Si pentru ca a fost o Alfa cuminte a venit mosul Nicolae si la ea.
-kit ambreiaj (disc,placa,rulment) Valeo
-ulei cutie viteze Castrol Syntrax Long Life 75w-90
-curatat/verificat turbina care se afla in parametrii optimi
-curatat EGR
Planul initial a fost sa-mi fac ambreiaj sport la prietenii din ungaria spre care m-a indrumat Tibi iar pentru aceasta am achizitionat kitul ce il avea guru la vanzare aproape nou. Pare incredibil insa tot plimbandu-l din magazie in garaj si tot asa l-am pierdut asa ca am ramas la varianta ambreiaj normal nou, varianta mai rapida din punctul de vedere al timpului de executie ca la pret cam tot acolo ma incadram. Asadar aveam de ales intre Sachs,Luk si Valeo... am ales Valeo la recomandarea mecanicilor care spuneau ca volanta este echilibrata pe acest tip de ambreiaj cu care este echipata masina si de fabrica. Ambreiajul vechi avea placa "prajta" si discul uzat aproape complet de aceea patina in treptele mari si in zilele proaste ramanea blocat in anumite viteze. Acum pedala de ambreiaj e moale si catifelata cum nu a fost de cand am masina iar ambreiajul cupleaza instant
.
La aceasta revizie am vrut sa curat si galeria de admisie care este destul de murdarica pentru linistea mea sufleteasca. S-a renuntat la idee dupa ce am desfacut cam tot dar am constatat ca avem 2 suruburi la care nu putem ajunge decat daca dam jos pompa de inalte si distributia, operatiunea va fi amanata asadar pana la urmatorul schimb de distributie... deocamdata nu avea rost atata munca.
Ce nu am mai scris aici este faptul ca softul original nu mai este pe masina de vreun an si ceva. Un an de zile am mers cu un soft facut de Stefi, FOARTE agresiv , rupea aderenta in primele trei trepte usor iar pe plaja 2500-3500 rpm era fantastica insa mai sus se cam plafona. Soft de care am fost destul de multumit nu am ce zice, singura problema era ca mai dadea MSCF sporadic in treptele mari la forja. La Festul de anul asta insa m-am decis sa incerc si un soft de la ILuzoriu(
viewtopic.php?f=46&t=11860).Masina acum nu mai are zvacul acela pe la 2500 insa trage constant intre 1800-4500 aproape ca o benzinara iar per total este mai performant si tind sa cred si mai safe pentru masina. Un soft de care sunt foarte multumit si cred ca va sta mult timp pe masina. Tibi poate sa explice probabil mai clar diferentele dintre cele doua softuri. Merci ILuzoriu!
ALFA ROMEO dauneaza grav permisului!