi am facut un drum pina la Pitesti, si i-am dat maxim 210 - nu am mai avut unde - tot ieseau masini in fata si nu am avut cum mai mult. M-am intors in Bucuresti cu impresia ca masina asta nu e pt tara noastra - prea multi nu stiu sa conduca la noi mai ales pe autostrada...
Drum in viikend la munte la Moeciu. Am alergat un BMW 525 (nu de asta nou) intre Rasnov si Predeal (BMW-ul era condus de un prieten) - drumul e bestial, nou asfaltat bine marcat. Nu vreau sa ma laud, dar Alfa e de geniu - in curbe parca e lipita, pur si simplu, puteam sa depasesc BMW-ul in acceleratie f usor... el se chinia sa stea in fata mea. A fost genial, si m-am simtit super - aveam 2 persoane in spate care zburau dintr-o parte intr-alta la fiecare curba. Sincer nu mi-a venit sa cred ce inseamna masina asta pe drum de munte. Am avut portiuni pe care le--am mers si cu 120-140 cu franare brutala, la care masina nici nu se clintea. Din nou trebuie avut grija la acceleratie putin din cauza glisarii botului - mi s-a intamplat de vreo 2 ori si la trecerea din vitezele 2-3 sau 3-4. A mai fost o questie pe ploaie in care eram in depasire a 3-5 masini in drum spre Brasov - dupa Predeal, in care aveam viteza destul de mare si am franat destul de tare pt a intra in colona, si mi-a fugit putin botul spre stanga, dar am corectat fara probleme din reflex (cred ca am pris o balta pe roata stanga...). E posibil sa fie si de la cauciucuri care sunt All Season si nu mi se par geniae pe ploaie.
Ce sa zic, la 1400 km incep sa descopar spiritul Alfei, care ma da pe spate cu fiecare incursiune cu masina.
Revin cu noi info.