ALXege Quote:
ibiza, sa sti ca nu e doar placebo, am patit la drum intins, pe soare puternic, sa observ foarte tarziu o masina venind din fata cu farurile stinse. Culmea e ca la ceva distanta in spatele ei venea o alta, de culoare foarte apropiata (erau albe sau argintii) cu farurile aprinse, pe care am sesizat-o mult mai rapid.
foarte adevarat, si eu am patit de multe ori, in special la masini gri sau bleumarin, culori apropiate de culoarea asfaltului, le vezi foarte tarziu, sau ma rog, nu atat de repede precum ar trebui..
ALXege Quote:
Cat despre farurile de ceata, nu mai sunt ca pe vremuri, 2 proiectoare atarnate in bara de protectie de metal a caroseriei care sa imprastie o lumina aiurea pe strada, sunt mult mai bine gandite si mai bine integrate in conceptul masinii, deseori lumina lor imbraca mult ami bine drumul fara sa fie deranjante. Sa fim seriosi acum, cati dintre voi ati fost vizibil deranjati de niste faruri de ceata (exceptand cele de logan care nu prea intra in categoria de mai sus, sau cele care au primit xenoane chinezesti..)
Nu fac lobby pentru asta, nu prea merg cu ele aprinse, desi la 147/GT doar un cunoscator stie daca as folosi farurile de ceata, dar comparativ cu stopul suplimentar de ceata, nu imi pare asa o crima..
mda, insa sunt unele masini "jmechere" la care se aprind impreuna, aici e baiul; eu remarc doar cand cineva merge cu proiectoarele aprinse si ma minunez de ceata inexistenta, insa in cazul meu ala cu nissanul merita o piatra in "far" si un spitz in gura, fiindca la masina lui bestiala, cum am scris mai sus, lumina aia rosie puternica din spate batea fix in ochii mei, fiind o masina inalta..
O fii fumata faza cu proiectoarele de ceata insa eu astept cu interes momentul in care politia romana se va lasa de gainarii (vezi radare ascunse in benzinarii sau dupa cate-o casa, curba etc) si va incepe sa-i invete pe cei mai saraci cu duhul DE CE nu e bine sa faci aia si aia, incepand chiar de la chestii minore cum era asta. Ma repet, insa uite, eu la un moment dat trebuia sa ma uit in lateral si nu la drum fiindca un bou nu stia o chestie elementara...