Cum am promis, revin cu impresii de la AS, programat pt revizie marti, 10.10.2006
.
Cum am fost tratat ?
Mult peste asteptarile mele: am fost intampinat de seful de service pt preluarea Alfei si intocmirea listei cu necesarul (chiar am fost servit cu o cafea
), dupa care mi-au spus ca voi fi contactat telefonic pt receptia lucrarii (aprox. ora 16, apreciau ei
).
Ce s-a operat ?
- schimbat distributia (kit complet=2 curele + 4 role);
- sch.ulei motor (Selenia Racing) + filtru ulei;
- sch. filtru aer/filtru polen;
- sch. garnitura capac culbutori;
- sch. placute frana (fata + spate);
- sch. lichid frana (Tutela);
- sch.antigel (Paraflu 11); OVER
Cat ne-a costat manopera ?
Total timp manopera= 16 h 20' (mentionez ca au lucrat 2 mecanici);
Tarif orar= 42 RON + TVA/h
Total cost manopera= 810 RON (TVA inclus);
Cum au spus, inainte de ora 16
am fost sunat sa revin la service . Totul era gata (inclusiv factura, bineinteles), Alfa necheza deja pregatita de primul COX
serios sub talpa mea . Spre deosebire de ceea ce postam mai sus, n-am avut "placerea" sa ma cert cu nimeni la AS (totusi,asta ma bucura), a.i. voi mai apela la serviciile lor pe viitor. Mai mult, chiar am inceput tratative pt unele discount-uri la manopera (poate si la piese) de care sa beneficieze membrii ALFACLUB si s-au aratat interesati, va trebui doar sa pun la punct niste detalii cu Adminul. Tineti pumnii.
Totusi, ce va recomand ?
Faceti programarea pe cat posibil in personam (la service, iar nu telefonic) pt a putea cere un antecalcul al lucrarii (raportat la ceea ce aveti de schimbat, veti afla exact unitatile de timp alocate fiecarei operatiuni in parte);
Mai dificil este cand nu se cunoaste provenienta disfunctionalitatii si deci, nici timpul necesar remedierii acesteia nu mai poate fi determinat (ori verificat de catre client).
ATENTIE !!! Chiar daca mecanicul va executa lucrarea mai repede, veti plati integral unitatile de timp prevazute in lista de tarifare orara (m-am aflat si eu in fata faptului implinit, noroc ca diferenta nu era mare).
Incercati intotdeauna sa va informati INAINTE de a angaja lucrarea, deoarece stiti ca e mai greu sa intervii dupa ce ai acceptat initial conditiile si impuneti-va inca de la inceput (aratati ca va cunoasteti drepturile).
Sper ca vor fi utile scurtele mele prezentari, sa vedem ce mai experimenteaza si ne impartasesc ceilalti. Adunate toate, sigur ne vor fi de folos la nevoie. S-aveti cat mai putine probleme cu Alfele voastre si sa va duca sanatosi peste tot.
XTI