Mda...au luat-o iar in fata...
Azi am mers cu Polo (una din masinile familiei - nu dati cu pietre
) la revizie (de fapt chiar acum scriu de la PBN..). In fapt astazi e prima data cand iau Polo la un drumulet, un test drive cum ar veni, pana acum l-am mutat doar cate 10m
. Motorul este un 1.2 de 64CP. Vreau sa spun ca sunt impresionat de cum poate sa mearga acest motoras. Facand o comparatie cu concurenta mai veche de la Fiat sa spunem, adica Punto Clasic 1.2 60CP pe care am avut ocazia sa il conduc in trecut, vreau sa spun ca este o diferenta foarte mare (din pacate..), la care sincer nu ma asteptam. Pur si simplu cele 2 motoare nu se pot compara in practica: Polo pare racheta pe langa Punto
, motorul celor de VAG fiind zic eu net superior: trage incredibil fata de cel de pe Fiat, masina are viata in ea, etajarea cutiei foarte buna, calitatea interiorului si materialele sunt net peste Fiat. Singurul lucru care nu este super ok la Polo sunt franele care nu exceleaza (iar la Punto chiar nu mai stiu cum era..). E drept ca si preturile celor 2 masini, cel putin acum 2-3 ani, erau diferite destul de mult, erau vreo 2000 EURoi diferenta intre ele. Se poate ca noul Punto sa fie altceva (de altfel o masina care mie imi place foarte mult si care imi pare o masina foarte corecta de la Fiat, dar la care sper ca au inbunatatit acest 1.2..ca altfel nu e bine
).
Sa speram ca Giulietta va fi asa cum ne asteptam cu totii, pentru ca ne-am cam saturat sa ne-o luam de la VW mereu
. In gama actuala, dupa mine, Alfa are o singura masina competitiva - 159-le (fiind si singura pe care as cumpara-o in aceste moment).