It is currently 06 Feb 2025, 20:53

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
PostPosted: 09 Oct 2006, 17:31 

Dupa nopti nedormite si mai multe vizite prin showroom-uri de Alfa am fost invitat sa-mi ridic noua masina - o superba Alfa Romeo 159 neagra cu piele bej Distinctive, pe nume Alifie (pt ca te unge la suflet.). Din cate imi aduc aminte am cateva optionale in plus: xenon, senzori parcare, oglinzi rabatabile electric, jante de 17, scaune fata incalzite, MP3 si inca vreo cateva dar nu chiar atat de importante.

Masinutza am luat-o de la Auto Perugia si a costat aproape 28.500 CIP. Predarea masinii a fost de nota 10, mai putin eu.
Dupa ce s-a terminat tot festivalul am dat sa plec, si am accelerat ca la Focusul meu de 1.6 16valve de 105CP, si daca nu mi se oprea motorul spulberam 2 fiaturi care erau la vreo 4-5 metri in fata. Masina am luat-o cu 24km la bord, m-am dus la motorinarie am bagat motorina si hai la drum... Am facut in noaptea respectiva vre 150 de km prin Bucuresti cu vreo 20 de opriri de motor la plecarea de pe loc (ambreiajula Focus cupla f sus, iar la Alfa cupla f jos - acum s-a mai ridicat pe la 1400km).

Masina arata demential in interior cat si la exterior...banuiesc ca stiti. Aluminiul este putin mai galbui (aproape insesizabil) pentru a se asorta cu tapiteria. Inca mi-e greu sa ma obisnuiesc cu butoanele de la geamuri care sunt pe invers fata de focus, dar se pare ca asa e normal. Beleaua mare e plecarea de pe loc - trebuie sa ai mare grija cat de tare accelerezi - poti spulbera pe cineva din fata ta sau din lateral. Am patit recent la o trecere de pietoni pe Calea Grivitei unde am incercat sa plec mai repede si era sa iau taxiul din partea stanga.

A doua zi am mai pus vreo 400 de km - am avut niste treaba pe la Alexandria si mi s-a parut un prilej bun de a testa noua achizitie. Pot sa spun ca inainte depaseam cu Focusul cate o masina, maxim 2, dar acum cu Alfa trebuie sa ma apuc sa numar din 4 i 4 sau din 5 in 5, pentru ca altfel nu prea merge. Am incercat sa depasesc la un moment dat in coloana doar o masina si am avut rale dificultati in a frana si a intra in coloana in fata celui proaspat depasit - acceleratia e prea mare - Yeahhhh!;) Pe druul catre Alexandria maxim i-am dat 180, m-am jucat cu consumul si cutia de viteze (la un moment dat mergem cum 160km/h in treapta a 5-a si computerul de bord imi arata un consum de 2-3%, si atunci mi-am zis ca daca ii dau a 6-a meg pe gratis...;) ). Dupa acest drum consumul mediu era pe la 11.5%. Directia mi s-a parut destul de sensibila la inceput dar se pare ca m-am obisnuit.

Mi-au placut maxim urmatoarele: cat de repede poate sa tasneasca din spatele unei masini, creste in viteza f repede, trebuie sa schimbi vitezele fast, cum se dau la o parte masinutzele din fata ta - chiar incep sa semnalizeze dreapta ca sa te lase sa treci, cutia de viteze e super misto - la a 6-a trebuie putina atentie...

Apoi am facut un drum pina la Pitesti, si i-am dat maxim 210 - nu am mai avut unde - tot ieseau masini in fata si nu am avut cum mai mult. M-am intors in Bucuresti cu impresia ca masina asta nu e pt tara noastra - prea multi nu stiu sa conduca la noi mai ales pe autostrada...

Drum in viikend la munte la Moeciu. Am alergat un BMW 525 (nu de asta nou) intre Rasnov si Predeal (BMW-ul era condus de un prieten) - drumul e bestial, nou asfaltat bine marcat. Nu vreau sa ma laud, dar Alfa e de geniu - in curbe parca e lipita, pur si simplu, puteam sa depasesc BMW-ul in acceleratie f usor... el se chinia sa stea in fata mea. A fost genial, si m-am simtit super - aveam 2 persoane in spate care zburau dintr-o parte intr-alta la fiecare curba. Sincer nu mi-a venit sa cred ce inseamna masina asta pe drum de munte. Am avut portiuni pe care le--am mers si cu 120-140 cu franare brutala, la care masina nici nu se clintea. Din nou trebuie avut grija la acceleratie putin din cauza glisarii botului - mi s-a intamplat de vreo 2 ori si la trecerea din vitezele 2-3 sau 3-4. A mai fost o questie pe ploaie in care eram in depasire a 3-5 masini in drum spre Brasov - dupa Predeal, in care aveam viteza destul de mare si am franat destul de tare pt a intra in colona, si mi-a fugit putin botul spre stanga, dar am corectat fara probleme din reflex (cred ca am pris o balta pe roata stanga...). E posibil sa fie si de la cauciucuri care sunt All Season si nu mi se par geniae pe ploaie.

Ce sa zic, la 1400 km incep sa descopar spiritul Alfei, care ma da pe spate cu fiecare incursiune cu masina.
Revin cu noi info.

Post subject:
PostPosted: 10 Oct 2006, 15:11 

mehhhh , crezi k e chiar indicat sa o alergi de-i sar pistoanele de cum ai luat-o de la dealer ?

:?

Post subject:
PostPosted: 10 Oct 2006, 15:21 

Nu o mai forja in halul asta pe primii 3-4000 Km!
Consumul ala de 2-3% il aveai pentru ca erai in frana de motor in acel moment :D ;)

Post subject:
PostPosted: 10 Oct 2006, 16:24 

Felicitari pentru masina.

