It is currently 11 Mar 2025, 02:03

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
 Post subject: Re: Sonda Lambda
PostPosted: 18 Oct 2009, 01:15 

Am si eu o problema care cred ca se incadreaza perfect in topicul asta, asa ca nu mai deschid alt thread!

Problema mea este urmatoarea: se plafoneaza la 150km/h. Are reprize bune, ma scoate cand e cazul, insa in a-5-a dupa 150km/h nu mai are vână nici s-o tai. De asemenea, in a-4-a la peste 5000rpm, se cam taie avântul, parca dă în nas, simptom intalnit si la viteza "maxima" de 150km/h.
Buun, filtrul de aer e "nou", are 2000 km, uleiul tot de atunci, Castrol Magnatec 10W40, bujii NGK originali ricambi schimbate tot atunci. Debitmetrul este mai îmbâcsit, il curăț eu la 2-3 saptamani cu spray de contacte si dispare mscf, in rest, in treptele inferioare trage ok, variatorul e uzat insa asa era si acum 2 ani cand am cumparat-o insa din amintirile mele am mers cu ea 175km/h cu acelasi variator si acelasi debitmetru, deci se poate.
Am fost la ITP in septembrie, gazele au iesit 0.02mg/?, gagiul de acolo a zis ca maximul admis este 0.2 deci stau bine. Clapeta de acceleratie am curatat-o "relativ" recent. Motorul nu merge prea rotund, la tester zice amestec prea bogat/prea sarac!
Sa fie catalizatorul imbâcsit? Sondele lambda trebuie schimbate?
Cand am schimbat bujiile, am vazut ca bujia mare de la cilindrul 1 era mai "oxidata" decat celelalte, sau avea pe ea calamina sau ulei ars, nu pot spune cu certitudine. Garnitura capac culbutori am schimbat-o, insa tot da ceva ulei afara pe undeva.
Din descrierea mea, poate emite cineva o teorie care sa ma lumineze si pe mine de ce se plafoneaza bella mea la 150km/h?
Repet, are reprize bunicele, depasesc din scurt multe alte masini cu pretentii, dar pe urma vin aia din urma frate nu gluma!
WTF?

PostPosted: 18 Oct 2009, 07:55 

Car: 156 1.8 TS
Sondele le poti taia de pe lista atata timp cat testeru` ti le arata ca lucreaza in parametri.
Eu cred ca nu o sa scapi pana nu o sa schimbi debitmetru... daca il cureti mereu asta nu inseamna ca ii o solutie (poate una temporara).Ai incercat sa-i scoti mufa? Cum se comporta?

Bafta,

PostPosted: 20 Oct 2009, 20:50 

Mda, scos mufa, dat o tura, 170km/h... :run:

PostPosted: 20 Oct 2009, 23:22 

Car: 156 1.8 TS
Din cate stiu eu sondele lambda si debitmetru pot fi de vina daca amestul aer/combustibil este facut prost.
De aprindere nu zic nimic daca ai spus ca ai schimbat bujiile, bobinele ti le-ar fi dat pe tester daca au bube.
Imprumuta de la cineva un debitmetru bun...nu pierzi nimic daca incerci.
Ce nu stiu....daca catalazatorul ii infundat mai "filtreaza" noxele cum trebuie?
Important e ca esti pe drumul cel bun ai castigat 20 km/h :naughty:

:wave:

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00