It is currently 31 Jan 2025, 07:22

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 524 posts ]  Go to page Previous 111 12 13 14 1521 Next
Author Message
 Post subject: Re: diesel vs benzina
PostPosted: 24 Nov 2009, 11:56 

Car: Alfa 33 16v QV P4
S-a mai vorbit cred ca regulile pentru diesel sunt diferite si ii avantajeaza.

PostPosted: 24 Nov 2009, 13:03 

Car: 156
Andrei.P Quote:
:goodpost: andrei , plus ca aici nu prea cred ca isi au locul discutiile in care sa includem masini de la categoria prototip.

ex: Giulietta M-air TCT 170hp
ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 24 Nov 2009, 13:36 

După 3 motoare diesel am trecut de 1 an pe benzină... sincer chiar nu se compară la senzatii.
La 2.2 jts pe 159 nu cred că a sărit vreodată de 17 l/ 100km in Bucuresti, si chiar nu mă uit vreodată la turometru ... singurul diesel care-si face toti banii este cel de pe 330 xd de la BMW ... acolo e altceva.... in rest cred că sunt destul de departe de comparatia cu benzina. Mai mult, cred că dieselul pierde teren la noua tehnologie pe benzină Tbi, Tsi etc., unde s-a redus foarte mult consumul ...

PostPosted: 24 Nov 2009, 13:57 

georgeg Quote:
Andrei.P Quote:
:goodpost: andrei , plus ca aici nu prea cred ca isi au locul discutiile in care sa includem masini de la categoria prototip.
Am vrut doar sa amintesc ca diesel-ul a intrat punctual in competitii auto. In nici un caz nu o sa vedem vreo masina F1 diesel.
Parerea mea in legatura cu diesel/benzina e impartiala. Fiecare isi face calcule/asteptari de la masina lui si alege in consecinta. Mie imi place ca pe bord imi afiseaza in jur de 6l/100 km la drum lung in conditii de mers agresiv.
In schimb, pentru urmatoarea masina ma gandesc foarte serios la noile motoare turbo benzinare: putere mare la costuri mici (consum, impozit, asigurari, etc).

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 24 Nov 2009, 14:20 

Ideea e ca multi posesori de diesel se cred "buricul pamantului" cand e vb de cum trage masina pentru ca dieselul te pacaleste, cuplul foarte mare de la o turatie foarte joasa te baga in scaun si iti da impresia ca accelerezi nebuneste cand defapt daca te uiti la vitezometru nu este chiar asa mai ales ca pierzi mult timp schimband viteze+turbolag. Am avut si eu un mondeo 2.0 tdci de 130 cai si cand ma mai plimba lumea cu cate un benzinar normal aspirat de o putere asemanatoare mi se parea ca nu prea trage eu fiind obisnuit ca masina sa se duca instant in ture in 1-a si a 2-a adica.... pana pe la 70 la ora cand trebuia sa cam schimb a 3-a (sa zicem o schimbare de treapta ca ia 0.8s x3 2.4 sec pierdute in 0-100) La benzinarul actual schimb in treapta 2-a aproape de 70 si in a 3-a pe la un 115 adica am doar 1.6 secunde pierdute in schimbarea treptelor. Ce vroiam eu sa spun defapt in textul asta lung si inutil e ca atunci cand dieselul trage se simte frumos si CHIAR trage dar in momentul cand se termina puterea si trebuie sa schimbi nu mai e asa placut pe cand o benzinara normal aspirata trage constant si fara prea mari batai de cap si trepte schimbate dupa 2 secunde de la plecarea de pe loc.

PostPosted: 24 Nov 2009, 16:03 

Pentru prima oara in acest topic, intervin si eu.
Conflictul intre motoarele OTTO (benzina) si motoarele DIESEL imi imaginez ca va fi interminabil iar parerile mereu impartite. :fight:

Legat de ce a postat AndreiP, eu am avut inainte un Ford Mondeo diesel 1.8, 90CP, de care pot spune ca am fost multumit ca si consum si costuri de intretinere INSA era dezastru in momentul in care aveam nevoie de putere (ex: depasiri, plecari rapide de la semafor, etc.). La fel ca Andrei consider si eu: acel imbold de la plecare doar iti lasa impresia ca ai forta, dar este o falsa impresie.
Spre exemplu, la vremea respectiva "m-am dat" cu un amic care avea (coincidenta!) o Alfa Romeo 145 1.4 benzina, tot 90CP si, desi avea motorul mai mic, m-a facut fara drept de apel. :boxing: Degeaba aveam turbina si cuplu mai mare, motorasul lui pe benzina a tras superb. Pe langa asta conteaza si prestanta masinii: una este sa o calci si sa se sperie lumea pe strada crezand ca au venit tractoarele prin Bucuresti, alta este sa auzi furia unui motor pe benzina.

Acum am o Alfa 156 2.0 benzina, 155CP (VLD-ul) si ma declar 100% fan benzina; singurul dezavantaj pe care il vad la acest motor este consumul, dar compenseaza cu placerea pe care o ai atunci cand o conduci/auzi/simti.

In orice caz, indiferent ce motor aveti, cred ca cel mai mult conteaza ca aveti o Alfa Romeo :hug: la asta se rezuma totul, nu?

Bafta everybody

Scopre la vera passione di guidare!
ALFA ROMEO - L'Essenza di Raffinatezza.

PostPosted: 24 Nov 2009, 19:04 

Car: Giulia Q
mariusv Quote:
După 3 motoare diesel am trecut de 1 an pe benzină... sincer chiar nu se compară la senzatii.
La 2.2 jts pe 159 nu cred că a sărit vreodată de 17 l/ 100km in Bucuresti, si chiar nu mă uit vreodată la turometru ... singurul diesel care-si face toti banii este cel de pe 330 xd de la BMW ... acolo e altceva.... in rest cred că sunt destul de departe de comparatia cu benzina. Mai mult, cred că dieselul pierde teren la noua tehnologie pe benzină Tbi, Tsi etc., unde s-a redus foarte mult consumul ...
...poate 335 d ???

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 24 Nov 2009, 21:14 

1. ii dau dreptate lui george cu consumul la JTD de maxim 9 in oras indiferent de stilul de condus: nu e usor de atins aceasta valoare, chestie probata de mine. in bucuresti ca sa atingi valoarea asta tre sa mergi mai mult decat cumpatat...drept urmare iti iei toate claxoanele imaginate de cineva.

2. noile motoare turbo benzina fac toti banii, clar mai avantajoase decat dieselurile

3. multi amici, cu ureche muzicala buna, mi-au zic ca dieselul de la alfa suna foarte bine, evident comaparat cu alte motoare diesel de la alte marci. comparatia cu benzina nu prea isi are rostul (ca sunet),....doar daca vorbim de vreo petarda de 2 lei.

PostPosted: 25 Nov 2009, 00:01 

Si eu am primit aprecieri pentru sunetul JTD-ului, chiar de la un om care nu vede altceva decat TDI. Asta dupa ce l-am "plimbat" prin cateva serpentine.

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 25 Nov 2009, 01:43 

alfetta Quote:
mariusv Quote:
...poate 335 d ???
confirm ce a zis marius, 330 e intr-adevar altceva, ca si performante si sunet
335xd nu exista (oricum suna la fel), de aceea zic si eu ca 330xd isi merita banii

Ma intreb de cate ori o sa mai citesc ca exista posesori de jtd cu max 9l/100 consum in Bucuresti? :uhuh:

