Fusei astazi la service sa pun masina pe tester sa vad care e treaba cu clima si sa mai enervez baietii p'acolo. Dupa test, 0 erori, totul bun. Ridic dintr'o sprinceana si desi toti ma asigurau ca totul e ok, solicit sa testeze inca o data (test separat) voletii care fac mixul de aer rece cu cel cald. Inca odata testul e cu 0 erori. Clima...tot la fel, rece pe dreapta si cald pe stanga. Imi scot baietii o borna la baterie, o tin asa o perioada dupa care iarasi test = nimic. 0 erori. Desi toti ma alungau din service sa;mi umplu instalatia cu freon, eu, NIMIC. Le'am zis ca nu plec d'acolo si nici ei acasa pana nu imi arata ca functioneaza voletii aia care mi i'a bagat madcat in postul de mai sus. Concluzia? o vedeti si singuri:
Chestia aia alba e "limba" voletului de pe stanga care se misca de la dreapta la stanga si invers in functie de cum reglezi temperatura; se aflat sub bord, in spatele consolei de clima si se vede fara sa desfaci nimic. e suficient sa bagi capul sub bord pe langa pedale.
Nemai avand ce face si vazand cu ochii mei ca functioneaza si voletul, am plecat la alt service sa verific instalatia de clima. Aici am constatat ca mai aveam in instalatie 190g de freon doar necesitand completare pana la 650g si o curatare a instalatiei...adica scos freonul si bagat inapoi de doua ori dupa care facut presiune. Cat timp se jucau tipii aia pe la instalatie m'am apucat sa verific si filtrele care erau imbacsite de aratau ca presul de pe jos din fata usii.
Concluzia e ca acum raceste pe toate partile asa cum ar trebui sa raceasca, sunt 36,5 grade afara si in masina se face frig. Trebuie sa mentionez ca filtrele nu le'am mai pus, urmand sa le pun zilele urmatoare cand o sa le cumpar. Cat a costat totul? 50 Ron dar in conditiile in care am fost la prieteni si la un prieten al prietenilor
Ce bine e sa ai prieteni!