Pur si simplu nu mai rezistam fara sa va spun si voua,asa ca m-am pus pe scris :
"Bun gasit ! Ma alatur si eu pasiunii voastre pentru Alfa Romeo si va anunt ca ma intereseaza foarte mult noua motorizare 1.8TBi disponibila din aceasta primavara pe 159..."
Cam asa incepeam sa ne cunoastem acum aproape 3 luni...
In acest timp,relativ scurt,am avut ocazia sa particip la mai multe intalniri,sa fiu prezent la Fest-ul din acest an,dar mai ales sa cunosc oameni deosebiti alaturi de care am inteles ca sintagma "Il cuore ha sempre ragione" e mai mult decat un slogan, e probabil o stare de spirit...
Dupa cum probabil stiti deja,optiunile mele in privinta unei Alfa Romeo au fost destul de clare de la bun inceput : 159 SW 1.8 (sau 1742 daca e sa fiu foarte exact...) TBi.
Cum insa "socotelile de acasa nu se potrivesc intotdeauna cu cele din targ", a trebuit sa renunt la culorile alese initial astfel ca,de la "marrone luci di bosco" + interior integral beige,care din pacate nu au mai fost disponibile pe my09, am facut un "tete a queue" si am ajuns in final la "rosso alfa" + interior integral negru,racing,specific "ti".A mai existat la un moment dat tentatia lui "nero carbonio" + "cuoio" dar cum combinatia asta era disponibila doar in Italia nu am insistat prea mult asupra ei (sorry EGE
).
Mai putin clar a devenit insa pe parcurs modul in care voi putea intra in posesia obiectului mult visat.
Daca la inceput totul se indrepta catre o achizitie in leasing de la Auto Italia Showroom,in luna aprilie (dupa aparitia unor "anumite" acte normative care au dat deja peste cap mediul de afaceri...) a trebuit sa-mi iau "inima-n dinti" si sa incep tatonarile pe filiera "Deutschland".
Mai intai am pus mana pe telefon,am vorbit cu cei de acolo,am solicitat adrese de e-mail ale consilierilor de vanzari (nu cele generale afisate pe site-uri...),iar mai apoi am si trimis mesaje catre 5 dealeri germani de Alfa Romeo.Trei dintre ei au raspuns cererii mele de oferta,unul la modul negativ (nu vindea masini la export...) iar ceilalti doi la modul pozitiv.
Diferenta intre ultimii (ambii recomandati de Marius,caruia ii multumesc din nou...) a facut-o discount-ul pe care fiecare dintre ei s-a aratat gata sa il ofere.
Am platit avansul de 20%,iar in acest moment ma aflu in fata perioadei celei mai grele,asteptarea,numaratoarea inversa...
Asadar,deocamdata pe scurt :
Alfa Romeo 159 SW echipare "Turismo" Serie 2 (my09) 1.8 TBi :
-culoare "rosso alfa"
-pachet sport "ti"
-pachet SW
-xenon
-alarma
-trapa
-oglinzi rabatabile electric
-Blu&Me Nav,pachet siguranta cu senzori ploaie,lumina,etc.,toate incluse in "Turismo"
-Roata rezerva 19"
Multumiri celor de la Auto Italia Showroom pentru posibilitatea de a face 2 drive-teste pe care mi-au oferit-o ,dar mai ales multumiri colegilor si prietenilor din club,cu totii m-ati ajutat foarte mult.
Da,multumesc Marius (pana la urma m-ai convins ca "o Alfa trebuie sa fie rosie"),multumesc toshy,multumesc Alexx,multumesc thezapper,va multumesc tuturor