sunt doar partial de acord cu tine.
Eu nu incerc aici sa "refac" piata stricata de unii aiurea, pentru ca eu tot 159 vreau sa-mi iau daca o sa-mi schimb masina si diferentele de pret intre ce am eu si alt 159 o sa se pastreze chit ca toate se duc in cap la pret.
daca faci un search pe mobile:alfa 159 benzina an 2007, maxim 30k km o sa gasesti cel mai ieftin 2.2 JTS pe la 16500 euro. Singurul 2.2 sub 17000e. Mie mi se pare cel putin suspect un pret cu 3500 euro mai mic, si in Romania, unde, de obicei, masinile costa mai mult ca in afara
.
In Ro, relativ recent au aparut cateva alfe 159 dubios de ieftine(mai au putin si costa cat 156 sau 147) si nu prea aveai etalon, pentru ca, de toate, nu cred ca au fost vreodata mai mult de 18-20 la vanzare... Asa ca etalonul il gasesti prin alte tari.
Eu cand am fost sa-mi iau masina, mi-am facut lista cu 159 de la cele mai ieftine pana la un anumit prag. Si pot sa-ti spun ca aproape toate masinile pe care le-am gasit mai ieftine ca a mea fusesere lovite(la unele le sarisera si airbagurile) si neamtul nu ascundea lucrul asta, pe cand romanul e mai discret sa folosesc un eufemism.
Acum nu zic, poate cine da masina e din cale afara de crizat(a se citi "afectat de criza") si il da banca afara din casa daca nu plateste ratele. Sau s-a ambitionat sa o vanda in 2 luni(lucru care nu pare usor cand ne gandim ca e o alfa
).
Insa eu ma mentin rezervat daca ar fi sa cumpar masina asta. Totusi, daca radukku spune ca a verificat tot ce se putea legat de masina si e tipla, cine sunt eu(sau cei care gandesc ca mine in treaba asta) sa spun/em ca nu exista Mos Craciun?!
Daca masina e ok din toate punctele de vedere, pretul este extraordinar de bun si il felicit pe radukku daca o sa o achizitioneze si o sa fie multumit de ea.