Am condus 3 ani jumate un Megane II bicorp (singurul care conteaza , normal) 1.6 115 ? CP , din prima serie . Luat nou cu 13000 EURO cu TVA in echipare dynamique ( fara clima automata , piele , in rest o super echipare la banii astia -cotiera , torpedo refrigerat ,comenzi volan , geamuri electrice full , senzori de ploaie , lumina , si 5 stele verificate la greu de vreo 3 cunostinte cu dauna totala la ale lor si ei fara nimic) . Masina mergea ok peste 4000 rpm , reprize bune intre 110-140 , maxim 190 pe bord , destul de comoda . L-am parcat la 85000 km in carem mergea mai bine ca nou , dar cu urmatoarele schimbari : flanse amortizor , bielete directie , captor ax came , 1 bobina inductie . Nici chiar ultima nu m-a lasat in drum , am rezolvat problema in 30 km de mers in 3 cilindri in Germania cu 60 Euro. Per total am fost multumit de ea (dupa oltcit , nova , expero , brava ) .Masina e acum la un prieten , nu are jocuri , zgomote , merge ok si inca imi place cum arata .
Am acum o alfa 147 neagra 5 usi 16 TS 120 progresion cumparata pentru maica-mea in 2003 cu 18500 si care am luato din garaj la 3500 km dupa toti acesti ani . Masina sigur cu miros de nou , cu totul alt feeling , alta dinamica , alt sound ...asta stim deja . Ca si dotari , cam pe la jumatate ...siguranta ...cam tot asa .
Am 18000 in 10 luni si am schimbat deja : kit ambreiaj (m-a lasat in drum ) , debitmetru , distibutia si toate cele dupa ce am vazut sfaturile de aici ,ceva furtune cauciuc preventiv , cauciucuri tot asa , ca doar erau nerulate dar vechi si acum sunt disperat de scartaitul ingrozitor de la bucsi (inca nu stiu care , poate fi fata, spate sau ambele) -adica mult de lucru si o goraza de bani , putini mecanici priceputi . La AI Cluj nii nu au vrut sa se uite , ca asta nu e problema ....merge si asa .
Dupa vizitarea clubului , sigur ca pasiunea e molipsitoare ...am inceput sa studiez mai mult marca si tot ce fac ei ...masina e super fun to drive , insa sunt putin speriat sa merg cu adevarat la limita , plus ca e una din cele mai frumoase compacte , chiar si acum . Doar ca ...probleme sunt si vor fi iar acum masina pare ca se rupe la fiecare denivelare , fiecare frana si se aude tare si de afara . Inafara de fani si putinii proprietari de alfe , adevarul e ca nu are o imagine foarte buna si nu foarte masculina ..multe blonde la volan cel putin in Cluj ... si are clar renumele de masina proasta /
Deja sunt probabil clar atasat marcii , insa in continuare nu inteleg cum o masina ce costa cat un seria 1 chiar mai bine motorizat poate avea atata probleme . Nici nu apuci sa te bucuri bine de condusul cu ea ca trebuie iar sa pierzi timp si bani cu alte probleme . Sper sa fie cat mai putine in continuare ...
Poate comparatia nu isi are locul , dar luati-o ca simpla experienta personala si rog comentarii daca vreti
|