It is currently 23 Nov 2024, 00:05

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 1084 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17 Sep 2006, 16:37 

Nu-i ala Alex_Alfa, il stiu si eu, las'ca se lipeshte el, de voie de nevoie sau de...drag. :inlove:. Finu-meu are jante cu 5 orificii si praguri, negru perlat, nr.provizorii. Il initiez in curand cu forumu', desi-i f ocupat. Ce-i cu telefonul tau, te-am sunat azi.

Post subject:
PostPosted: 17 Sep 2006, 17:03 

:oops: Merci Marius pt vot, you're too kind. Ne mai descretzim si noi fruntzile , ce naiba, chiar cu probleme si ganduri tot tineri suntem (si la 90 de ani alfistii tot tineri vor fi, in spirit, eu trag din greu sa invat sa ma bucur de viata, darul cel mai de pret de la Dumnezeu si sa invat si pe altii). Ma bucur daca pot sa fiu de folos forumului intr-un fel sau altul, dar permite-mi sa-mi declin competenta privind "buna dispozitie" catre cei cu mai mult timp liber (am doi copilashi, femeia n-o poti neglija, mai am o firma mica...etc), nu de alta dar nu mi-ar placea sa va fac sa asteptati prea mult interventiile mele, de orice natura ar fi ele. Totusi, cum spuneam si la prima mea interventie pe forum, voi incerca sa ma ridic asteptarilor voastre .

Post subject:
PostPosted: 17 Sep 2006, 17:18 

xti Quote:
Ce-i cu telefonul tau, te-am sunat azi.
Vezi ca ai mesaj privat

Post subject:
PostPosted: 17 Sep 2006, 19:36 

alexxia_25 Quote:

Ora 10 dimineata?? Ca daca a fost asa am ratat
Yep, ai ratat :)

Las ca te revansezi Duminca viitoare daca doresti, intalnirea va fi la ora 13:00 in P-ta Constitutiei, ca de obicei ;)

PostPosted: 30 Sep 2006, 19:21 

ALFA ROMEO 147 HATCHBACK 1,6 I 105CP NERO FUOCO
Pret: 8,700 EURO An fabricatie: 2003 Carburant: Benzina
Rulaj: 43,000 km Capacitate: 1,600 cmc Putere: 105 CP
Inmatriculabila (are numere rosii)
Dotari:
CUTIE MANUALA 5+1; GEAMURI ELECTRICE FATA; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE; SERVO-DIRECTIE; 10 AIRBAGURI; AER CONDITIONAT; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ALARMA;
MODEL DISTINCTIVE, VOLAN PIELE,CADRANE ALBE, RADIO CD,TAPITERIE PLUS, CAUCIUCURI NOI, STARE TEHNICA/ESTETICA IMPECABILA, KILOMETRI REALI, CARTE SERVICE SI VERIFICARE LA REPREZENTANTA,PROVENIENTA GERMANIA, TOATE TAXELE ACHITATE, CERTIFICAT AUTENTICITATE

Ce parere aveti de aceasta masina? MA duk miercuri sa o vad. Din ce zice tipu aici pare ok, daca imi place vreau sa o duc AutoTest sa vad ce zic baietii de acolo, credeti ca e de ajuns? El zice ca ultima revizie a fost facuta la 20000 km.

Post subject:
PostPosted: 30 Sep 2006, 19:23 

Imi puteti spune ce costuri ar mai fi (in afara de casco) pt inmatriculare si ce alte taxe ar mai putea fi pt ca nu am mai cumparat niciodata o masina de la cineva.
Cam asa arata masina.....

Va multumesc anticipat!

