It is currently 09 Feb 2025, 00:55

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Bine v-am gasit
PostPosted: 13 Jul 2009, 18:46 

In sfarsit dupa multe marci si multe ganduri am hotarat sa trec, pentru totdeauna, la volanul unei Alfa Romeo. Asa ca am achizitionat o AR 156 2.4 JTD din 2001.

Ca la orice masina SH, trebuie facute mici retusuri. Adica, rulment fata dreapta schimbat ca suna ingrozitor, rola cu intinzator a curelei pt accesorii, si ceva la suspensia fata, nu stiu inca pentru ca nu am facut o diagnoza.
Suspensia face zgomot cand trec peste orice denivelare, asemanator cu zgomotul facut atunci cand lovesc pietre sub masina. Ar putea fi capete de bara, bara de torsiune chestii de-astea?

Si bonus, pierd lichid servo cand dau volanul in limitator, in ambele parti.

Daca stiti service bun prin Bucuresti dati va rog un semn.

Impresii: este o masina extraordinara, am facut trei drumuri Cluj-Bucuresti cu ea, mi se potriveste perfect ca tinuta de drum, ergonomie, confort.
Am avut alte marci inainte, nemtesti si frantuzesti, mai noi decat aceasta 156, dar nu mi-au creat asa impresie buna comparativ si mai ales sa se muleze atat de bine dupa profilul soferului.

Prima marca la care simt ca acei CP sunt toti acolo, nu doar in talon :)

AR 156 2.4JTD SW

Post subject: Re: Bine v-am gasit
PostPosted: 13 Jul 2009, 19:14 

fane_factor Quote:
Am avut alte marci inainte, nemtesti si frantuzesti, mai noi decat aceasta 156, dar nu mi-au creat asa impresie buna comparativ si mai ales sa se muleze atat de bine dupa profilul soferului.

Prima marca la care simt ca acei CP sunt toti acolo, nu doar in talon :)

:clapping: "Welcome in the club" :clapping:

La partea cu service-ul poti lua legatura cu baietii de pe forum care se ocupa de asa ceva, user-ii alexmirica sau gabrieldima.

Cu Stima

PostPosted: 13 Jul 2009, 19:16 

Car: 156 1.6 TS
bine ai venit si sa o stapanesti fara incidente! sa pui si poze sa vedem si noi ce ai achizitionat!numai bine! :wave:

PostPosted: 13 Jul 2009, 19:22 

Voi pune si niste poze sa avem un "inainte" si "dupa". Am uitat sa specific ca e o SW.

Multumesc pentru rasunsuri.

AR 156 2.4JTD SW

Post subject: Bine v-am gasit
PostPosted: 18 Sep 2010, 15:38 

Desi a trecut un an si 4 luni de cand am achizitionat "minunea", doar acum am reusit sa ma apuc de treaba, adica de reconditionat. Din pacate, partea financiara si-a spus cuvantul. In prezent, masina e la vopsit dupa care urmeaza frane si suspensii. Daca totul merge uns, revenim asupra motorului pentru o noua inlocuire a distributiei si a angrenajului pentru accesorii+curea (evident)
In tot acest timp, Alfa mea nu m-a dezamagit desi ii place la nebunie sa faca zgomote.
Intre timp, am inlocuit rulment, distributie, caseta de directie, alternator, chestii la trenul de rulare: bascule, brate, bucsile de la bara stabilizatoare. Urmeaza, spre rusinea mea, sa postez si niste poze.

Totoadata, vreau sa multumesc pentru asistenta lui Gabi Dima si echipei de la garaj, in special lui Cristi.

Si la urma, voi avea o "discutie" serioasa cu instalatia de aer conditionat. Aia parca e freelancer - functioneaza cand vrea si pe bani grei. Da-i arat eu cine-i sefu'. La faza asta, nu-i laud deloc pe constructori. Cum naiba sa montezi asa ceva pe o masina care-i un exemplu pentru eleganta si tinuta de drum? Asa se comporta de parca ar fi gratuita. C..va. :thumbdown:

Numai bine.

AR 156 2.4JTD SW

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00