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

PostPosted: 25 Nov 2009, 03:50 

Motoare de pe alfe din 1900toamna normal ca o sa scoata fum si o sa consume mai mult de 9-10-11...cei care imi spun mie ca las un nor de fum atat de gros incat nu se mai vede daca am castigat-get a life-inseamna ca nu ai vazut niciodata un jtd mai nou in actiune si anume nu scoate nici un pic de fum oricata talpa i-ai da, si asta pot confirma cei care au motorizare asemanatoare, la fel cum pot confirma si consumul, care la mine in mod constant este 8,5, dar in cazuri extreme cu multa aglomeratie ajunge la 9. Si o calc de o innebunesc unde am loc !!
Cei cu benzinare normal ca vor sa creada ca motorul lor consuma 'doar cu putin mai mult ca un diesel', dar sa fim seriosi, pe cine pacalim? Va furati singuri caciula, si vreti sa uitati gustul amar de la benzinarie cand va face un crater in portofel. Da macar suna mortal, nu? :bash:
Eu am avut benzinara de 2l. stiu ce vorbesc...putere ioc, consum colosal...am trecut la diesel and never looked back.
Si da, garantez ca 150 de cai la diesel "face" 150 de cai benzinar pe 400m
Legat de formula 1 sau wrc.....copii nu mai visati, reveniti cu picioarele pe pamant...voi va luati masina sa participati la formula 1 sau nush ce raliuri?? sau sa mergeti zi de zi cu ele pe strada? eu las benzina pt f1, chiar nu ma intereseaza cu ce merg aia, oricum nu este ceva de luat in seama, aia schimba motorul dupa 1 cursa, asa ca...
@georgeg ca sa imi spui tu ca nu sunt inzestrat cu ureche fina doar pt ca nu imi place un sunet care iti place tie, scuza-ma esti ipocrit...eu nu am venit aici pe site sa jignesc pe nimeni dar nici nu aceept sa fiu jignit. Daca esti in stare sa scrii civilizat sai sa dai un argument pertinent esti binevenit, daca nu esti in stare, si dovedesti ca nu esti te invit sa vorbesti cu membrii familiei tale asa. Ce te-ai gandit..ia uite inca un copil care vine sa se dea ciumeg ca i-a luat mamica masina, ia sa-l pun eu, 'maestrul' , la punct. Nu ma cunosti, nu iti mai da cu parerea in cap.

PostPosted: 25 Nov 2009, 05:37 

Zile triste pentru bietul forum, s-a umplut de .... fauna, fiecare vrea sa isi laude jucaria, dar nici macar nu citeste semnatura aluia pe care il ia in bascalie, nu mai zic de experienta si cunostiintele tehnice respectivului luat in bascalie, toate regasindu-se in paginile forumului pe care nimeni nu vrea sa il citeasca, toti insa vor sa il creasca, adica sa posteze again and again aceleasi idei proaste si intrebari idioate.
Apropos, asta de le stii tu pe toate, am doua masini, ambele cu motoare de 3.2, unul V6 altul I6, nici unul nu consuma 24l/100km in oras, far from it. Asa ca ai tai 2 centi valoreaza mai putin de 2 bani, si nu doar din cauza ca te maninca in dos sa postezi si tu consumuri aiurea din burta, bazindu-te pe faptul ca daca tu nu ai de unde verifica, nici majoritatea celor de pe forum nu au.

PostPosted: 25 Nov 2009, 05:50 

vrea cineva sa parieze pe ce varsta are spiderweb03?

PostPosted: 25 Nov 2009, 10:06 

@spiderweb nu inteleg de ce tu iei in considerare doar puterea masinii, daca ai avut un 166 2.0 tspark e normal sa traga mai slab decat un GT 1.9 jtdm pentru ca e mult mai greu. Daca o sa vii in curand pe la vro intalnire alfa club am putea sa incercam o comparatie intre GT tau si ceva cu un motor ceva mai mic, 1712 :oops:

PostPosted: 25 Nov 2009, 10:37 

Cristi99 Quote:
Ma intreb de cate ori o sa mai citesc ca exista posesori de jtd cu max 9l/100 consum in Bucuresti? :uhuh:
Media mea in prezent, dupa 2 plinuri variaza intre 8,9 si 9. Variatia este mica datorita numarului mare de km pe care este calculata. In tot acest timp nu am parasit minunatul Bucuresti cu masina mea datorita starii franelor si cauciucurilor.
Fac zilnic drumuri de minim 30km in Buc, la orele de varf la care merge si pleaca toata lumea de/la servici.
Inainte de resoftare media era intre 7,6 si 8,2.
Motorul este un JTD clasic, nu multijet. iar stilul de condus numai bland nu e dupa cum probabil stiu destui de pe aici.

Am vrut doar sa dau niste fapte exacte legate de masina si motorizarea mea (1,9JTD de 115) mai departe nu vreau sa fiu prins in disputa asta diesel vs benzina.