Attachments:
alfa3.JPG
alfa3.JPG [ 28.73 KiB | Viewed 2332 times ]
alfa2.JPG
alfa2.JPG [ 24.97 KiB | Viewed 2332 times ]
alfa1.JPG
alfa1.JPG [ 26.3 KiB | Viewed 2332 times ]

Post subject:
PostPosted: 30 Sep 2006, 20:15 

Car: 115/960
In primul rand as zice sa nu mai deschizi cate un topic nou pt fiecare tampenie, sincer cred ca gaseai o duzina de alte topicuri in care se putea incadra postul tau, no offence! E valabil pt tine si pentru foarte multi noi veniti care deschid cate un topic pt a-si face intrarea pe forum.
In al doilea rand verifica bine kilometrii aia, ca toti care aduc masini din strainatate le gasesc numai la babe care tineau masina in garaj si ieseau cu ea numai la piata, de aceea stare impecabila si kilometri putini, ai grija ca in realitate sa nu mai descoperi un 1 in fata.
In al treilea rand, testul din Vitan, AutoTestul, mie mi se pare o frectie generalizata.. Singurul moment in care se folosesc de aparatura profi pentru a face niste teste este dyno-testul, care si pe ala il privesc cu oarecare suspiciune. Si nu zic asta pentru ca m-ar fi scos pe mine nasol, pt ca din contra, daca ar fi sa ma iau dupa ce au testat ei, am o masina beton! Dar am fost si am vazut cu ochii mei cum isi dau cu presupusul, si imi dau seama ca poti pleca de acolo fie cu probleme nedepistate, fie cu false probleme. Sincer, cred ca singurul avantajat de test este proprietarul de drept al masinii, care o cunoaste in amanunt si stie ce sa ia de bun si ce nu. Ca sa iti faci o idee, eu nu am vandut masina din cauza unor "scurgeri" de ulei de la motor provenite de la un simering de palier schimbat deja de 20 000 km, si din cauza unor "scurgeri de lichid de frana" la roata dreapta spate provenite de la o solutie degripanta folosita cu 1 zi inainte de test pentru extragerea senzorului de abs :lol:

Later edit: si cand postezi consecutiv 2 lucruri ref. la acelasi subiect foloseste cu incredere butonul de edit, asa cum am facut si eu acum :wink: In alta ordine de idei, nu as vrea sa fiu carcotash, dar masinuta aia e despuiata rau saraca, e modelul Impression din ce vad in poze. Si semne chinezesti pe masini italienesti, frantuzesti, etc nu am sa le halesc niciodata

Post subject:
PostPosted: 30 Sep 2006, 22:52 

Am deschis topikul pt ca achizitionarea unei masini nu mi se pare orice tampenie, am postat de 2 ori (my bad), nu credeam ca e chiar asa de limitat spatiul pe acest forum.
Trecand peste partea administrativa, de ce crezi ca e modelul Impresive, el zice Distinctive dar tind sa te cred daca imi explici si mie. De ce zici ca pare despuiata rau? Eu am incredere in ce spuneti voi aici pe forum, dar te rog argumenteaza (sigur stii mai bine decat mine si de aceea cer ajutorul.).
Si mie mi se par destul de suspecti km aia dar ma gandeam ca daca o duk la autotest isi dau aia seama prin uzura masinii daca e chiar mare diferenta intre cati km zice el ca are masina si cati are in realitate.
Alta modalitate de a afla daca km sunt reali sau nu credeti ca exista?
Mie unu (necunoscator recunosc, nu am vazut multe 147 in realitate) mi se pare ca arata ok masina , voua nu?
Ms Alex pt raspunsuri si mai astept din partea voastra.
Motivul pt care am deschis un nou topik este pt ca vreau sa ma duk sa o vad saptamana asta si as vrea sa ma indrumati cat de cat la ce sa ma uit , pt ca de unu singur sigur nu-mi dau seama de ce ar putea fi in neregula...

Post subject:
PostPosted: 30 Sep 2006, 22:56 

Car: o cisterna
Sunt mai multe lucruri pe care poti sa verifici (oarecum,nu e litera de lege,ci doar o parere).Eu m-as uita la interior,si anume la tapiserie,covorase etc.La 40.000 km ar trebui sa fie ca si noi,fara pic de uzura.Nu ai un prieten mai experimentat care sa te insoteasca?Oricum,4 ochi sunt mai buni decat 2.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 30 Sep 2006, 23:14 

