It is currently 23 Nov 2024, 07:41

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1029 posts ]  Go to page Previous 112 13 14 15 1642 Next
Author Message
PostPosted: 21 Jul 2009, 20:20 

Am ajuns la concluzia ca mai bine mai fac rost de niste bani, decat sa stau sa risc mai mult decat trebuie. :)
Am studiat anunturile de aici, si deocamdata discut cu Thin Lizzy, sa vad daca ma impac cu masina lui, si daca ea ma vrea!

PostPosted: 21 Jul 2009, 20:52 

cea mai buna decizie. te felicit. mai bine iei ceva ce se merita

Post subject: Ce parere aveti?
PostPosted: 21 Jul 2009, 22:31 

Salutare,
Ce parere aveti de aceasta masina?
Este cea de 7000E rosie...
http://www.autovit.ro/masini/alfa_romeo ... &offset=30" onclick="window.open(this.href);return false;

Vineri o duc in service sa vad ce probleme ar avea..
Voi ce ziceti isi merita banii?

Topicul tau a fost mutat(alaturat) la topicul deja deschis in aceasta chestiune. marian

Post subject: Re: Ce parere aveti?
PostPosted: 21 Jul 2009, 22:36 

Car: 156 1.6 TS
masina arata excelent..alt nebun..care vrea sa "scape" de alfa si se da la vag...bemve..in fine..vezi cum e cu motoru'..dar nu cred sa aibe ceva, ai grija sa nu fi avut vreun accident mai naspa..ca in rest nu prea are de ce s-o dea...BAFTA so casca ochii!!

PostPosted: 21 Jul 2009, 22:45 

Car: KamiKaze 147
Salut.Pretul mi se pare foarte bun. Masina arata impecabil. Te-ar paste acum o distributie,o revizie...Numai sa fie ok masina. Bafta!

PostPosted: 21 Jul 2009, 22:46 

Am conduso..motoru suna ff bine
Nu bate nimik pe ea....sa vedem rezultatul in service...sper ca nu a fost "accidentata"
:peace:

PostPosted: 21 Jul 2009, 22:48 

Distributia, schimbul de ulei si filtre stiu ca trebuie facut dar sper ca nu si altceva

PostPosted: 22 Jul 2009, 13:00 

salutare la toata lumea !
am si eu o problema sa ii spun asa :), am un prieten care are o alfa 156 2.4 jtd din 1999 si ma intaratat putin cum ca mi-ar da-o cu vreo 2500 de euro....pana aici ....suna tentant......faza este ca nu stiu daca se merita sa iau....are vreo 186 mii km, piele,volan lemn,bord cu insertie lemn, clima, jante originale(alea cu cerculete) :)
mi-a zis ca ar avea nevoie de niste bucsi sau nush ce pe spate ca ar cam trancani si ca ar costa vreo 7 mil amandoua.....nush despre ce este vorba mai in detaliu pt ca am stat putin cu el de vorba....
in caz ca o iau ....la ce costuri sa ma astept? ce le cade des?....in afara de bucsi pt ca asta e deja ceva normal la orice tip de masina.....
am citit la voi aici o gramada de probleme si pareri pro si contra.....
va rog frumos sa imi mai spuneti si voi ce trebuie sa "verific" sau la ce sa ma uit in cazul in care ma hotarasc sa o cumpar!
Orice sfat cat de mic e binevenit !
Va multumesc !

PostPosted: 22 Jul 2009, 14:39 

Salut. Eu am una din 2002 de 1.9 cu face-lift la interior si cred ca arata mai bine, acum gusturile nu se discuta. Cred ca este o afacere buna la banii astia daca este inscrisa in romania, daca nu taxa te va ucide. Personal nu sunt adeptul masinilor inscrise in Bulgaria sau prin alte tari, cu procura sau stiu eu ce alte acte minune. Politia rutiera abia asteapta ...
Acum masina ar trebui verificata un pic inainte de cumparare dar la banii astia mai poti lua doar un opel astra de aceeasi varsta. Km mi se par cam putini, piesele nu sunt tocmai ieftine dar eu cred ca face toti banii. Motorul ala de 2.4 trage si suna grozav dar afla cum a fost intretinut, ce a schimbat si ce nu, daca a fost lovita mai serios, chestii de genul asta.
Piesele cele mai des schimbate sunt basculele pe fata - cam 300 ron cele superioare si 450 cele inferioare, apoi furtune de turbo 300-400 ron, senzori marca bosch de toate felurile si toate preturile 150-750 ron, conducte AC si servodirectie 400-700 ron, si tot asa. Bucsi pe spate mai rar se schimba, daca masina are carlig a carat mult - vezi ambreiajul in ce stare este, daca nu are carlig km de pe ceas sunt minciuna - logic ar fi ca masina sa aiba cam 300.000 km.
Daca te decizi sa o cumperi mergi cu cineva care se pricepe, altfel multa bafta.

PostPosted: 22 Jul 2009, 14:57 

mersi frumos nepotu666 pt sfat dar te mai intreb ceva, cum trebuie sa imi dau seama ca un ambreiaj e pe duca?
ca al dracu sa fiu daca nu .....la cate masini am condus , la toate e o diferenta la debraiere......si noi si vechi masinile
tu avand alfa tre sa stii cum debraiaza unul bun si unul nasol(sau pe duca)
multumesc anticipat !
iar cu cele conducte de tot felu.....is cam speriat.....iti dai seama ca iau toate furtunele la verificat nu?

PostPosted: 22 Jul 2009, 15:43 

Taticu' cursa ambreiajului se regleaza si la batrana Dacie, nu asa aflii, mergi la drum cu treapta 4 sau 5 si pe la 2000 de ture (acolo are motorul forta maxima) calc-o la podea. Masina ar trebui sa se ridice usor de bot si sa te bage in scaun pana pe la 4000 de ture. Daca se tureaza aiurea fara sa creasca si viteza ai nevoie de un ambreiaj (930 ron placa+disc+rulment hidraulic marca Valeo - original adica).Dar cred ca mai mergi linistit un an sau chiar mai mult.

PostPosted: 22 Jul 2009, 15:58 

multam de info!
mi-am mai adus aminte ca avea un spatiu de vreun mm doi ...prin care se vedea in compartimentul in care se afla airbag-ul de la pasager......de parca nu se tinea de bord.....era desprins de jur imprejur.....si se vedea sistemul ala in care este airbagul propriuzis......desi masina nu cred ca a fost lovita .....pt ca cel de sofer nu era sarit sau volanul schimbat... :scratch:
ciudat.....dar trebuie sa ma mai uit odata mai atent!
faza este ca am mai vazut pe net poze cu zona aia ....ceva asemanator, la alta masina....

PostPosted: 22 Jul 2009, 16:43 

Capacul de la aibag pasager pleaca din loc din cauza formei care nu se impaca cu temperaturile de la noi, toate fac asa dupa o varsta. Daca te tine buzunarul trage de el cu doua maini, vei avea un capac prins cu o banda asemanatoare cu centura de siguranta in partea de sus si doua sigurante de plastic rupte (seamana bine cu braduletii care tin fata de usa dar nu sunt chiar la fel ). Acum trebuie sa vezi airbag-ul dreptunghiular in punga lui de hartie - nu umbla la el !!!
Asa te asiguri ca este la locul lui si ramai fara 50 de ron in buzunar - costul la reprezentanta al celor 2 "braduti".
Maimutza de mine asa a facut. Si tot eu am cautat codul original al plasticelor pe net ca sa-i luminez pe aia de la magazin care au zis ca nu au si nu au avut asa ceva niciodata si a doua zi aveau pe stoc. Tare nu ? Sper ca te-ai lamurit.

PostPosted: 22 Jul 2009, 16:44 

aurash80 Quote:
multam de info!
mi-am mai adus aminte ca avea un spatiu de vreun mm doi ...prin care se vedea in compartimentul in care se afla airbag-ul de la pasager......de parca nu se tinea de bord.....era desprins de jur imprejur.....si se vedea sistemul ala in care este airbagul propriuzis......desi masina nu cred ca a fost lovita .....pt ca cel de sofer nu era sarit sau volanul schimbat... :scratch:
ciudat.....dar trebuie sa ma mai uit odata mai atent!
faza este ca am mai vazut pe net poze cu zona aia ....ceva asemanator, la alta masina....

Cam asa arata toate capacelele la alfele mai vechi putin - poate nu chiar 1-2 centimetri insa ele tind sa se deslipeasca.Probabil in timp din cauza curburii bordului si a presiunii se dezlipeste la un colt - de obicei la coltul din stanga jos al capacelului. Asa am vazut la multe inainte sa o cumpar pe a mea.

Dupa cum am spus si altora , in cazul in care vrei sa o iei ai cativa pasi de facut.
1. Mergi cu ea la tester sa verifice partea electrica si parametrii in care functioneaza motorul.
2. Verificai unghiurile , directia si brate/bucse,bara stabilizatoare - practic verifici starea ei pe dedesupt.
3. Acum ca stii ce are masina si cat ai de investit in ea faci calculul si vezi daca e ok pt tine.
4. Bafta!

PostPosted: 22 Jul 2009, 19:46 

Car: 156 1.9 mJTD
1,6 e un motor cam mic pentru caroseria de 156, parerea mea ... dar depinde pana la urma ce iti doresti tu . De preferat sa mergi cu un posesor mai vechi de 156 sa se uite la ea, cu siguranta el va stii cum si la ce sa se uite mai bine decat incercam noi sa-ti explicam aici pe forum.
Masina e de mai bine de 1 an de zile la vanzare, dar se pare ca acum proprietarul vrea musai VW :shock: , la asa proprietar nu stiu sincer cum a fost intretinuta. Cine stie poate totusi ai noroc de un chilipir, bafta!

Image
ALFA ROMEO dauneaza grav permisului!

PostPosted: 22 Jul 2009, 20:17 

Car: 156GTA/Giulia QV
nepotu666 Quote:
Taticu' cursa ambreiajului se regleaza si la batrana Dacie
daca tu imi reglezi la alfa cursa ambreiajului ai o bere de la mine.

@aurash. la banii aia daca e inscrisa masina merita. mai uita-te in general la ea. daca scoate fum, daca pierde ulei pe undeva, sau apa. in general motoarele JTD sunt foarte fiabile si duc multi km. faza ca ea ar trebuii sa aiba 300.000 de km acum e un pic bullshit. e o lege asta cumva? sa faci obligatoriu 30 de mii de km pe an? ma rog..

pe spate poate sa troncane bara stabilizatoare. o poti schimba cu totul sau doar bucsile. in rest, sa te pregatesti de un schimb de ulei + filtre (recomandat), o verificare a distributiei (se schimba la 60.000 de km sau la 2 ani)

iti urez succesuri :lol:

te salut

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 22 Jul 2009, 20:26 

multam frumos la toata lumea !
o sa revin cu detalii knd o sa o cumpar....daca o sa o cumpar !
shi da....masina este inmatriculata ! :wink: deci daca imi place cum se prezinta(tehnic) ....pt ca optic este o incantare pentru ochi....o sa o cumpar!

PostPosted: 22 Jul 2009, 20:30 

Car: 156GTA/Giulia QV
tehnic iti spun. cel mai important este motorul si rotile motrice. restul e de inteles. la vechimea ei, si la orice masina de prin anul acela te poti astepta la diverse bucsi.

te salut si asteptam poze cu ea cu numerele tale

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 22 Jul 2009, 20:37 

cu mare placere o sa revin pe forum !
si sper cu vesti bune :)

PostPosted: 22 Jul 2009, 22:19 

nu este chiar asa de ieftina...trebuie sa tinem cont de faptul ca este cheala din punct de vedere al dotarilor...plus renumita criza care pe mine personal m-a facut sa o dau pe a mea cu 7500 pot spune full option...

sper sa iti gasesti ce iti doresti...bafta

ex :Alfa Romeo 159 ( distinctiv ) - 1.9 JTDm - 175 CP
Alfa Romeo 156-1,9 JTD-148 CP
Alfa Romeo Spider 3.0 V6 12V - 192 CP
BMW 318( E90 LCI ) - 2009
BMW X5 ( E53 ) - 3.0.D - 218 CP
Audi A4 B8 - 2.0 TDI 143 CP
Alfa Romeo MiTo - 1.6 JtdM

PostPosted: 23 Jul 2009, 08:43 

Tru

Unele lucruri, cum ar fi bataia la roti, pierderea de putere a motorului sau o lovitura le poti depista.
Dar kilometrii resetati, axa cu came, variator, baterie, frane, distributie, sunt lucruri care le depistezi greu, sau nici testerul nu iti poate spune cati bani trebuie sa bagi in ea peste o luna doua.
De aceea este mai bine sa mergi si pe cineva in care pare ca poti avea incredere. Abia astept sa vad masina!

PostPosted: 03 Aug 2009, 11:33 

Buna ziua

Chiar daca sunt inregistrat de anul trecut pe forum, doar am urmarit unele topicuri pentru a invata cum se intretine o Alfa Romeo, pentru momentul in care voi avea si eu una.

Chiar daca la inceput am vrut sa cumpar un 156 de prin '98 - '99 cu vreo 2500 - 3000 de euro,
acuma m-am razgandit dupa ce am gasit o Alfa Romeo 156 2.0 JTS Selespeed 165CP din 2002, facelift interior, 105.000Km cu urmatoarele dotari:
- piele neagra Momo
- dublu climatronic
- xenon
- sistem audio Bose + Dvd player si Navigatie Sony
- geamuri, oglinzi electrice
- 10x airbag-uri

Masina am gasit-o la 5000 de Euro neinmatriculata.

