bubu147 Quote:
Salut, membru nou... primu topic-primu mesaj...sa incep. De mai putin de o saptamana mi'am achizitionat o Alfa-Romeo 147 din 2001 2.0 16v ts 150cp coupe, cutie steptronic Selespeed, dublu climatronic, pilot automat, senzori de ploaie, computer de bord, 8 airbaguri, asr, city, sistem bose, full electric, etc etc... Sincer sunt foarte multumit de masina desi are probleme, v'as fi foarte recunoscator daca m'ati ajuta si pe mine cu niste informatii:
1. nu imi arata in bord nimic din ce e legat de consum, e din cauza ca este debitmetrul stricat?
2. check engine imi sta aprins, e tot de la debitmetru? scrie "sistem engine motor fail"
3. sunt 101% convins ca airbagurile nu sunt sarite dar imi apare martorul rosu in bord
4. pe sub scaune sunt 2 mufe (1 la fiecare) care sunt scoase dar nu se imbina intre ele, de la ce sa fie incalzire in scaune? sau?
5. cateodata imi apare martorul rosu de la cutie, "selespeed sistem fail", din ce cauza? ulei neschimbat, nivel scazut sau ceva mai grav? mentionez ca nu am probleme cu schimbatu treptelor indiferent ca e din schimbator, city sau clape
v'as fi recunoscator pentru niste raspunsuri concrete multumesc anticipat
salut!
1. nu stiu. de fapt nu cred, in mod normal computerul de bord merge chiar daca ai debitmetrul deconectat
2. mergi la un tester sa vezi exact eroarea. nu-ti recomand un tester generic bosch, ia si mergi la un tester de Alfa pentru ca la cele generice codurile de eroare mai sunt incurcate. Dupa ce o pui pe tester ai sa vezi de unde e buba la masina ta, dupa remedierea problemelor tot la tester te duci sa-ti stearga erorile.
3. nu e obligatoriu sa fie sarite ca martorul sa se aprinda, poate ai o problema la una din mufe (punctul4)
4. daca ai mufele desfacute inseamna ca cineva le-a scos.Acolo ai mufele de la airbagurile din scaune si de aici problema de la punctul 3 probabil. Daca spui ca mufa nu se potriveste, poate cel de la care ai cumparat-o a schimbat interiorul masinii si a pus scaune de generatie/productie diferita decat cea de pe original. Da-mi ZAR-ul masinii sa verific echiparea initiala.
5. Daca tot mergi la tester/service ia si schimba lichidul de la selespeed, eventual uleiul in cutie si fa o recalibrare a cutiei. Comportamantul se va imbunatati simtitor si sigur scapi de problema.
cad despre problema cu clima un ECU reset iti va rezolva (sper!) problema
ce sa spun...o masina cu suficiente probleme, dar e posibil sa se rezolve...bafta!
cu stima, Marian Melinte