Cu rodajul nu stiu ce sa iti spun dar din experienta nu prea conteaza, iar cel putin la alfa nici nu specifica undeva (de exemplu la Peugeot, scrie in carte ca nu e recomandat sa sari de 4000 ture in primi 1500 km). De exemplu cei de la reprezentanta, la alfa, mi-au spus ca nu exista asa ceva si nici o recomandare din partea producatorului.
Eu am avut 3 masini(Peugeot 307 1.6 Alfa 156 1.6 si Fiat Albea) care au fost alergate, putin, in primele mii de km si mergeau de mancau pamantul, iar cu alfa (tot 156 tot 1.6) care o am acum am mers cu mare grija in rodaj, fara sa sar de 4000rpm in primii 2 mii de km si nici nu se apropie de cea pe care am avut-o.
Cel putin eu cand o sa imi iau masina nu o sa o supun unui tratament special in primii km.

Post subject:
PostPosted: 10 Oct 2006, 19:30 

Buna din nou!
Cei de la Alfa mi-au spus ca in prima mie de km sa o las mai usor... dar nu i-am dat tare.... nu am turat=o in zona rosie sau ceva, decat poate intamplator. Consider ca totusi sa mergi cu o sportiva cu 180-210 in treapta a 6-a nu e mare lucru - imi pare rau ca nu imi aduc aminte cate ture aveam.

Cu alergatura cu BMW 525 nu se pune... face parte din Alfa Spirit. ;) Trebuia sa-si dovedeasca Alfa superioritatea.

Ce am observat, si mi-a spus cineva... ca daca vrei o masina care atunci cand te cobori din ea vrei sa zambesti, alfa e respectiva masina - si sincer vreau sa-i dau dreptate 100%.

Adaugasem si 2 poze...o sa-i fac multe poze... si postez...

Post subject:
PostPosted: 10 Oct 2006, 20:22 

Car: o cisterna
Foarte frumos!
Sa te bucuri de noua ta achizitie la fel ca pana acum,si sa ne mai tii la curent,poate si cu ceva poze pe unde mai mergi! :)

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 11 Oct 2006, 09:44 

Felicitari! S-o stapanesti sanatos.

Am o intrebare totusi. Cat a durat de la comanda pana la livrarea masinii?
(raspunsul oficial a fost maxim 3 luni, de la AP)

Post subject:
PostPosted: 11 Oct 2006, 14:38 

Nope, nicidecum nu a durat atat.

Masinutza am luat=o de la Auto Perugia, care s-au comportatat de 5 stele - recomand cu toata inima sa mergeti la Auto Perugia. Nu stiu cum e in rest, dar la ei a fost exemplar - tot timpul au comunicat foarte bine.;)

Mi-am dorit o Alfa neagra cu piele bej, si tocmai iesise una din fabrica, asa ca am rezervat-o. Cred ca in maxim 2-2,5 saptamani era deja in Bucuresti in Vama. A mai durat apoi cateva zile (3-4 zile) pina s-au finalizat actele.

Deci sa spuem comanda a durat in jur de 3 saptamani.

PS: Din cate am inteles daca doresti cu ppiele rosie te cam costa vreo 3 luni de asteptare.

Post subject:
PostPosted: 11 Oct 2006, 15:22 

schumy,

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri in continuare de ea!!!!!!!!!!! :clapping:
:cheers: AI AVUT BAFTA DE BAFTA :jumpcolor: cu livrarea masinii asa de repede si te asigur ca AP nu a avut un merit prea mare.
de obicei, in functie de optionalele pe care le doresti, se estimeaza perioada de productie,transport si livrare la client, undeva la trei luni, asa cum a mentionat @bluebit
toti dealerii din romanica fac comenzi NUMAI prin AUTOITALIA, unic importator.

crede-ma ca stiu ce spun! :ouch: mai bine ca mine nu stie nimeni ! :sorry: doar nevasta mea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 11 Oct 2006, 18:11 

Da, asa mi-a fost spus si mie. Daca nu ai norocul sa gasesti una potrivita in .ro (termen 7 zile), sau in .it (termen 3 saptamani), dureaza cam 3 luni de la comanda pana la livrare.

Se pare ca ai fost super norocos. Eu mai astept putintel, ca inca nu am facut nici test drive, si cum AP are acum ori 2.2 JTS sau 2.4 JTDm (cu care nu vrea sa ma "spurc" :lol: ), astept pana apare un 1.9 la drive test.

Oricum, sa o stapanesti sanatos!

Post subject:
PostPosted: 01 Nov 2006, 01:00 

felicitari pentru achizitie :)
asteptam niste poze cu ea ...chiar daca eu personal o sa`mi cam zgarai ochii :?
anyway...noi toti stim ca e o masina superba, chiar daca unii se plang ca ar fi supraponderala...din partea mea masina asta poa` sa aiba si 2t, ca tot superba este.
again, felicitari pt achizitie :)

Post subject:
PostPosted: 08 Nov 2006, 14:17 

Schumy, cand ajungi prin Suceava?
Ai promis. :)

Post subject:
PostPosted: 08 Nov 2006, 16:31 

Felicitari pentru achizitie.
In cuvintele tale se vede ca esti deja muscat de VIRUSUL ALFA.
Ai mai condus, sau ai mai avut Alfa in trecut ?

Eu am deja a doua Alfa 156, iar in drive testul facut cu Alfa 159 de 150 CP am intalnit acelasi comportament :
- masini care semnalizau dreapta cand ma vedeau in oglinda retrovizoare
- copii din masina din fata care imi faceau cu mana, etc.
Cred ca indiferent de ce zic altii, Alfa are ceva special pe care nu multe marci reusesc sa le insufle : suflet.

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+03:00