Salut.
Referitor la intrebarile tale pot sa-ti spun ca depinde mult de vechimea masinii si de cum a fost tratata. Intr-adevar, cred ca articulatiile masinii nu sunt chiar cele mai fiabile, dar isi fac treaba foarte bine. Spunea cineva aici pe forum ca bratele superioare te duc cam 15000 km (poate mai mult, poate mai putin). Mie unul, mi se pare destul de putin, dar voi vedea, pentru ca ale mele au in jur de 6000 km.
Despre motorul diesel poti citi o gramada de informatie aici pe site. Ulei bun, filtre bune si motorina..cam atat.
Despre interior...calitatea este buna, dar sa nu te miri daca mai auzi niste chestii in habitaclu din cand in cand. Materialul de pe bord este unul foarte interesant, dar dificil de intretinut. Spatiul in spate este decent pentru oameni de 1.70 - 1.75 m. Volumul portbagajului este suficient pentru un troler de dimensiuni medii si cateva plase pe langa.
Tot ce am zis mai sus devine total irelevant atunci cand te urci la volan, dai cheie si pleci. Uiti de toate si doar tipatul isteric al sotiei sau prietenei cu "LAS-O MAI INCET!!!!!!" te mai intoarce un pic la realitate
Alfa 147 este o masina pe care trebuie sa o ai macar o data in viata, mai ales acum cat esti tanar. Nu ai timp sa te plictisesti niciodata. Se conduce foarte usor, prinde viteza repede, sta bine pe curbe. Nu este foarte mare ca dimensiuni, deci iti ofera si avantajul unei masini de oras.
Nu stiu pretul pieselor la alte marci, dar la Alfa mie mi se par decente. Am dat pe kit-ul de ambreiaj 730 lei, in timp ce la Ford Mondeo era 1100 lei (asta ca exemplu). Pana la urma, cred ca cea mai mare problema de fiabilitate la diesele raman articulatiile si atat.