Km aceia pot fi si reali...dar in mod sigur modelul nueste Distinctive ;)
Daca nu faci atata caz de Km in sine, poti sa te uiti si la ultima masina adusa de userul cuaj din afara, o Alfa 147 tot 1.6 Eco, chiar mai ieftina un pic, are in plus ASR, climatronic, comenzi pe volan ,tempomat, 5 usi, trapa, jante aliaj, e sigur Disctinctive :) si are cam 120.000 Km si revizie mare facuta deja. Uite aici si un link:
http://www.lcg.ro/detalii.php?id=69

Post subject:
PostPosted: 30 Sep 2006, 23:27 

Si tipu asta o lasa la 8500 euro , poate chiar un pik mai ieftin acum ca s-a stabilit ca nu e Distinctive. Deci e Progression sau Impression? Adika cea mai slaba varianta sau aia medie?
Dupa voi arata bine masina la prima vedere? AR putea avea 40k km la cum arata din exterior? Ma gandeam si eu sa vad interiorul, mai mult ca sigur nu poate sa ma insele cu 100k km, dar cu 50k cine stie... :roll: Si daca ar avea chiar 40k km si dotarile care le are si sa arate ok ar merita banii astia , nu?
Nush de ce a zis Alex ca arata cam daramata...
Mie mi se pare ieftina daca totul e cum zice el.
O sa ma duk cu un amic, Pls raspundeti-mi si mie la celalalte intrebari, cum ar fi costuri imediate dupa cumparare.
Ma gandesc ca la 120k vor urma niste revizii super costisitoare, si parca nu m-as baga la asa multi km.
Pls postati muuult cu pareri pana miercuri cand ma duk sa o vad... ca fara impresiile voastre ma simt in nesiguranta totala.

Btw cine imi poate da un link sa vad ce optiuni are fiecare model la 147 asta pana in 2005. Thanks!

Post subject:
PostPosted: 01 Oct 2006, 04:26 

Car: 115/960
1. Masina este sigur Impression. Progression, are deja computer de bord, ceea ce Alfa din poze evident nu are! Distinctive este exclus din start, in primul rand pentru ca are aer conditionat si nu climatronic, nu are jante aliaj, nu are pilot automat. Si in nici un caz masina aia nu are 10 airbaguri. Pune frumos manutsa si numara cate inscriptii airbag vezi prin masina si mare minune sa gasesti mai mult de 4, hai maxim 6!

2. Nu am zis ca masina e cazuta, am zis ca e despuiata, a se citi cheala, adica cea mai slab echipata versiune. Ma refer aici de la lipsa unor elemente banale care fac totusi diferenta, cum ar fi cotiera, computer de bord, etc pana la dotari cu adevarat de luat in seama, vezi mai sus ce presupune echiparea Distinctive.

3. Din pozele exterioare nu o sa iti dai seama in veci de kilometrii reali ai masinii, si sincer, nici din interior. Ti-as arata masina mea la 130.000km cum se prezinta interiorul.. Si sincer, mi-e teama ca nici AutoTestul nu este relevant in acest sens, eu la 130.000km am scos pe dyno fix puterea si cuplul pe care il declara fabricantul la iesirea de pe portile fabricii, si in plus intr-o curba de putere/cuplu constanta, fara intreruperi (caderi, variatii, cum vrei sa o iei). Cu alte cuvinte, motorul meu, conform testului, este ca nou, si este cam singura testare a capacitatilor motorului pe care o ofera. Deci nici vorba sa elucidezi misterul kilometrilor in felul asta. O metoda ceva mai sigura din cate stiu ar fi un computest, dar facut ceva mai atent si sapat ceva mai adanc, pentru ca din cate inteleg calculatorul masinii nu poate fi mintit, sau in orice caz, foarte greu.

Facand o paranteza, sincer acum, te cramponezi degeaba in numarul de kilometri pe care ii are masina, sunt motoare care duc linistit 180.000km fara batai de cap atata timp cat ai grija de ele la modul la care le dai mereu la timp ceea ce cer, adica ulei de calitate, bujii bune etc. In acelasi timp poti avea si "sansa" de a da peste o masina cu 40.000km, fie ei si reali, dar cu un motor in pioneze pe motive de mers fara ulei, sau schimbat uleiul cand si-a adus aminte etc.

