It is currently 30 Jan 2025, 20:34

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Istorie - Alfa 75
PostPosted: 01 Jul 2009, 08:34 

In cautarile mele pe net incercand sa gasesc o Alfa 75, am gasit acest articol care mi s-a parut foarte interesant si documentat, pe care insa din pacate nu am timpul sa il traduc...

http://www.italian-cars-club.com/italia ... 76&t=17988" onclick="window.open(this.href);return false;

oricum, cu putina bunavointa si pasiune, cred ca se poate citi!

P.S. daca este posibil, astept si sfaturi cu privire la ce ar trebui sa fiu atent la cumpararea unui 75... (se aude, Dnu'. Mirica? :D tks.)

Post subject: Re: Istorie - Alfa 75
PostPosted: 01 Jul 2009, 10:17 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
Felicitari pentru intentie. Eu am un exemplar foarte frumos (zic eu :naughty: ) 2.0 TS ASN (editie limitata) care anul asta a facut majoratul (18 ani) pe pista EURORING langa Budapesta. Deci, se poate intretine! cu ceva timp in urma era un anunt pe forum cu o alfa 1.8 turbo caroseria refacuta cu kit Evoluzione dar neterminata. Verifica anunturile de luna trecuta.
Caroseria in stare buna e una dintre cele mai importante lucruri - de verificat in portbagaj si pasajele rotii lor spate . Suspensiile, directia sau motorul pot fi reparate mai usor desi e de dorit sa nu fie cazul. Cutia de viteze la alfa 75 prezinta de regula o uzura prematura (un fel de a spune raportat la varsta lor) a sincroanelor la viteza a doua, reparatia unei cutii e o treaba complicata care necesita dispozitive speciale, pricepere si implicare. Ar mai trebui sa fii atent la caseta de directie servo(pentru modelele care au) pentru ca nu exista optiune de reparare in cazul in care are pierderi de ulei pe la capete - ulei in burdufele de la bieletele de directie. Cardanul, sau mai exact cuplajele de cauciuc sunt un punct slab al acestei masini - cel putin la a mea. Daca ai bafta si sunt toate trei in stare buna e ok daca nu fiecare bucata te va costa cca. 300 ron. Cu un stil de condus linistit te pot tine foarte mult dar daca urci frecvent cu turatia pe rosu atunci le poti considera consumabile la fel ca si uleiul :lol: .
In rest, atunci cand o cumperi sa fii atent ca la orice masina sa aiba sistemele electrice functionale si motorul sa nu aiba uzura avansata.

Alfa 75 e un subiect care imi place si cu placere iti mai pot raspunde la intrebari.

Succes
Acum am observat ca esti in Franta- pretul in RON al cuplajelor e irelevant in acest caz.

PostPosted: 03 Jul 2009, 15:10 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
Apropos de fiabilitate Alfa 75 - sau alfa in general.
Am fost azi la caravana unui mare distribuitor de piese care oferea verificare frana si amortizoare gretuit.
Cei care au mai vazut si alte postari ale mele stiu ca masina mea e asa cum a dat-o fabrica, fara upgrade sau alte scimbari de piese decat placutele de frana.
Si acum rezultatele
Frana fata st 1990/ dr 1960 N
Frana spate st 1968/dr 2004 N
Frana de mana st 1592/dr 1586 N
abatei sub 2% - bune spre fb

Amortizoare
Fata st 61%/ dr 66% diferenta 8% -buna
Spate st 39%/36% diferenta 8%
Suspensia spate e aproape de limita inferioara de acceptabilitate care e 40%
si cireasa de pe tort:
Distributia statica a maselor cu urmatoarele precizari: tipul care era in masina avea cca 100 kg si benzina aveam max 15 l

641 kg/fata
609 kg/spate
sa va reamintesca ca anul asta a facut majoratul - 18 ani si are peste 230.000 km
:clapping:

Sa va mai spun ca hondita acord a unui coleg cu 2 ani vechime are valori sensibil egale cu ale mele dar la o distributie a maselor...

PostPosted: 19 Jul 2009, 15:37 

Multumesc pentru informatii, TwinTwin!
Cam astea ar fi variantele gasite pana acum, din pacate nu am priceperea necesara de a verifica tot ce ar trebui verificat...:

http://www.autoscout24.fr/Details.aspx?id=160745918" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.leboncoin.fr/vi/58781530.htm?ca=15_s" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 22 Nov 2009, 20:11 

Car: o cisterna
Un exemplar deosebit.
Alfa 75 3.5 V6

Attachments:
Alfa 75 3.5 V6 the engine.jpg
Alfa 75 3.5 V6 the engine.jpg [ 72.73 KiB | Viewed 1816 times ]
Alfa 75 V6.jpg
Alfa 75 V6.jpg [ 55.38 KiB | Viewed 1816 times ]

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm