Revin cu vesti proaste ... Musterica nu mai e ce a fost
Datorita ghetii nu am putut sa mai iau o curba spre stanga si m-am rasturnat intr-un sant de vreo 1,5 m la o viteza de 25 - 30km/h. Toate astea s-au intamplat a 3-a zi de Craciun, de Sf. Stefan undeva mai sus de Bicaz, pe drumul spre Izvorul Muntelui. Am fost 4 persoane in masina, numai eu m-am ales cu 2 zgarieturi deasupra palmii si pe un deget. Nici nu stiu ce sa mai zic ... ma doare sufletul pentru masina. Stau si ma intreb cum de nu s-au declansat airbag-urile, dar asta poate datorita faptului ca nu a fost impact puternic ... nu stiu ce sa zic. Pur si simplui masina "curgea" incet si apoi s-a rostogolit in sant pe partea dreapta, oprindu-se cu rotile in sus pe stalpul stanga fata. Daca nu erau niste copacei jos, ar fi facut o tura completa cred. Pe marginea santului ar fi trebuit sa fie parapet, dar acesta nu mai era pentru ca in ajunul Craciunului un X6 a plonjat pana pe malul celalalt al paraului, peste sant (acolo e un parau mic).
Acum legat de ce e de facut cu masina, dati-mi voi cateva sfaturi. Din ce se vede in poze, merita sa incerc sa schimb cupola? De jur imprejurul masinii indoituri sunt doar ceea ce se vede in poze, nu ar fi mare lucru, nici macar oglinzile nu s-au spart, sunt rupti suportii doar. In fata am luat un stalp de la parapetul lipsa, care nu stiu cat de mult a pus rezistenta dar a indoit radiatorul, apoi scutul se pare ca si-a facut treaba. Alte probleme in fata ar putea sa fie ce se vede in ultima poza: este fotografiat de sub bara pe partea soferului (trebuie sa fie intercooler-ul) care nu e spart, poate ceva prinderi rupte. Rotile sunt deasemeni intregi si spart e parbrizul si geamul soferului.
Dupa ce am iesit din masina am oprit motorul, acesta mergand inca. Deci nu cred ca ar fi probleme la motor, decat ca trebuie curatat de ulei pentru ca a ajuns in capul pistoanelor.
Asadar, ce imi recomandati? As putea sa gasesc o cupola de la alta masina si sa o schimb (stiu ca nu va fi aceeasi masina, stalpii fiind foarte importanti) dar mi-e foarte draga masina si as vrea sa o vad din nou pe drum, sau sa ajunga la dezmembrat? Cat ar putea ajunge reparatia?
Attachment:
File comment: Inainte de ...
IMG_8809.jpg [ 106.57 KiB | Viewed 2811 times ]
Attachment:
IMG_8811.jpg [ 143.39 KiB | Viewed 2811 times ]
Attachment:
IMG_8814.jpg [ 146.49 KiB | Viewed 2811 times ]
Attachment:
IMG_8815.jpg [ 73 KiB | Viewed 2811 times ]
Attachment:
IMG_8816.jpg [ 120.3 KiB | Viewed 2811 times ]
Attachment: