It is currently 24 Nov 2024, 16:02

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 12 Aug 2009, 11:41 

Salutari tuturor alfistilor. Am o alfa 156 din 1998, prima mea alfa de care sunt absolut indragostit :) , si mai nou vad ca a inceput sa aiba probleme la motor, in sensul ca nu mai trage cum trebuie, papa ca la balamuc, fluctuatii ale ralanti-ului. Am facut ceva research si am inteles ca ar fi de la debitmetru si sonda lamba. Intrebarea mea ar fi daca stie cineva de unde le pot lua, eventual sh, ca noi sunt la niste preturi destul de mari, si evetual daca mai are cineva un astfel de model sa imi mai spuna cate ceva din problemele intalnite sau ce mai stie despre aceasta masina. Multumesc anticipat...

PostPosted: 12 Aug 2009, 20:07 

Completeaza locatia, sa vedem si noi de unde esti, si asa poti sa iti gasesti un mecanic cat mai aproape de casa.
Piese din dezmembrari tot gasesti pe forum , cauta la publicitate.

PS. Ai o alfa cu un motor superb, sa o stapanesti sanatos.
Bafta

"After you drive an Alfa Romeo,anything else is..basic transportation!"

PostPosted: 13 Aug 2009, 09:12 

Pentru acelasi tip de motor m-a costat debitmetrul 9 milioane (Bosch), dar eu zic ca merita, deoarece cu alt debitmetru, produs de alta firma motorul merge ca porcul. Cat despre sonda lambda nu stiu ce sa zic, sfatul meu e sa mergi la un tester profesional si cel mai important cel care-ti face diagnoza sa priceapa foarte bine datele furnizate.

ex. Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v Sportronic Progression
ex. Alfa Romeo 156 2.0TS 16v

PostPosted: 13 Aug 2009, 18:36 

Incearca si chestia asta http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?f=17&t=11225 se rezplva problema relantiului si ezitarea demarajului la turatie mica.

PostPosted: 13 Aug 2009, 20:47 

Car: 159-Brera-Spider916
khellios Quote:
Salutari tuturor alfistilor. Am o alfa 156 din 1998, prima mea alfa de care sunt absolut indragostit :) , si mai nou vad ca a inceput sa aiba probleme la motor, in sensul ca nu mai trage cum trebuie, papa ca la balamuc, fluctuatii ale ralanti-ului. Am facut ceva research si am inteles ca ar fi de la debitmetru si sonda lamba. Intrebarea mea ar fi daca stie cineva de unde le pot lua, eventual sh, ca noi sunt la niste preturi destul de mari, si evetual daca mai are cineva un astfel de model sa imi mai spuna cate ceva din problemele intalnite sau ce mai stie despre aceasta masina. Multumesc anticipat...

cel mai probabil este debitmetrul , daca vrei am nou pe stoc la 750 lei , original Bosch , cum spunea si Felix daca nu pui bosch nu va merge corect motorul.sonda lambda trebuie sa ti o dea pe tester altfel nu stii sigur care si daca e vreo sonda de vina.

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00