Aceeasi problema o aveam si eu, dar pot sa spun ca nici acum nu am scapat in totalitate de ea la 156.
Cand am luat masina in Germania, am urcat pe autostrada si la o curba larga de tot, pe la 140 km/h, neobisnuit inca deloc cu masina, cand am trecut peste rosturile de la un viaduct (chestiile alea de dilatare prezente transversal pe drum) masina parca mi-a fugit de sub fund. Prima data am crezut ca am derapat si m-am speriat de numa

. Incepeam sa ma intreb pe ce masina lu' peste am dat bani
M-am acomodat cu fitele astea pana acasa, iar dupa o scurta vizita la mecanic am primit urmatoarea lista de cumparaturi: bilelete bara stabilizatoare spate (astea erau praf de tot, iar suruburile au trebuit taiate cu flexul pentru ca erau ruginite - 0.6 mil bucata); amortizoare spate + aparatoare de praf (luate din HU pe la 2.5 mil bucata -garantie 2 ani), tendoane spate (tot din HU la oferta cu 0.8 mil bucata).
De ce zic ca inca nu sunt multumit? simplu...inca tot mai are tendinta de a "se culca" pe viraje, atat incat sa ma tina alert la volan
Urmatoarea investitie pe care trebuie sa o fac:
-niste bucse aflate intre tendoanele spate si roata, cu diamentrul 41'' daca mai tin bine minte (din cauza ca sunt slabite rau nu isi mai face tendonul ala treaba, adica joaca tot alela) pret 7 RON/buc
- set de arcuri sport Eibach Prokit Sports Springkit de pe Alfisti cu 159 E.
Daca si dupa astea mai face figuri...
Diferenta dintre 215 si 225 la gumele de pe fata/spate la tine, este nesemnificativa. Daca masina are o tinuta de drum foarte ridicata din cauza arcurilor, oricum se duce pe viraje.
147 le nu a necesitat atatea investitii, acolo schimband numai bieletele spate si atat. Oricum e mai stabila decat 156-le pentru ca nu are prelungirea aia a portbagajului.