PostPosted: 25 Nov 2009, 10:47 

spiderweb03 Quote:
nu ai vazut niciodata un jtd mai nou in actiune si anume nu scoate nici un pic de fum oricata talpa i-ai da, si asta pot confirma cei care au motorizare asemanatoare, la fel cum pot confirma si consumul, care la mine in mod constant este 8,5, dar in cazuri extreme cu multa aglomeratie ajunge la 9. Si o calc de o innebunesc unde am loc !!
Eu sunt unul dintre posesorii de 1.9 JTD iar tu daca nu lasi fum in urma oricata talpa i-ai da cred ca masina ta merge cu apa - este o aberatie ce spui tu. Ia da-i o talpa pana in 4000-4500 giri si schimba a 2 sa vezi lasi fum in urma ?
Adevar-ul e ca nu se mai lasa nori de fum ca la vechile, motoare dar orice diesel ar fi el la talpa tot fumega . . . motorina nearsa iese pe esapament.
Are si diesel-ul partile lui bune - fiabilitate (mai ales la Alfa) si consum intradevar foarte bun chiar la un condus mai apasat, si la JTD chiar si sunetul este mult mai bun decat la un TDI de exemplu .

PostPosted: 25 Nov 2009, 12:18 

spiderweb03 Quote:
Motoare de pe alfe din 1900toamna normal ca o sa scoata fum si o sa consume mai mult de 9-10-11...cei care imi spun mie ca las un nor de fum atat de gros incat nu se mai vede daca am castigat-get a life-inseamna ca nu ai vazut niciodata un jtd mai nou in actiune si anume nu scoate nici un pic de fum oricata talpa i-ai da, si asta pot confirma cei care au motorizare asemanatoare, la fel cum pot confirma si consumul, care la mine in mod constant este 8,5, dar in cazuri extreme cu multa aglomeratie ajunge la 9. Si o calc de o innebunesc unde am loc !!
probabil tu habar nu ai si nici nu vrei sa afli pe ce forum ai intrat, nu este un forum al pasionatilor de masini de epoca, asa ca "amaratii" de pe aici au condus, au in proprietate, sau au avut una (sau mai multe masini) contemporane cu tine (ca sa ma exprim frumos).

atata timp cat nu are filtru de particule, va da mai mult sau mai putin fum orice diesel, mai ales ca sunt putine masini pana in 70-80 mii de km. legat de consum, s-a mai discutat, daca vrei sa fii tu mandru si excitat de ce afiseaza computerul de bord, go ahead!

@dragos - nu stiu cate kg are stilo, probabil nu difera mult fata de 156, probabil esti un caz fericit.
e ciudat ce spui ca dupa remap iti consuma mai mult.. mie la 8v dupa remap mi-a scazut cam 0,5l/100

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

PostPosted: 25 Nov 2009, 12:53 

1320Kg, dar am foarte multe prin masina(poate inca 50kg). Tare as vrea sa stiu daca e un loc unde sa pot cantari masina :D. Nu stiu cele 1320kg din talon pentru ce echipare sunt date.
Iar in privinta softului, probabil tu ai un soft bun. Eu nu ma mandresc cu al meu :). L-am facut in alt scop decat castigul de cai sau consum redus, si daca tot dadusem banii degeaba am zis macar sa il pastrez.

PostPosted: 25 Nov 2009, 13:51 

Car: 156
spiderweb03 Quote:
@georgeg ca sa imi spui tu ca nu sunt inzestrat cu ureche fina doar pt ca nu imi place un sunet care iti place tie, scuza-ma esti ipocrit...eu nu am venit aici pe site sa jignesc pe nimeni dar nici nu aceept sa fiu jignit. Daca esti in stare sa scrii civilizat sai sa dai un argument pertinent esti binevenit, daca nu esti in stare, si dovedesti ca nu esti te invit sa vorbesti cu membrii familiei tale asa. Ce te-ai gandit..ia uite inca un copil care vine sa se dea ciumeg ca i-a luat mamica masina, ia sa-l pun eu, 'maestrul' , la punct. Nu ma cunosti, nu iti mai da cu parerea in cap.
Mai cumetre tu ori esti prea prea ori te prefaci...ce mama dreq de explicatie logica ai nevoie la faptul ca orice diesel suna oribil fata de o benzina decenta?Da tu un argument care sa iti sustina tie ideea, fa-ne pe noi astia incuiati la cap sa plangem ca de fapt benzina e de rahat iar dieselul e gaselnita suprema.Pana atunci nu mai abera in lumea ta virtuala cu consum de maxim 9 in blana cea mai cea, fara pic de fum si pe deasupra si mai rapid ca un 2.0 benzina.Apropo, sper ca la acest versus ramanem tot la alfa.Iar daca e asa, iti garantez ca sunt destui colegi pe forum care iti vor face mucii haturi de ori cate ori vei vrea tu, ei cu benzinarele lor de kkt iar tu cu dieselul tau suprem.