5. Permite-mi sa ma indoiesc de corectitudinea tipului care vinde masina. Daca el zice ca vinde un Distinctive, adica echiparea de varf, si de fapt are un Impression, adica cea mai slaba echipare, in plus minte cu nerusinare la capitolul airbaguri (daca ma insel, mea culpa), mie mi se pare din start o masina dubioasa, si numarul ala de kilometrii, pentru o masina rulata 3 ani in Germania, bat la ochi. Si stii, grav nu e daca ar avea mai multi km, ti-am zis, eu unul nu ma cramponez in asta, insa grav ar fi ca masina sa fie masluita, intelegi tu..

Tupac, o mica corectie, pe 1.6 Eco nu a existat ASR, nici macar optional, deci masina pe care o are Claudiu de vanzare de care vbeasi si tu nu poate avea asa ceva.

Post subject:
PostPosted: 01 Oct 2006, 10:11 

Deci daca nr de km ar fi real si echiparea Impression ar merita pretul pe care il cere tipu pe ea?
Alex tu ma sfatuiesti sa nu cumpar masina asta? Crezi ca merita mai mult masina lui Claudiu?
Tu/voi in locul meu ce ati face avand in vedere faptul ca nu prea am experienta si pot fi pacalit destul de usor?
Cam cat costa un compu test care sa ma asigure daca km aceea sunt reali sau nu?
Pe mine unu m-ar satisface o masina care sa aiba sub 100k km si dotari acceptabile. Peste 100k km mi se pare ca trebuie sa fac investitii ulterioare prea mari(cum a facut si proprietarul masinii lui Claudiu 1500 euro la o revizie)
Totusi dupa revizia aia de 1500 euro cam cat ar costa urmatoarea revizie? Tot cam atat sau mult mai putin avand in vedere ca de aia 1500 euro s-au schimbat destule in ea?

Post subject:
PostPosted: 01 Oct 2006, 10:40 

Car: 156 - The Red Hawk
Reviziile sunt asa:
- din 2 in 2 ani sau la 40,000km se schimba distributia - 850....1600 RON in functie de motor (la tine e 850-900 RON fara manopera care e ~300-500 ron depinde unde o faci)
- din 2 in 2 ani se schimba fluidele de folosinta indelungata (antigel ~60 RON, lichid frana ~40 RON)
- la 100,000km se schimba bujiile ~460 RON la mine, 900 RON la AI
- la fiecare 10,000km (sau 7,500km la JTD-uri) se schimba uleiul si filtrul de ulei + aer
- la fiecare 15,000km la JTD se schimba filtrul de motorina
- mai sunt asa, fara a avea legatura cu nr de km sau anii, se inspecteaza vizual uzura lor: - discuri si placute frana, ambreiaj (ala tine mult, depinde cum mergi - 65,000km minim (cazul meu) ... 200,000km

Astea ar fi...

Adminul.

Post subject:
PostPosted: 01 Oct 2006, 11:46 

Allex, eu sincer nu as lua acea masina la acei bani. Considerand ca masina este impecabila si are chiar si acei 40k Km reali, mi se pare o masina cheala, fara dotari demne de o Alfa Romeo :(. Este scumpa pentru dotarile care (nu) le are.
Eu ti-am prezentat o varianta ca sa vezi ce inseamna dotari decente la o 147. Nu te obliga nimeni sa iei masina de 120.000 Km daca nu doresti, normal :) Aici doar tu decizi. Poti sa mai astepti, sa mai cauti, sau a vorbesti cu cuaj si sa iti cauti o masina pe Net si sa ti-o aduca eventual...
Occ de exemplu, este un caz romanesc foarte norocos :D. Si-a luat un 1.6 120CP impecabila (40k Km reali, din Romania), si cu dotari klumea...Dar a fost f norocos as spune :D

Post subject:
PostPosted: 01 Oct 2006, 15:05 

Crezi ca userul Cuaj poate sa-mi aduka o masina cu dotari mai bune sub 100 k km? la banii astia? Vad ca pt pretul asta Cuaj aduce masini peste 100k km si din 2001. Ma mai incanta la asta si faptu ca e din 2003 si nu 2001 sau 2002 care le vad mai des...