Si acuma intrebarile sunt:
1). Motorizarea JTS este Euro 4?
2). Merita masina?? (Eu zic ca da; acuma trebe sa mai strang vreo 3000 de euro ca s-o pot lua)

PostPosted: 13 Aug 2009, 00:46 

Salutare,

Sunt la vreo 48 de ore de cumpararea unei 156 SW. Ma rog, eu cautam 166, da' daca asa s-a nimerit...
Detalii: fabricatie 12/2003 (cu facelift), 2.4 JTD 20v, 175 CP, 140.000 km (30k facuti in Germania, 110k facuti in Cehia, cica mare parte pe autostrada), cu toate prostiile posibile si imposibile pe ea (scaune piele, xenoane, cruise control, sistem audio bunicel - adica nu ala stas). Pret: 6600 EUR. Nelocuind in Romania, nu ma afecteaza taxa de prima inmatriculare. Distributia si franele (discuri + placute) au fost schimbate acu' 20k km.
Probleme: intretinerea nu e facuta la reprezentanta, ci la un mecanic particular. Conform proprietarului (si oarecum de acord), reprezentanta AR de aici e de doi lei. Masina are o julitura pe coltul din dreapta al barei fata si inca una (facuta de portiera unui vecin, presupun) pe usa soferului. In fine, toate chestiile par in regula, cu o singura exceptie - becul de airbag. Tipu' zice ca e airbag-ul de pe stalpul pasagerului (stalp A), care are un contact prost, si ca se rezolva relativ usor.
Masinuta merge bine, m-a dus azi intr-un tur de prezentare, urmind sa ne cunoastem mai bine in viitorul apropiat. Trage de nu se poate, e ceva mai zgomotoasa si mult mai "sportiva", in sensul suspensiei, fata de "barca" mea actuala (Lancia Kappa), fapt care se traduce intr-o oarece scadere a confortului.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- face banii respectivi (la preturi de "afara"), avind in vedere numarul de km?
- recomandati o scanare de erori la reprezentanta (marturisesc ca ma ingrijoreaza becul ala de airbag)?
- sunt ceva "defecte tipice ascunse" la care ar trebui sa am grija?
- la cat se schimba distributia la 2.4 JTD 175 CP? Eu stiam de 60k km, tipul zice de 120k. Pare sa se priceapa, oricum mai mult decat mine, asa ca prefer sa intreb expertii.

Multam fain!

PostPosted: 13 Aug 2009, 14:34 

@ Myst3rro : Da,motorizarea 2,0jts este euro 4.Eu am tot 2,0 jts din 2003,facelift,dar nu selespeed,si sigur e euro 4.Eu cred ca merita sa cumperi masina,avand in vedere si dotarile ei.Bafta multa!Poate deja ai si cumparat-o!

@ airwave88 : Cam face banii masina,cam p-acolo sunt preturile afara,chiar si mai mult.Intr-adevar,cam multi kilometrii,dar diesel-urile de la Alfa duc destul de mult.Si au fost facuti pe sosele bune,nu in Romania.Si 2,4 jtd trage super.De regula la Alfa se schimba pe la 60000km distributia,cel putin asa stiu la cele pe benzina.Poate la diesel sa fie altfel.Ar fi bine sa o scanezi undeva pentru becul de la airbag,dar poate fi si doar o eroare,sa nu fi avut ceva evenimente neplacute masina.Succes!

PostPosted: 13 Aug 2009, 15:54 

Car: o cisterna
Despre preturi nu mai stiu,nu mai exista nici o regula.Tu decizi aici.
Cu airbagul e clara treaba,aceeasi problema am avut-o si eu la SW (tot 12.03,dar nu conteaza prea mult,e o problema foarte des intalnita) Intr-adevar o mufa pe partea pasagerului este cam zapacita,rezolvarea este s-o schimbi s-au s-o legi pe direct.Eu am tot cotizat la testere pana cand am dat de omul potrivit care mi-a spus chestia asta si mi-a si rezolvat-o. :wave:
In occident se recomanda schimbarea la 120.000,tu ar trebui s-o ai shimbata deja si pentru cel putin 40.000 km-daca vrei sa fii extrem de precaut- esti asigurat.Per total pare o masina onesta si de avut,mai ales daca are toate acele optionale care-ti fac viata la volan mai placuta.
Ah,totusi cash is king zilele astea,asa ca poti incerca sa tragi pretul cat de jos te simti tu impacat !

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post new topic  Reply to topic  [ 1029 posts ]  Go to page Previous 112 13 14 15 1642 Next

All times are UTC+03:00