Bine a zis alex, mare e gradina domnului si se pare ca tot mai multe vietuitoare au loc in ea.

P.S.:verifica si tu cine si ce masini a mai avut pe forum si apoi incepi sa debitezi cate verzi si uscate, ca mai stim si noi cu ce se mananca motoarele si tot ceea ce tine de alfele astea, fie ele benzina sau diesel.

Pana atunci,chill, si da-i talpa in consum de maxim 9% in alta parta, ca aici nu prea te haleste nimeni cu dume d-astea.Sau mai pe scurt pentru tine, ciocu mic si joc de glezne puisor.

ex: Giulietta M-air TCT 170hp
ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 25 Nov 2009, 14:04 

Car: 156 - The Red Hawk
AJUNGE CU FLAME!!! CINE CONTINUA RISCA WARN/BAN!!!!
SPALATI-VA RUFELE PRIN PM!!!

ADMIN.

PostPosted: 25 Nov 2009, 14:06 

Motorina nearsa se arunca pe teava daca ai ceva probleme la masina....putin fum o sa scoata la 4500 de ture, normal, dar insesizabil si in nici un caz asa cum abereaza unii pe aici ca scoti nor de fum gros doar ca sa isi justifice superioritatea benzinei.
Deci pana la urma mai sunt oameni cu consumuri de pana in 9 in aglomeratie in Bucuresti, dar ei sunt cazuri fericite, pe cand eu nu am cum, doar aberez si ma excit singur cand vad consumul de pe cb... :bash: ....hmmm mare pacat ca atata 'fauna' detine ALFA ROMEO.
E clar, sunt inca multi fanatici care nu vor sa accepte ca si dieselul a evoluat la un nivel de performante care este cel putin egal cu benzina, ma lupt cu morile de vant.
PS: Alexandrush tata, daca nu iti consuma 24 atunci de ce iti zice lumea ca le tii in garaj si mergi cu metroul, de economice ce sunt? eu nu te cunosc, dar citesc forumul si mi-am dat seama ca tu esti ala cu capul cel mai mare de pe aici care te contrazici cu toata lumea, asa ca nu ma astept la mai mult de la tine.

PostPosted: 25 Nov 2009, 14:08 

Spiderweb - warn 25%!
Altcineva???

PostPosted: 25 Nov 2009, 14:10 

Spider cum a spus si george sunt multi pe forum care iti pot arata ce inseamna un 2.0 jts(chiar pe GT) sau 2.0 tspark si pot sa bag mana in foc ca la o confruntare directa te-ar mira sa vezi cam cum trage si un 1.7 benzina, vad ca te-ai raportat pana acum doar la cai putere deci nu vad de ce ai putea aduce in discutie greutatea in cazul unei confruntari directe.

PostPosted: 25 Nov 2009, 14:16 

2.0 jts are 165 de cai din cate stiu, e posibil sa fie mai rapid, chiar si din date tehnice reiese asta, dar la consum de 16-17.. :shock: no thanks
Ca sa fie lupta dreapta sa ridicam si jtd-ul prin remap la 165 si sa vedem atunci care pe care

PostPosted: 25 Nov 2009, 14:24 

Andrei.p - warn 25%
Spiderweb - warn inca 25% - total 50%

Mai vrea cineva?

Post new topic  Reply to topic  [ 524 posts ]  Go to page Previous 111 12 13 14 1521 Next

All times are UTC+03:00