Post subject:
PostPosted: 01 Oct 2006, 16:49 

Nu stiu...are telefon, poti sa-l suni si sa vorbiti.

Post subject:
PostPosted: 02 Oct 2006, 13:54 

allex ai pm

Post subject:
PostPosted: 02 Oct 2006, 22:06 

Dar ce parere aveti de alfa asta?

Dotari:
CUTIE MANUALA 5+1; GEAMURI ELECTRICE FATA; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE; SERVO-DIRECTIE; 6 AIRBAGURI; AER CONDITIONAT; COMPUTER BORD; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ALARMA;
FABR. NOV. 2003, ABS/ASR/EBD, AUDIO BOSE+8 BOXE, VOLAN&SCAUNE AJUSTABILE, ROATA REZERVA UZ PERMANENT + 2 JANTE ALIAJ, CUMPARATA DE LA REPREZENTANTA, 1ST HAND, REVIZII LA ZI, DOCUMENTATIE COMPLETA, URGENT,

1.6 120cp, 56000km.

Voi pune si poze cand mi le trimite.
Arata cam ca aceea de mai sus. Tipu zice ca e Progression, voi ce parere aveti? O sa pun lista cu toate dotarile maine

Post subject:
PostPosted: 03 Oct 2006, 13:26 

poze

Post subject:
PostPosted: 03 Oct 2006, 14:12 

Nu cred ca se pot pune poze, din cate vad/stiu, inca sunt ceva probleme cu serverul :)

Post subject:
PostPosted: 06 Oct 2006, 08:36 

Sal Allex, sincer abia acum citesc si eu topicul asta, si am vazut ca prietenii mei sunt destul de carcotasi si e foarte bine ca ei fac lucrul asta.Avand in vedere ca am studiat aproape 1/2 an luarea unei masini din motive ca erau implicati multi bani, au dreptate cu multe chestii, kilometri sunt relativi,bine acum nici 300.000 km...dar conteaza cum s-a avut grija de masina, cat despre dotari da..conteaza si ele ca o iei ptr. tine.Despre a doua masina care ne-o prezinti da e ok dupa parearea mea...dar eu zic sa fiti macar 2, daca nu 3, si unul si in cunostiinta de cauza care are Alfa sau stie masinile destul de bine....Trebuie sa fii sceptic si sa pui in balans tot. Ege are mare dreptate daca primul propietar iti spune ca e Distinctive si ea nu are nici macar calculator de bord, 10 airbaguri care sigur nu le are....nu ai ce mai discuta cu acel om.....Daca vrei sa vezi 147 in toate fazele de echipare le gasesti la noi in club..A mea este exact ca a doua care ne-o prezinti..chiar e amuzant ca masina e tot din Romania...cam aceeasi poveste ca si la mine...DAR VERIFIC-O BINE INAINTE DE A O LUA![/i]

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 06 Oct 2006, 15:28 

Sal! Mersi de reply, prima masina am vazut-o zilele trecute, chiar arata fff bine, parea intretinuta si avea ultima revizie facuta in 2004 la 20000 km, era facuta in 2002 si inmatriculata in martie 2003, deci avea ceva sanse ca acei km sa fie reali (primii 20000 facuti intr-un an si ceva). Era Impression intradevar dar ATENTIE avea 10 airbag-uri, fiind adusa din Germania altele sunt normele de siguranta acolo, nu trebuie sa ai ultima varianta ca sa aiba siguranta....
Pe cea de a2a o vad in weekend, pare cam murdara pe interior dar a zis tipul ca o aranjeaza inainte sa mi-o arate...:) Momentan are o zgarietura de cheie pe ea dar a zis ca o remediaza la service si ii face o verificare si abia apoi o duc eu la teste.(vom fi 3 oameni cred care o sa vada masina)

Post subject:
PostPosted: 06 Oct 2006, 21:22 

Succes Allex hai ca d-abia astept sa vad ce ai facut!Tu ia-o care-i mai buna pana la urma ;) dar tine cont si de ce ti-am spus noi!

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 06 Oct 2006, 21:27 

Succes! ia-o care e mai buna! Hai ca d-abia astept sa o vedem! :D!

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 1084 Next

All times are UTC+03:00