It is currently 08 Feb 2025, 18:01

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Salutari
PostPosted: 25 Sep 2009, 19:12 

Salutari pasionatilor de alfa precum sunt si eu. As avea si eu o nelamurire. Tin neaparat sa-mi iau o alfa 156 1.6. 16v TS. Am gasit la cineva care o are adusa din Germania recent si masina arata sooooper(la exterior) dar nu ma pricep prea bine la "interior". As fi foarte recunascator daca ma-ti putea ajuta cu niste sfaturi. Trebuie sa mentionez ca are cca 200.000 de km rulati dar 99% sunt rulati in Germania. Este vreo dif intre km rulati aici si cei rulati in Germania?. Cum imi pot da seama daca a fost intretinuta la motor?. Si nu in ultimul rand cum imi pot da seama daca i-a fost schimbata distributia?
Multumesc mooolt........ast sfaturi :D

P.S pretul masinii este de 1200E si este din 11.98

Post subject: Re: Salutari
PostPosted: 27 Sep 2009, 00:54 

Car: 156 2,4jtd
salut.
Nu vad ce sfaturi ai putea primi "la interior", nu-s multe de spus, banuiesc ca oricine poate face diferenta intre un interior in stare buna sau rea. In privinta kilometrilor din strainatate, e intradevar o diferenta, dar la 200.000km sa nu te astepti la o masina prea sanatoasa, dat fiind faptul ca e primul an de fabricatie si are o varsta.
Indoielile mecanice se pot afla foarte usor la un service.
Personal, nu ti-as recomanda masina.

PostPosted: 27 Sep 2009, 10:02 

exista un topic ce se refera exact la achizitii: http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?f=17&t=4398
de asemenea nu ar strica sa arunci un ochi pe aria destinata modelului 156. vei descoperi ce bube poate ascunde acest model. de asemenea poti folosi cu incredere functia search, se gasesc suficiente informatii.
daca nu te pricepi prea mult la masini/mecanica/autoturisme/etc, iti recomand sa incepi prin a cauta un mecanic priceput si apoi cu el de manuta sa inspectezi masina. sau poti merge cu ea la un service in care oamenii au habar cu ce se mananca aceasta marca.

recomandare mea e sa renunti la aceasta masina. o sa dai pe ea 1200 la inceput, si in decurs de 1-2ani mai bagi inca 3000 in ea,...hm, nu prea renteaza, nu? mai strange banuti sau fa un imprumut si cumpara ceva mai nou si implicit cu mai putin km. sanatate

PostPosted: 04 Oct 2009, 00:32 

Car: Alfa Romeo 156
dragosrmn Quote:
Salutari pasionatilor de alfa precum sunt si eu. As avea si eu o nelamurire. Tin neaparat sa-mi iau o alfa 156 1.6. 16v TS. Am gasit la cineva care o are adusa din Germania recent si masina arata sooooper(la exterior) dar nu ma pricep prea bine la "interior". As fi foarte recunascator daca ma-ti putea ajuta cu niste sfaturi. Trebuie sa mentionez ca are cca 200.000 de km rulati dar 99% sunt rulati in Germania. Este vreo dif intre km rulati aici si cei rulati in Germania?. Cum imi pot da seama daca a fost intretinuta la motor?. Si nu in ultimul rand cum imi pot da seama daca i-a fost schimbata distributia?
Multumesc mooolt........ast sfaturi :D

P.S pretul masinii este de 1200E si este din 11.98
In primul rand bago pe un tester si vezi daca sant km reali.Pentru o masina din Germania sa fie din 98 si sa aiba doar 200 k e cam putin.Iar in al doilea rand vezi daca are istoric al reviziilor.

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+03:00