Ok..interesant..
Intamplator stiu bine toate cele 3 modele..Acum ce sa-ti zic fiecare masina are un target al ei.Alfa e mai aparte, iar celelalte 2 sunt masini tipic nemtesti."Schema" ti-o zic eu, este pretul de revanare de la noi din tzara..
.Daca in afara cumperi un focus la 4000-5000 euro adus in tara il da cu 8000-9000 ptr ca romanul asta vrea.Acelasi lucru e si cu Golful preturile de revindere la noi sunt mari ca sunt cautate.Daca tu crezi ca alea de pe autovit au 80.000 km si sunt din 2000-20001 si chiar 2002 crede-ma nu e asa, nemtii fac multi km iar la ei masinile astea sunt masini luate ca sa ruleze mult.Si la ei Alfa Romeo e o masina care nu o ia oricine, oricum nu nemtii
),iar la noi sunt vandute la pret mic datorita cereri mici, ptr ca toti vor opel astra,golf 4 si focus.Deci asta este schema...cu pretul la fel si optiunile mai multe la Alfa Romeo.Daca e sa fie noi, iti spun de acum, cel mai mititel Alfa Romeo pleaca cu mult peste cel mai mititel din gama celorlalti doi.Iti pot zice Focus vs Alfa.
Focsu vs Alfa:
Pai Focus era mai mare si intamplator avea tot 1,6 benzina ca si Alfa.Motor si dinamica....motorul de al alfa vizibil peste cel de la ford, doar ca e mai pretentios la atentie, verificari mai frecvente pentru o viata buna a lui.Dinamica...sincer mare diferenta, alfa e mai stabiala cu mult si o simt mai pe sosea, chiar daca sunt numai eu si prietena mea care impreuna cred ca facem 100 kile
!Si fordul se comporta bine, dar nu ca alfa.Mentioenz ca masinile erau la acelasi pret, numai ca fordul avea 130.000 km iar alfa 40.000.Ca dotari
...alfa 8 airbags,focus 2, ABS+asr+VDC(Esp-ul de la alfa) fatza de Focus care avea doar ABS.Finisaje interioare, aceasta comparatie e clar castigata din nou de Alfa,materiale mai bune la Alfa.Ca frumusetze
sa stii ca si Focus arata bine, dar totusi Alfa 147 e superba.O alta chestie importanta , ai sanse mult mai mari sa dai peste un alfa cu km reali decat un focus cu km reali....
E si cam atat despre avantaje.Hai si dezavantaje...
Unul cred ca ar fii la suspensia,la Focus cred ca tienea mai mult, iar mecanica mai simpla il facea mai fiabil.Alfa consuma un pic mai mult, dar asta in stil sportiv, in mers normal consuma la fel ca cel de 1,6 de 100 cp de pe Focus.La revindere o sa o dau probabil, chiar daca e mai putin rulata si mult mai buna decat un focus, la un pret mai mic.Focusul e mai spatios si are o tenta mai clasica, mai de familie asa, lucru care pe mine nu m-a interesat .Si sa stii ca sincer cam asta at fii dupa parerea mea singurele dezavantaje.
Acum ce sa-ti zic sa stii ca e si o chestie de noroc si cu masinile astea pentru ca putini producatori isi permit sa dea rateuri in anii astia cand concuretna e acerba, deci per global toate 3 sunt bune....Iar despre "povesti" gen"Lasa ma ca am eu un prieten care are un -alfa,focus,golf- care o duce de 2 ori la service pe luna-nu le asculta, vorbeste cu propietari marcilor repsective, citeste in forumurile marcii, si fa-ti tu parerea ta obiectiva nu subiectiva din vorbe
! SI sa stii ca masini fara probleme nu exista, pana la urma sunt niste fiare sa nu uitam
Eu unul nu am regretat nicioadta ca am luat-o pe Alfitza in locul lui Focus....absolut deloc....